maanantai 17. maaliskuuta 2014

Ilmassa mahatautia, eteisessä pärekoriaMattopyykki jatkuu: petarin pissimisen jälkeen Elmo päätti toivottaa kurataudin tervetulleeksi oikein avosylin. Tänään taitaa olla menossa kolmas tai neljäs tautipäivä, ja pesukone raikaa. 


Koiran mahataudeista ei ota erkkikään selvää; niitä vain tulee ja menee. Tämänkertainen tauti alkoi melkolailla yksi yhteen samaan aikaan, kun annoimme ensimmäistä kertaa uudenmerkkisiä nappuloita, mutta aivan hyvin Elmo on saattanut noukkia jonkin pöpön pihamaaltakin. Soittelin eläinlääkäripäivystykseen eilen, mutta sen kummempaa neuvoa ei ollut antaa kuin seurata koiran yleisvointia ja katsoa, että se saa tarpeeksi juodakseen. Tänään hain apteekista muutamia rohtoja taudin taltuttamiseksi. Elmolla ei kiinnostanut lääkkeiden napsiminen, joten jouduin syöttämään ne sille väkisin. Ihan kuin olisi vastentahtoista ihmisvauvaa syöttänyt. Tänään syömistä rakastava Elmo-rassukka paastoaa ja lepäilee.


Eteisessä sen sijaan on seesteistä ja leppoisaa. Matala, kirpparilta löydetty pärekori tuntuu ottaneen paikkansa siitä, mihin sen kotiin saapuessa ensimmäisenä laskin. Tähtivalot olivat aikaisemmin lasisessa kipossa, mutta nyt kippo sai väistyä päreen tieltä. Neilikat, uudet suosikkini, jaksavat kukkia vaikka kuinka pitkään.
Koiravauvojakin on taas tavattu, hoidettu ja kylvetetty. Keskiviikkona neljä viikkoa täyttävät pennut olivat taas kasvaneet aivan hirveästi. Kuukauden päästä ne ovat jo luovutusikäisiä. Me emme ole valmistautuneet asiaan vielä millään lailla. Aika kuluu aivan järkyttävän nopeasti!


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikö vain! Vanhemmat pärekorit on kyllä hienoja. Tuossa voisi säilyttää vaikka lehtiä, mutta en raaski peittää sitä.

   Poista
 2. Voi kurjuus noitten elukoiden kanssa, meillä kans pari viikkoa sitten koira poti vatsaansa ja eläinlääkäriltä saatiin samanlaiset ohjeet paastottaa ja nesteyttää. Eläimen sairaus vetää ihmismielenkin matalaksi, kun ei voi auttaa vaikka kuinka haluaisi... Toivotaan teille parempia vointeja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän Elmonkin takia saa aina murehtia. Tosi vaikea yrittää arvioida, onko se mennyt vaisuksi vai onko se normaali. Pitäisikö viedä eläinlääkäriin vai meneekö tauti ohi.

   Nyt on jo selvästi paremman oloinen koira. Päivällä annoin ensimmäisen Canikurin, nyt illalla toisen. Pakkausselosteessa mainittu "Koirat pitävät Canikurin mausta ja syövät sen mielellään" ei muuten pidä paikkaansa. Väkisin sain tahnan tunkea kurkun perälle, että meni alas. Mutta onneksi vaikuttaa tauti menevän jo ohi :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!