keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Yksi askel eteen, kolme taakseSormet maalissa! Eilen hätäpäissään laadittu tehtävien asioiden lista väheni heti illan tullen yhdellä kohdalla. Melkein vuoden verran maalaamattomana möllöttäneet makuuhuoneen listat ovat tasaisin väliajoin nousseet mielen päälle, mutta aina on löytynyt 598 tärkeämpää, mielekkäämpää ja kiireellisempää työtä. 


Olen aina katsonut vähän kieroon sellaisia ihmisiä, jotka tekevät remppaa kovalla tohinalla, ja joilla jää viimeistelytyöt lojumaan vuosikausiksi. Siis että muutitte puoli vuotta sitten tähän tuliterään asuntoon, mutta ette ole saaneet listoja paikoilleen? Kyllä minä vain olisin ne jo laittanut, ajat sitten.


Jepuli jep. Täten lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, etten koskaan enää nyrpistele viimeistelytöiden karttajille. Oikeastaan voitaisiin jopa sanoa, että ihmiset, jotka karttavat viimeistelytöitä ovat jollakin tapaa aivan erityisiä ja heitä kohtaan pitäisi osoittaa lämminhenkistä ymmärtäväisyyttä.


Olin jo luovuttanut makkarin listojen kanssa. Niin viheliäiseltä ajatus maalaamisesta tuntui, etten arvannutkaan, kuinka sutjakkaasti homma lopulta sujuisi. Imurointi, huonekalujen siirto keskelle lattiaa, listojen pyyhintä kostealla luutulla ja reunojen teippaus yltä ja alta. Sitten vain maalia sutimaan pariin otteeseen ja teipit pois!Paitsi että tätä viimeistelytyötä seuraa vielä osa kaksi; tehosteseinän alareunan uudelleen maalaaminen. *Ruma sana*. 


Ymmärrän tämän niin, että kohtalo kostaa minulle kovimman kautta pahat ajatukseni niistä ihmisistä, jotka ovat vitkutelleet omien listojensa kanssa. Isku on paha: minä en osaa käyttää maalarinteippiä. Se on pahempaa kuin pelkkä vitkastelu; jos ei osaa käyttää maalarinteippiä, tulevaisuudennäkymät eivät ole kovin kummoiset. Etenemismahdollisuudet olemattomat.


14 kommenttia:

 1. Maalarinteippiä ON vaikea saada niin, että suojaa hyvin pintoja, joita ei ole takoitus maalata...tiedän tuon kokemuksesta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, vertaistukea <3 Sain juuri maalattua tehosteseinään menneitä tuhruja mustalla. Samalla tulin sotkineeksi listoja. Niiiiiin rasittavaa.

   Poista
 2. Sinulla on todella kaunis blogi. Aivan ihania oivalluksia, ja kauniita värejä täynnä!! Minua jäi kiinnostamaan kovasti tuo pojan huoneen kaunis turkoosin sävy. Muistaisitkohan vielä maalin koodia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Meillä turkoosi maali sävytettiin Sadolinin maaliin eli maalisävykin mitä luultavimmin löytyy Sadolinin listoilta: maalikauppias nimittäin sanoi, että varminta on sävyttää maali saman valmistajan purnukkaan, että sävystä tulee juuri oikeanlainen.

   Sävykoodi on S1555-B10G. Viimeisimmässä pojan huoneen postauksessa seinän sävy näyttää vihertävämmältä kuin oikeasti onkaan, koska keltaiset verhot vääristivät sävyä. Mutta esimerkiksi näissä auringon valolla otetuissa kuvissa sävy näkyy minun näytölläni oikein: http://kirpparikeijunkotona.blogspot.fi/p/k.html

   Poista
  2. Isot kiitokset sinulle! Mulla on mennyt värien sävyvalinnat niin monta kertaa pieleen että viime kierroksella vetelinkin kaiken valkoiseksi. Nyt on taas pakko saada väriä seinille, kevät tulee.... :)

   Poista
  3. Eipä kestä! Jos maalaa vain yhden seinän tehostevärillä, ei ole niin kova vaiva maalata uudelleen, jos ei väri miellytäkään. Ja onhan se helpompi vaihtaakin väriä ihan huvin vuoksi, jos on vain yksi seinä maalattavana!

   Mukavaa maalausta sinne! :)

   Poista
 3. Voi tunnen tuskasi. Toi on niin inho hommaa tuo maalarinteipin asettelu ja sitten pois repiminen. Ja aina jää jälkiä. Ei auta, mutta listat on sentään nyt älyhienot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalarinteipeistä ei ole kuin harmia! Miten niillä voi muka onnistua!

   Maalasin juuri seinästä listamaalin sutut piiloon. Hirvittävän tuherruksen jälkeen alkaa näyttää aivan hyvältä, eli homma on nyt purkissa ja yksi asia listalta yli!

   Poista
 4. :D, voi kun oli taas hymyilyttävä postaus, kiitos!

  VastaaPoista
 5. Suosittelen unohtamaan maalarinteipin tulevaisuudessa. Maalariksi joskus aikoinaan opiskelleena suosittelen hommaamaan kunnollista suojausteippiä, joka on sellasta vähän muovisen oloista.. on kalliimpaa kun maalarinteippi, mutta hoitaa kyllä hommansa niin ettei tarvitse lisätöihin ryhtyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset tästä vinkistä! Maalarinteipistä ei kyllä ole yhtään mitään hyötyä, jos teipattava pinta on vähänkään epätasainen! Lattian se suojasi hyvin, koska lattiassa ei ollut röpelöä, mutta seinään teipattu teippi päästi joka paikasta läpi.

   Mikähän tuon kirkkaan muoviteipin nimi on? Eihän se ole niin tujua, että pitää varoa, ettei lähdet maalit alta?

   Poista
 6. Olen fuskannut maalarinteipin kanssa niin, että leikkasin tapettiveitsellä tasaisesti sen pois. Sitä jäi siis maalipinnan alle, ei näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevää! Nämä listathan olisi ehkä voinut maalata jotenkin niin, että olisi käyttänyt suojana jotakin tasaista muovilastaa. Siirtäisi lastaa sitä mukaa, kun maalaa.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!