perjantai 21. maaliskuuta 2014

Kolmen euron löytöKuvitteletko milloinkaan, että kokatessa omassa keittiössäsi olet suuren kokkiohjelman päätähti loihtimassa upeaa ateriaa viidellekymmenelle hengelle. 


Sinä vain kokkaat, juttelet kameralle rennosti ja sadattuhannet ihmiset kotisohvilla seuraavat, miten mahtavia luomuksia loihdit aivan käden käänteessä. Yksinään niin, ettei kukaan näe, katse kuviteltuun kameraan kohdistettuna. Tähän tapaan: "Ja sitten lisätään sokeria! Sokeria tarvitaan vain aivan pieni hyppysellinen, kas noin, tuomaan vastapainoa ruoan muuten suolaiselle maulle. Mmm! Ihanaa!"


Minä olen niitä ihmisiä, jotka kulkevat kirppareiden käytäviä omassa päänsisäisessä nimikkosisustusohjelmassaan. Kirpparilla kulkeminen on yksi niistä tilanteista, kun paso dople soi päässä, ja kun se soi, se soi lujaa. Omassa nimikkosisustusohjelmassani sisustetaan erilaisten ihmisten koteja kirppiksiä kierrellen. Ohjelma on tosi suosittu. Kaikki tuntevat sen.


Sisustusohjelmani muutokseen hakeutuvat sellaiset ihmiset, joiden kotoa löytyy ennestään lastulevyisiä tv-kirjahyllyjä ja Sotkan 90-luvun Rocky-vuodesohvia. Jännityksen vuoksi budjetti kotia kohti on vain 200 euroa. Sillä pitää saada kaikki. Aikaa totaaliseen muutokseen muutama tunti. Haaste on vaikea, muttei mahdoton.  


"Jannen kotiin kaivataan nyt ehdottomasti tietynlaista rouheutta ja poikkeavuutta. Jotakin sellaista, joka rikkoo muuten niin yhtenäisen linjan. Oo! Tässä se on! Kolmen euron Mäkisen kuvastimen peili!"


Terävän kirppisvainuni ansiosta budjetti alitetaan ja loputuloksesta tulee silti mahtava. Tunteikas Janne koskettuu ja valahtaa kyyneliin, kun hän vihdoin saa avata silmänsä ja näkee lopputuloksen. Mukana olleet, tyhjänpäiväisiä kommentteja pitkin ohjelmaa Jannesta jakaneet ystävät ja sukulaisetkin valahtavat kyyneliin. Projektissa töitä paiskineet remppamiehetkin kyynelehtivät. Kamera tutisee, eikä äänistä meinaa saada selvää, koska myös kameramies ja äänimies vollottavat. 


"En koskaan epäillyt, etteikö projekti onnistuisi tällä aikataululla ja budjetilla. Pitää vain olla tietynlaista rohkeutta yhdistellä ja silmää vanhojen tavaroiden kauneudelle", kommentoisin lopuksi nyökytellen.
Vitsi että minun ohjelmani olisi niiin hyvä.


28 kommenttia:

 1. Se olisi varmasti mahtava, kilautappa jollekkin tuottajalle - kirppis ohjelmia on aivan liian vähän! Jos jossain sisustusohjelmassa jotain käytettyä ostetaan se on jostain antiikkiliikkeestä ihan öky kalliilla.
  Minä taas mielikuvittelen sisutavani jotain komennuskämppää ikean kalusteilla, lottovoittajan asuntoa design kalusteilla ja minkälainen olisi ollut opsikelija boksini kohta kaksikymmenta vuotta sitten jos olisin jo silloin löytänyt kirppikset ja siellä ei olisi ollut Sotkan ihanuuksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vuosia sitten Ylellä oli semmoinen ohjelma kuin Kirppis (?). En muista ihan tarkalleen kaikkea, mutta siinä vierailtiin lauantaisin jossakin helsinkiläisellä isolla kirppiksellä ja haastateltiin ihmisiä, esimerkiksi sellaisia yrittäjiä, jotka tekivät vanhasta uutta. Yksi ohjelman helmi oli tuunausosio, jossa tehtiin vaatteita ja sisustusjuttuja kierrätetystä tavarasta. Nuo oli oikeasti mielenkiintoisia juttuja, vaikken itse silloin edes ollut kiinnostunut kirppareista.

   Tuossa ohjelmassa kukaan ei ikinä pillittänyt. Juontaja (en edes muista, kuka oli), ei korostanut itseään. Ei mitään sisäpiirivitsejä ja hölmöilyä. Ei mainoskatkoja eikä vanhan kertailua neljän minuutin välein.

   Ah, tulisipa tuo ohjelma vielä.

   Meillä ei ole edes telkkaria, kun nykyohjelmat ovat niin käsittämätöntä sontaa, että tulee vain pahalle tuulelle. Muutama päivä sitten erehdyin netistä katsomaan "Pelasta kotimme, Super-Marjo" -ohjelmaa. Näin jossain netissä kuvan kodin kaaoksesta ja kiinnostuin katsomaan jakson. Eihän sitä loppuun meinannut pystyä katsomaan. Sen verran paksua tuubaa.

   Poista
 2. :D Huikee postaus, ja huikee ohjelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin! Täältähän ropisee potentiaalisia katsojaehdokkaita! Olisiko nettiaddressin paikka?

   Poista
 3. Ai ihana! Ihan tässä tippa nousee linssiin tekstiä lukiessa, niin onnellinen olen Jannen puolesta.

  Ja kyllä, ohjelmasi olisi niiin hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, että tämä jakso onnistui liikuttamaan pelkän tekstin välityksellä! Soiko sinulla mielessäsi haikea itkumusiikki, kun luit? Se olisi nimittäin televisioversion suhteen ajatuksena.

   Poista
 4. Täällä kans yks varma kahtelija!

  Tutun näkönen peili, löytyy meiltä kans, tosin taitaa olla vähän pienempi. Mustaks maalasin puuosat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsojaluvut ovat nousussa!

   Tuo peili onkin juuri semmoinen, joka on kaikilla ollut joko omassa kotona tai mummolassa. Mie en nyt kuollaksenikaan muista, missä tämmöisiä olen nähnyt, mutta niin tuttu näky on, että jossain mummolassa niitä on ollut.

   Poista
 5. Hihii! Mä ainakin katsoisin tollasta ohjelmaa, voisimpa yrittää hakea mukana tuotantotiimiinkin :) Mutta joo, kuvastin on muuten tosi hieno ja aika löytö tuohon hintaan. Kyllä Jannen kelpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Meillä on kohta kasassa sekä katsojat että tuotantotiimi! Onko kameraa kenelläkään?

   Janne on todella onnellinen uudesta sisustuksestaan. Itkusta ei meinaa tulla loppua.

   Poista
 6. Ihana postaus!! Ihan loistava! Ja makee on peilikin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Peilirassu meinasi nyt jäädä kaiken muun höslingin varjoon, mutta ei sitten onneksi kuitenkaan.

   Poista
 7. Sitten, kun päänsisäinen astuu televisioon, muista vinkata..:))
  Aivan upea tuo peili!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miepä heti kerron! Minun ohjelma tulllaan esittämään samaan aikaan Super-Marjon ohjelman kanssa. Katsotaan, kuka vie yleisön.

   Poista
 8. Vitsi ku olis hauska päästä sun kans yhdessä kirpparille :D Yllätän monasti itseni yksinpuhelemesta (olipa sana) kirpparilla...toisen hengenheimolaisen kanssa ilo olisi kaksinkertainen :) Ja ei voi olla totta,et pahempaa paskaa sitten sattunut katsomaan kuin se super-Marjo.Ja eipä sieltä paljon muutenkaan mitään uutta katsottavaa löydy.Sun ohjelmaa katsoisin.Muistan kans tuon Kirppis-ohjelman.Se oli kiva.Tuli ylen kanavalta lauantai-aamuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voisi olla hyvin jännittävää. Mutta mitä tapahtuu, jos kaksi yksinpuhelijaa kohtaa? Eihän siinä vain kärsisi yksinpuhelun koko perimmäinen idea :(

   En tiedä, miksi sen katsoin. Näin netissä jossain Iltasanomien tms. sivuilla kuvan siitä kaaoksessa, ja menin ajattelemattomuuttani klikkaamaan. Niitä minuutteja en koskaan enää saa takaisin.

   Ainoat järkevät ohjelmat tulee Yleltä (areena <3). Arvostan mainoksettomuutta.

   Poista
 9. Ai jestas miten hyvä ohjelma, siinä olisi syy siiskatsoa tv:stä muutakin kuin pikkukakkonen! Ihana muuten tuo peili mua on kaivellu kuule juuri tuommonen peili jonka tyhmyyksisäni jätin taakseni kerran kirpulla,mitämahdoinkaan ajatella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastenohjelmista puheenollen; ne ne vasta sontaa on. Yleltä tulee oikeasti laadukkaita, lapsille sopivia ohjelmia. Mutta mainoskanavien örkkiohjelmat... Huhheijaa. Tosin Ylellekin on ujuttautunut joku ADHD-ohjelma, olikohan se Hirveä Henri vai joku muu. Ihan kauheasti höslinkiä ja keskeytystä koko ajan. Minusta olisi ihan suotavaa, että lapsi jaksaisi katsoa koko ohjelman ilman, että siinä pitää sekunnin välein olla jotakin koukuttavaa dilledongia.

   Ehkäpä se sinun kirpparille jättämä peili oli tosi kallis. Ihan hyvä, että jäi taakse.

   Poista
 10. Hauska kuulla että muillakin sormet syyhyää tuo kierrätystavaralla toistenkin talouksien sisustaminen! Itse olen aina haaveillut, että saisin sisustaa jonkun majatalon huoneita kirppislöydöillä, kunkin omalla tyylillään ja ihan pikkuisella budjetilla... Ideoita eri kirppistavaroista tulisi vaikka kuinka, mutta omaan kotiin ne eivät sovi alkuunkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis aivan parasta päästä sisustamaan jonkun ventovieraan koti kirppistavaroilla! Oma koti ei kuitenkaan loputtomasti ime tavaraa ja eri tyylejä; tarvii pian levittäytyä toisten koteihin.

   Poista
 11. Oi mikä peili ja mikä hinta:)
  Itse katsoisin takuuvarmasti tuon ohjeman, sopivasti jännitystä miten sisustus muovautuu:D

  VastaaPoista
 12. Mä niin kattosin sun ohjelmaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Popparit vaan valmiiksi :) Telkkarissa ei vielä ole tarpeeksi pillitysteemaisia sisustusohjelmia.

   Poista
 13. Se oli loistava ohjelma, se kirppisjuttu. Valtterista oli kyse ja kävin monta kertaa siellä kuvauksien jälkeen ostoksilla. Niillä oli loppuun asti mietitty, ohjelman lopussa kertoivat ensi viikolla etsitäänkin harlekiininukkeja ja sitten kun menin viikon päästä kirppikselle, oli nukkeja myynnissä joka pöydässä. Ihmisten julkisuuden himo oli melkoinen.
  Kerran kerättiin keittokirjoja ja joku oli laittanut lapun pöydän kulmaan, näkyville : tässä pöydässä on paljon keittokirjoja.
  Mutta TIETENKIN sun ohjelmasi olisi paljon, paljon parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni sen Kirppis-ohjelman näköjään muistaa! Joskus googlettelin jotakin askarteluun liittyvää ja eksyin tuon ohjelman oheissivustolle. Alkaisipa Yle uudestaan tekemään tuota ohjelmaa. Minä kyllä katsoisin. Omaa ohjelmaani katsoisin tietenkin enemmän, tietenkin.

   Eikö se oikeastaan kuulosta ihan hyvältä, jos ohjelman tekijät ovat voineet etukäteen vinkata, että ensi viikolla kannattaa sitten kaivaa ne kaikki harlekiinit myyntiin. Minä olisin ainakin kaivanut omat kaappini tyhjiksi. Joskin omat harlekiinini olen jo myynyt. Joojoojoo, olit oikeassa niiden suhteen. Tai sitten on vain niin, etten ollut tarpeeksi taitava niiden suhteen.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!