sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Hukkapalojen aateliaViikonloppuna juhlistettiin oululaista olutta. Kymmenen vuoden tauon jälkeen tänne pohjoiseen saatiin erä paikallista olutta hanoihin, Neljännesvuosisataa nimeltään. Juhlan kunniaksi pukeuduin värikkääseen tanttuun ja punasin huulet.


Varsinainen käyttökohde siniselle Marimekon Kivi-kankaalle oli vuoden takaisten valmistujaisteni asu, jonka teki äiti. Mekosta jäi niin paljon hukkapaloja, että niistä sai vielä toisen, arkisemman mallisen mekon kasaan, kun oikein kovasti yritti. Kaavat piti sovitella jämäpaloihin prikulleen tarkasti, eikä materiaalia ollut yhtään hukattavaksi. Helmakin on leikattu pienistä paloista, koska yhtään kokonaista isoa palaa ei enää ollut jäljellä.


Istuva yläosa ja hulmuavat helmat. Mekosta tuli oikein mukava.


Myös satiininen, avoin jakkutakki on itse tekemäni, mutta se ei sopinutkaan mekon pariksi. Noin löysä yläosa vaatii paljon tiukemman alaosan.


Nyt alkaa olla jo niin aurinkoinen kevät, että tekee mieli kaivaa kaikki kukkakuosit ja värit vaatekaapista esille. Pian tarkenee jopa ilman toppatakkia!


10 kommenttia:

 1. Hei, Päädyin pistäytymään blogissasi, kun sillä on niin kiva nimi, huikkaa tämä satunnainen nettisurffaaja ja jatkaa matkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Hauska kuulla, että blogin nimi innoittaa klikkaamaan ja kurkkaamaan :)

   Poista
 2. Olen tämän jo ennenkin todennut mutta sie olet taitava ompelija. Mekko on kyllä ihana ja varmaan tulee kesällä sille käyttöä. Itse olen löytänyt useita mekkoja kesäksi ja toki niitä on tullut pidettyä jo nytkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain kehuista :) Kesämekot on kyllä ihania, eikä niitä voi koskaan olla liikaa.

   Poista
 3. Oi miten ihana mekko! Millä kaavalla olet mekon tehnyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän mekon kaavan on uusimman Suuren Käsityölehden malli. Muokkasin kyllä alaosan erilaiseksi niin, että sain omat hukkapalani hyödynnettyä. Lehden mallin helma oli varmaan parikymmentä senttiä pidempi, ja se oli leikattu muistaakseni neljästä palasta. Omassa helmassa taitaa olla kuusitoista palaa.

   Poista
 4. Oikein on kaunis kolttu! Olisiko joskus mahdollista saada tuon kaltaisen mekon teko-ohjetta blogiisi, jotta voisi koittaa itse plagioida vastaavantapaista omaan kaappiinsa roikkumaan? Mukvaa kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Tuohan onkin tosi kiva idea! Voisin tehdä kuvalliset ohjeet samantyyppiseen mekkoon niin, ettei tarvita valmiita kaavoja ollenkaan. Yläosan kaavan voi helposti kopioida jostakin vanhasta, hyvin istuvaksi todetusta paidasta. Alaosa ei ole muuta kuin leikata vain.

   Tämän idean laitan kyllä ehdottomasti korvan taakse. Kotona ei kyllä niin usein tule ommeltua, kun omat koneeni ovat mummolan koneita selkeästi huonommat. Mummolassa on myös saumuri, jolla saumat saa huoliteltua nansekunnissa; sekin innostaa ihan eri tavalla tarttumaan työhön.

   Mukavaa kevättä sinullekin! :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!