sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Consu-hylly kukille


Nyt se on vihdoin valmis! Taimien oma Consu-hylly!

Ajattelin taas tänä vuonna yrittää istuttaa jonkilaista yrttiä ja hortensiaa kevään kunniaksi. En haluaisi täyttää jokaista ikunalautaa multapurkilla vaan keskittää kaikki ruukut ja istutusastiat yhdelle ikkunalle. Mietin pitkään erilaisia tilaa säästäviä vaihtoehtoja, kunnes lopulta keksi, että myös ikkunaan voi rakentaa samanlaisen säilytysjärjestelmän kuin meillä eteisessä on kengille. Consu-hylly on jokaisen tilan ja ongelmatilanteen ratkaisu. Niin itsestään selvä ja näppärä, mutta joka kerta sitä pitää pohtia ja puntaroida.


Vielä en ole istuttanut yhtään siementä, mutta kunhan hylly saadaan purkkeja täyteen ja siemenet alkavat itää, muuttuu taimien oma Consu-hyllykin toivon mukaan rehevän vihertäväksi.


Yksi toinenkin taimien istuttamiseen liittyvä pieni sisustusjippo minulla on mielessä, mutta siitä lisää toisella kerralla!

23 kommenttia:

 1. Wautsi, tää on makee!! Kätevä, kukat ja kaikki tykkää. Ja mikä väri, ah! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Consu-hylly on yllättävän kätevä! Nyt pitää vain olla tarkkana, ettei joka nurkkaan ilmesty omaa Consu-hyllyä :)

   Poista
 2. Hieno tuli!
  Odotan kertomusta toisesta jiposta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan saan ne siemenet ensin istutettua! :)

   Poista
 3. Tuo on kyllä hieno ja varmasti kätevä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä pitäisi jaksaa istuttaa ne taimet! Ja sitten toivoa, että kaikki itävät, ja vielä itämisen jälkeenkin jatkavat elämistään.

   Poista
 4. Ompa näppärä! Itse juuri tuskastelin maitopurkkeja ja viilipurkkeja, että ovatpa rumia ikkunalaudalla ja eihän ne siihen mahdu! Pitäisköhän yrittää itsekin väsätä kerroshylly?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väsää kerroshylly! Kivassa hyllykössä viili- ja maitopurkitkin näyttävät varmasti sympaattisilta.

   Riuttala Old Schoolin blogissa oli toinen kerroshylly taimille, vähän eri tyylinen. Tässä: http://riuttalaoldschool.blogspot.fi/2014/03/taimihyllykko-ja-lapsuuden-aarre.html

   Poista
 5. Siitä tuli niiin hieno <3 Kyllä taimien nyt kelpaa :)

  VastaaPoista
 6. Hieno! ja kivan värinen :) Olen tosi huono taimikasvattaja, mutta viime vuonna tuli ostettua Ikeasta peltihärpäket. Se tosin on nyt terassin seinällä kenkätelineenä (ettei koiralainen vie kenkiä...) Tänään yllätin itseni tosin haaveilemasta köynnöskasvien esikasvatuksesta... Saas nähdä alanko, kun yleensä miulla taimet kuivaa tai niistä tulee onnettomia rimppanoita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset!

   Miekin olen surkea kasvattamaan mitään tai pitämään hengissä mitään, mikä on minua varten esikasvatettu. Joka kevät lähden tähän samaan hommaan uudella tenholla. Nyt se onnistuu! Pakkohan sen on, kun on niin professionaalinen kasvatusjärjestelmäkin.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Parhaat ideat on aina jo valmiiksi nenän edessä. Tätäkin systeemiä mietin vaikka kuinka kauan ennen kuin hoksasin, että eteisessä ollaan pohdittu sama probleema valmiiksi jo aiemmin :)

   Poista
 8. Kätevä ja herkullisen värinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Meidän parvekekalusteet kaipaa uutta maalia, ja ajattelin, että nekin voisi ehkä maalata samantyyppisellä sävyllä :)

   Poista
 9. Hieno ja tuo väritys on kyllä kiva! Olen haaveillut taimien kasvatuksesta mutta miettinyt tuhoaisiko kissamme ne. Tuollainen olisi ehkä hyvä ratkaisu. Tuskin hyppäisi hyllyille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko kissoilla tapana tuhota taimikasveja? Eikö kissat pysty hyppimään vaikka minkälaisille hyllyille? Tämä kettinkihyllyhän heiluu, koska se roikkuu kettinkien varassa, joten jos sinne hyppäisi kissa, se saisi varmasti mukavasti tuhoa aikaan.

   Olisin tosi vihainen, jos Elmo kävisi sotkemassa minun kukat. Outo ajatuskin.

   Poista
  2. En mä oikeastaan ole kokeillu tuhoaisiko. Joskus on kyllä mennyt kukan päälle nukkumaan (murr). Meidän kissan tuntien niin en usko että hyppäisi hyllylle.

   Poista
  3. Höpsö ajatus, että eläin menee kukan päälle nukkumaan :) Toivottavasti meidän tuleva koiranpentu ei kiinostu kasveista.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos vain:) Nyt täytyy sen verran taas reipastua, että laittaa ne kasvit itämään.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!