perjantai 21. helmikuuta 2014

Vaihtoehtosisustajan OuluOululaiset bloggaajat ovat piakkoin kokoontumassa sisustuskierrokselle (Sisustusunelmia-blogissa tarkemmin) tutkailemaan oululaisia putiikkeja. Täältähän totta tosiaan löytyy paljon pieniä sisustusliikkeitä, jotka ovat varmasti tutustumisen arvoisia. Omaan kotiini tuntuu kuitenkin luontevammalta hankkia tavaraa muualta.


Tästä mainiosta sisustuskierroksesta sain ylitsepulppuavan inspiraation esitellä Oulun vaihtoehtoista puolta: missä täällä kannattaa käydä, jos sisustaminen kiinnostaa, mutta uuden tavaran liikkeet eivät niinkään.


Tässä lista muutamasta loistokkaasta oululaisesta paikasta, joissa tekee varmasti hienoja löytöjä. Kirpparit ja vanhantavaranliikkeet ovat aivan lähtökohtaisesti ulkoiselta olemukseltaan niin ankeita paikkoja, ettei liikerakennusten tai niiden sisätilojen kuvaamisessa ole mitään mieltä.


Lähdemmekin sisustusretkelle ihan muilla mielin; kuinka hienoja löytöjä missäkin paikasta voi tehdä!1. Pelastusarmeijan kirpputori, Limingantulli (Limingantie 5)Pelastusarmeijalla näyttää nettisivujen mukaan olevan kolme pistettä Oulussa, ja kahdessa näistä olen itse vieraillut. Aivan kaikkien aikojen kirpparisuosikiksi on viime aikoina noussut Limingantullin Pelastusarmeijan kirppis, joka jaksaa yllättää jatkuvasti. Toinen tuntemani Pelastusarmeijan kirppis on rautatieaseman läheisyydessä, mutta se on aivan toista maata, enkä sieltä ole koskaan mitään löytänyt.


Mutta Limingantullissa! Sinne voisin melkein muuttaa vaikka asumaan! Täällä on tosi halvat hinnat, ja tavara liikkuu nopeasti. Liikkeeseen tulee usein juuri "oikeanlaista", jännittävää vanhaa tavaraa, hienoja vanhoja kalusteita ja yllättäviä pikkulöytöjä menneisyydestä. Täällä minun täytyy olla todella varovainen, koska jos olisin ostanut kaiken hienon löytämäni, joutuisimme muuttamaan omakotitaloon ja rakentamaan valtavan pihavaraston.


Uusin löytö Pelastusarmeijan kirpparilta on pojan huoneen iloisen värikäs räsymatto, joka maksoi varsin kohtuulliset 7.50 euroa.Funkkis-tyylinen valkoinen lasivalaisin oli pitkään ostoslistallani, ja lopulta löysin sen Pelastusarmeijan kirpparilta 1.50 eurolla. Irrotin valaisinjutut ja otin käyttöön pelkän kuvun, jolloin lamppu toimii vuoroin kynttiläkippona, vuoroin kukkamaljakkona.2.  Paljekirppis, Höyhtyä (Paljetie 12)Paljekirppis on valtava, 400 pöydän itsemyyntikirppis. Usein kirppikset eriytyvät tietyntyyppisen tavaran myyntipaikoiksi; jostakin tuntuu löytyvän paljon nuorten vaatteita, jostain muualta kotitavaraa tai huonekaluja. Paljekirpparilta löytyy mitä vain (joskaan ei isoja huonekaluja).


Paljekirppiksen valtti on koko, suosittuus ja nopea vaihtuvuus. Pöydät ovat isot, ja niihin mahtuu pieniä kalusteita, joita meille onkin Paljekirppikseltä siunaantunut useita. Kirjoitan tätä juttua mukavia löytöjä muistellen, ja tästä Paljekirppis-osuudesta tuppasi nyt tulemaan pikkukaappipainotteinen.


Ykkösässälöytö on avainkaappi, jonka ostin kymmenellä eurolla. Viimepäiviin saakka avainkaappi ihastutti eteisessämme alkuperäisvärityksessään, mutta maalasin taustan vaihtelun vuoksi purppuralla.


Kylppärin peltinen lääkekaappi oli alkujaan 70-luvun ruskea. Suhuuttelin sen mustaksi. Tästä maksoin viisi euroa.


Seinäkello muutti keittiöön Kekkos-taulun pariksi. En ole itse saanut tätä kunnolla toimimaan, joten halpa hinta selittynee sillä: seinäkellosta pulitin kuusi euroa.3. JärkikirppisJärkikippiksen löysin vuosi tai kaksi takaperin, kun etsin lapselleni suksia. Kaveri vinkkasi Järkikirppiksestä, jonka eteisestä löytyy aina useita kohtuuhintaisia sivakoita. Sittemmin olen tykästynyt paikkaan kovin, ja usein teenkin täältä pieniä löytöjä.


Järkikirppis on myös itsepalvelukirppis, ja Paljekirppiksen tavoin sieltä löytyy aivan mitä tahansa: erityismaininnan ansaitsee eteisen tila, jossa on huonekaluja, urheiluvälineitä ja mattoja. Toisen erityismaininnan ansaitsee erillinen, suuri hyllytila, johon on lajiteltu arvokkaammat vanhat lasi-, posliini- ja saviastiat sekä muut pienemmät antiikkitavarat. Arvokkaammat tavarat eivät ole vitriineissä, joten niitä pääsee mukavasti hypistelemään. Arabian, Karhulan, Nuutajärven sun muiden suomalaisten vanhojen merkkien ystävien kannattaa ilman muuta katsastaa Järkikirppiksen kippohyllyt. Tälläkin hyllyllä voisi helposti hullaantua.


Järkikirppikseltäkin mukaan on tarttunut yhtä jos toista. Viimeisin hieno löytö on eilinen vanha neljän euron Fortuna-lauta, joka heti illalla pääsikin käyttöön. Tavallisen, tiuhaan tahtiin vaihtuvan käyttötavaran lisäksi Järkikirppiksellä pyörii usein vanhoja pikkuaarteita. Kylppärin oveen kiinnittynyt pärekori maksoi 3.50 euroa.


Vanha bakeliittipuhelin löytyi kesällä jo hehkuttamastani kippohyllystä 35 eurolla. Puhelimen etuosasta puuttui etikettikotelo, mutta näpyttelin Dymolla tekstin KEKKONEN ja nostin puhelimen somasti Kekkos-taulun rinnalle.


Minulla on näköjään joku pärekoritutka päällä aina, kun menen Järkikippikselle: tämä kantokahvallinen pärekori maksoi kuusi euroa, ja se toimii nykyään lehtitelineenä keittiössä.Järkikirppis on ainoa kirppari, jonne 8-vuotias poikani haluaa lähteä mukaan. Kirpparin peräosasta löytyy nimittäin lapsinurkkaus, jossa on kaksi isoa rallipelikonetta, joita saa pelata maksutta. Poika antaa ilman muuta erityiskiitosta tästä; minä tuon kiitosta hieman taaksepäin ja valitan todella kapeista käytävistä.4. Pikku-Liinu, keskusta (Asemakatu 9)


Pikku-Liinu on vanhan tavaran osto- ja myyntiliike, joka on rajannut tyylikseen vuosiluvut 50-70 sekä design-tavarat. Liike on tällä hetkellä auki vain perjantaisin ja lauantaisin, mutta sillä on omat Facebook-sivut ja nettisivut, joilta uusia tuotteita voi kyttäillä. Nettisivut ovat aika luotaantyöntävät ja migreeniä enteilevät, mutta itse liikkeen valikoima nappaa kyllä (nettisivut).


Pikku-Liinun liiketilat ovat suurehkot, ja sieltä löytyy todella tyylikkäitä ja erikoisiakin huonekaluja aivan jatkuvasti. Erityisen paljon liikkeestä löytyy vanhoja (design-)valaisimia, joten tyylitietoisen ja harkitsevan sisustajan kannattaa ehdottomasti käydä täällä.


Meidän paras löytö Pikku-Liinusta on ikivanha kirjakaappi, joka ihastuttaa makuuhuoneessa. Jos nyt oikein muistan, maksoin tästä 120 euroa ja sain kympillä kotiinkuljetuksen. 


5. Wanhan talon tavarat, Raksila (Puistikkokatu 9).


Wanhan talon tavaroista jaksan paasata kaikille vastaantulijoille: oma makuni menee kyllä niin yksiin tämän liikkeen kanssa.


Osto- ja myyntiliikettä pitää sivutoimisena pariskunta, joka aloitti myymisen omasta kellaristaan. Sittemmin toiminta lienee laajentunut, mutta liike on yhä avoinna vain sopimuksesta. Tuotteita pääsee selaamaan nettisivuilta (täältä). Usein Wanhan talon tavaroita tulee vastaan myös Tori.fi-sivuilla, ja erityisesti Wanhan talon tavaroihin erikoistunut haukansilmäni bongaa ne aina kuvavirrasta.


Wanhan talon tavaroilta löytyy paljon talonpoikaisia huonekaluja, jonkin verran armeijan juttuja ja mukavasti kaikenlaista erityisen outoa ja yllättävää. 


Sängynpääty on yksi parhaimmista löydöistäni: pääty on vanha aitan ovi, jonka toinen puoli on vielä keltaisen perinnemaalin peitossa. Ovesta maksoimme 50 euroa, ja tykkään tästä yhä vain todella paljon.Toinen kodissamme hyvin näkyvä löytö ovat vanhat, 60-luvun perunalaatikot. Laatikoista maksoimme 25 euroa kappaleelta. Kahdesta laatikosta teimme cd- ja dvd-telineet; kolmannesta sohvapöydän.Jo ennen muuttoa uuteen kotiin ostettu Kekkos-taulu oli ensimmäinen Wanhan talon tavaroiden ostoksemme. Löysimme sen Tori.fi:n kautta, sovimme treffit kellarimyymälään ja aloimme siitä lähtien ihastella monenmoista liikkeen myymää tavaraa.Talonpoikainen klaffipöytä maksoi muistini mukaan 150 euroa, mutta tästä taisimme saada vielä alennusta.


Eteisen kenkälootaksi päätynyt armeijan kiväärilaatikko maksoi muistaakseni 75 euroa.


Tämänkaltaiseen vain sopimuksesta auki olevaan liikkeeseen itsensä raahaamisella voi olla melkoinen kynnys, mutta ainakin viime kesänä liike oli auki tiettyinä viikonpäivinä. Myyjäpariskunta on kyllä mukava ja herttainen, ja itsekin ajattelin jossain vaiheessa mennä taas muuten vain katsastamaan tarjontaa. Jätän vaikka lompakon kotiin ja pidän pään tosi, tosi kylmänä.6. Kontti, Limingantulli (Jääsalontie 12)Spr:n Kontti on yllättäjä: toisinaan hinnoilla ei ole mitään yhteyttä reaalimaailman kanssa, mutta toisinaan taas tekee ihan mahtavia löytöjä. Kontin valtti on liikkeen suuri koko, valikoiman kirjo ja tavaroiden laadukkuus. Erityisen nappivalinta Kontti on silloin, kun tarvitsee jotakin tiettyä: täältä löytyy aina esimerkiksi kauden urheiluvälineet kuten sukset ja monot. Samoin kippovalikoima on laaja, ja arvokkaampi lasi on siististi lajiteltu.


Kontistakin tulee usein ostettua vaikka ja mitä, mutta mieleenpainuvin löytö on hieno työtuoli, josta maksoin kuusi euroa.7. Kierrätyskeskus, Värttö (Kurkelantie 2)Kierrätyskeskus on itselleni myös verrattain uusi löytö. Kierrätyskeskus on kaupungin ylläpitämä pulju, ja sen hinnat ovat erittäin edulliset. Kierrätyskeskuksella on puolensa; suurin osa tavarasta on vähäarvoista käyttötavaraa, mutta toisinaan joukkoon mahtuu täydellisiä yllättäjiä. 


Huonekalujen suhteen Kierrari on lyömätön.


Siro rullallinen, arviolta 60-luvulta peräisin oleva taso päätyi eteiseen. Tästä maksoin viisi euroa.


Elmon oma nojatuoli maksoi 35 euroa.


Ja sitten kaksi mahtavaa Kierrarin yllättäjää; vanha kirjevaaka maksoi kaksi euroa...


...ja huippuhienot puiset puolapuut viisi euroa.


 8. Second hand store, keskusta (Isokatu 8)Second hand storessa käyminen on omalta osaltani jäänyt hieman vähemmälle, kun Paljekirppis ja Järkikirppis ovat siirtyneet sen reviirille. SHS on myös itsepalvelukirppis, ja se on mielestäni eriytynyt nuorten naisten vaatekaupaksi: kirppis on hyvällä paikalla keskustassa, ja se on erityisesti nuorten suosiossa.


Huonekaluosastoa kirpparilla ei ole ollenkaan, mutta muita kotijuttuja sieltä löytyy jonkin verran. Tässä kaksi parasta löytöäni.


Muutaman vuoden takaiset Myyrä-taulut ovat pojan huoneen ilostus. Alkujaan taulut myytiin rumissa kehyksissä kahdella eurolla kappale. Uudet kehykset ja ilmaa antavat paspikset päästivät kuvat täyteen loistoonsa.Punainen retrovaaka oli ensimmäinen vaakaostokseni, ja pulitin siitä noin viisi euroa. Vaakaa pidetään keittiössä kunniapaikalla.

Kirppishenkiseen sarjaan sopimattomana voisin vielä vinkata sellaisesta käsityö- ja taidekaupasta kuin Taidekauppa Muusa, joka löytyy aivan Second Hand Storea vastapäätä keskustasta. Jos etsisin jotakin uutta, etsisin sitä tämänkaltaisista pienistä liikkeistä, jotka tuovat mukavan raikkaan tuulahduksen tähän Anttilan kuvaston kaltaiseen maailmaan.


Toinen erityismaininta täytyy antaa SA-kaupasta (Alasintie 3-7, Järkikirppistä vastapäätä), joka myy Suomen puolustusvoimien käytöstä poistunutta tavaraa. Tänne matkaavalta vaaditaan hieman mielikuvitusta ja ennakkoluulottomuutta, mutta luovalle näpertelijälle SA-kauppa on oikea tavarataivas!


Sellainen oli tämä vaihtoehtosisustajan Oulu-kierros! Oulustahan löytyy kirppareita vaikka ja kuinka, mutta omat suosikkini ovat tässä. Jäikö listasta pois jotain sellaista, mikä olisi ehdottomasti pitänyt huomioida? Entä minkälaisia löytöjä olet itse tehnyt? Minkälainen sisustusshoppailija itse olet?


41 kommenttia:

 1. Oi mitä kirppiksiä ja löytöjä!
  Milloinkahan olisi aikaa lähteä retkelle Oulun suuntaan? Siellä kuluisi aikaa vaikka kuinka, kun kiertelisi kivoja paikkoja. Täytyypä laittaa muistiin.
  Minä en oikeastaan kalusteita osta, mutta kaikkea muuta tilpehööriä lähtee mukaan.
  Keräilen vanhoja valokuvia, kynttilänjalkoja, metallisia tarjottimia, lasia ja arabiaa, vanhoja tekstiileitä ja marimekon kankaita. Viimeksi löysin juuri valokuvia ja puisia venäläisiä helmitauluja. Kivaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppareilta kyllä harvemmin löytyy kalusteita; sitä varten itsekin selaan lähinnä Tori.fi:tä.

   Vanhat valokuvat on jänniä! Niitä en ole itse intoutunut keräämään, mutta ihastelen kyllä, jos vastaan tulee. Tuolla jo moneen kertaan mainitussa Wanhan talon tavaroissa oli ainakin kesällä iso pino sellaisia edellisen vuosituhannen alun käyntikortteja, melkolailla hienoja :)

   Vanhat, värikkäät kankaat mullakin aina pistää silmään, ja joskus olen niitä kohtuuhintaisina ostanutkin. Aika monesti käy kuitenkin niin, ettei enää raaskikaan alkaa saksia vaikkapa ikivanhaa liinaa tai verhoa uutta ompelusta varten.

   Vanhojen astioiden keräilyn ymmärrän oikein hyvin: esimerkiksi joku vanha Arabian maljakko voi olla tosi hieno, ja silti edullisempi kuin mikä tahansa uutena ostettu kippo. Pitäisikin aina mennä tällaisiin vanhojen kippojen varmoihin paikkoihin, kun on tarvetta lahjatavaralle :)

   Poista
 2. Saavuin maanantaina Ouluun ja lähden huomenna, voi kun postauksesi olisi tullut esimerkiksi alkuviikosta! ;) Paljekirpparilla, Järkikirpparilla sekä Kierrätyksessä tosin ehdin käydä alkuviikosta. Kontissa kävin eilen. Harmikseni en kuitenkaan paljoa löytänyt, tuurista niin kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku-Liinu on huomenna auki! Vielä ehdit sinne! :)

   Melkein iskee ahdistus, jos ajattelee, että aikaa on vähän ja yhden paikan voi vain valita. Mutta jos olet nähnyt Paljekirppiksen ja Järkikirppiksen, olet jo nähnyt paljon :)

   Keskustassa on myös sellainen vanhantavaranliike kuin Sininen pysäkki. Sieltäkin saattaa tehdä löytöjä! Kesällä ihastelin siellä antiikkista kirjoituspöytää, jota en kuitenkaan raaskinut ostaa.

   Poista
  2. Nuita pitäisi kiertää niin valtavasti, että huimia löytöjä, niin kuin sinä olet tehnyt, tulisi vastaan. Tai sitten täytyy olla tuurista kiinni. "Arabia-silmällä" liikuskelin, mutta Hämeenlinnan kirppareita jatkuvasti koluavana täytyy sanoa, että hinnat olivat täällä Arabian astioissa huomattavasti korkiammat mitä tuolla meillä :)

   Harmikseni olen liikenteessä junalla, muuten kiertäisin kaikki kalustepaikat, niitä täällä on tarjolla paljon enemmän. Ehkä kesällä teen taas reissun autolla ja lähden suuren kuorman kanssa Hämeeseen. Mukavaa viikonloppua! :)

   Poista
 3. Kotinne on kyllä täynnä ihania vanhoja tavaroita...tykkään todella paljon...vanhat huonekalut ovat ihania...niillä on tarinoita kerrottavanaan...ihan toista, kuin esim. Ikean huonekaluilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ihanasta kommentista :)

   Samaa mieltä olen vanhoista huonekaluista. Tokihan uutenakin saa laadukkaita kalusteita, jos oikein panostaa, mutta ikivanhat, kunnolla tehdyt huonekalut ovat aivan varmasti kestäviä ja hyviä. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin kiikkerä kaluste, notkuva tuoli tai lipasto, jonka pohjalevy pettää. Lipasto nousee ärsytyslistani ykköseksi.

   Poista
 4. Oioioioi kuinka monipuolinen postaus Oulun tarjonnasta :)!!!!
  Kiitos hurjasti!
  Tää täytyy tulostaa mukaan seuraavalle Oulureissulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että tästä postauksesta tykättiin! Jätin kyllä joitakin kirppareita pois listasta; joku toinen saattaa pitää juuri niitä pois jättämiäni parhaina ikinä. Kirpparitkin tuntuu muutenkin kulkevan omia suosittuusreittejään: esimerkiksi Järkikirppis ei vielä vuosi pari sitten ollut oikein minkäänlainen, mutta nykyään siellä kuhisee jo vallan mukavasti.

   Poista
 5. Kiitos hyvästä oppaasta! Varmasti käyn näissä seuraavalla Oulun reissulla! Hyvät löydöt olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Kiva, jos näistä saa vinkkiä :)

   Poista
 6. Kiitos tosi paljon vinkeistä! Oulussa on tullut asuttua jo kohta kymmenen vuotta, mutta silti en ole käynyt listaamistasi paikoista monessakaan! Täytyykin ottaa työnalle :). Tosi hienoja tekemäsi löydötkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Mukavaa, että löytyi vanhalle konkarillekin uusia paikkoja! :)

   Minulle uusi löytö on tuo Limingantullin Pelastusarmeijan kirppis: tiesin kyllä, että siinä se nököttää, mutta en arvannutkaan, miten kivoja juttuja siellä liikkuu. Joskus kirppis saattaa kuhista tyhjyyttään, mutta se johtuu vain siitä, että kauppa on juuri käynyt niin hyvin, että täytyy odotella uutta tavaraa saapuvaksi.

   Poista
 7. Minä onnekas asun melkein Paljekirpun naapurissa, matkaa on vaan vaivaset 1,1km, on tullut käytyä paljonkin =) Kesällä kävin ainakin kerran viikossa kierrätyksessä, tuli mukava 3,7km pyöräilylenkki (yhteen suuntaan siis) mut nyt kun syksyllä alkoi koulu ja tulin raskaaksi niin en ole jaksanut siellä käydä. Mut huippu löytöjä on tullut tehtyä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin asutaan melkolailla lähellä Paljekirppistä, ei nuin lähellä kuitenkaan. Värttöön on meiltäkin pitkä matka, eikä sinne viitsi ilman autoa lähteä.

   Vielä vuosi pari sitten keskustassa oli lastentarvikekirppis, jota olisin nyt tähän saumaan vinkannut, mutta se on jo lopettanut toimintansa. Harmin paikka!

   Poista
  2. Mä en itseasiassa edes tykännyt siitä kirpparista, vaatteet tahtoi olla jo aika monella lapsella käytettyjä, muutaman kerran jtn löytyi. Että ei suurta vahinkoa mun mielestä että se on lopettanut =D Paljekirpalta en ole koskaan lähtenyt tyhjin käsin, aina menee vähintään 10€

   Poista
  3. Mutta olishan se aika kiva, jos olis erityyppisiä erikoiskirppareita kaupungissa :)

   Poista
 8. Tosi kiva postaus, kiva myös nähdä, minne löydöt ovat teidän kodissa päätyneet. Aivan tekisi mieli tehdä vaikka kesämatka Ouluun ja käydä noissa paikoissa kierroksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :) Kesäreissut suomalaisiin kaupunkeihin on mukavia! Mekin käytiin viime kesänä muuten vain Muhoksella kiertelemässä pikkukauppoja ja kirppareita. Muhokselle ei ole kuin 30 kilometriä, mutta siinäkin oli jo melkoista reissutunnelmaa!

   Poista
 9. Hyvä postaus, asun itsekkin Oulussa ja jotenkin tuo Pelastusarmeijan kirppis oli jäänyt unholaan, hyvä kun muistutit.

  Mutta pari paikkaa jäi uupumaan: Helluntaiseurakunnan kirppis; lähinnä vaatetta, mutta myös astioita jonkun verran, halvat hinnat http://www.ohsrk.fi/fi3/index.php?option=com_content&view=article&id=94&Itemid=90

  Ja sitten on Menneitten Maja, sopimuksesta auki. En ole itse vielä kertaakaan käynyt, mutta ehkä sitten kun alkaa ilmat lämmetä: http://www.menneittenmaja.fi/index.php?topic=1

  Ja mites Anitan Antik? En ole itse käynyt, sopimuksesta auki: http://www.fonecta.fi/yritykset/Oulu/416365/Antiikki+Osto-+ja+myyntiliike+Anita+Antik

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helluntaiseurakunnan kirppiksellä käytiin joskus, mutta ehkä voisi antaa uudemmankin mahdollisuuden! :)

   Menneitten majaan olen monet kerrat törmännyt Tori.fi:n kautta, mutten ole siellä koskaan käynyt. Hienoja juttuja tuntuu olevan, mutta jotenkin olen elänyt siinä uskossa, ettei paikka ole edes oululainen. Tähän täytyy perehtyä paremmin.

   Anita Antik on myös tuttu paikkasiinä mielessä, että mies asui ennen aivan vieressä. Monet kerrat kuljettiin ohi ja aina ajateltiin, että jännältä näyttää, muttei koskaan näytä olevan auki. Nettisivuilla ei ollakaan vierailtu, eli en edes tiennyt, että on sopimuksesta auki.

   Second hand storen ja Pikku-Liinun vieressä keskustassa on (tai ainakin vielä jokin aika sitten oli) antiikkikauppa, jonka nimi taitaa olla Ajaton aika. Ikkunasta olen kurkistellut sen verran, että lupaavalta kippopaikalta näyttää :)

   Poista
 10. Ai niin! SA-kauppa lähellä Järkikirppistä? Sieltä löytyy kans (jos hyvä tuuri käy) noita ammuslaatikoita ja muuta tilpehööriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SA-kaupan mainitsinkin erityismainintana; sieltä en ole koskaan mitään ostanut, mutta jännää tavaraa näyttää olevan :) Viimeksi kun siellä kävin, siellä oli isoja puu- ja vanerilaatikoita. Iso laatikko näytti maksavan 30 euroa, eli erittäin edullinen paikka on kyseessä.

   Poista
 11. Sitten Oulusta löytyy vielä lähetyskirpputori. Onkohan Uusikatu osoite? Sieltä olen tavaroita löytänyt silloin tällöin, vaatteet ovat kyllä aikas kulahtaneita. Mutta joskus sitä saattaa sattua sopivalla kohtaa kirpulle ja tehä löytöjä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on minulle ihan vieras, jos ei siis ole tuo Helluntaiseurakunnan kirppis. Tämmöiset lahjoituskirpparit on monesti yllättäjiä: useimmiten tavara on melko tavanomaista (ja kulahtanuttakin), mutta toisinaan saattaa törmätä yllättävään, todelliseen löytöön :)

   Poista
  2. Eiköhän se juuri se ole. Netistä löysin tietoa että hellis pitäisi myös höyhtyän ostarilla kirppistä, tämä ei ole tosiaan varmaa tietoa. Pitänee joskus ottaa asiaksi ja käytä kattomassa löytyykö semmosta.

   Poista
  3. Tulipa mieleen, ettei Siivouspäivääkään sovi unohtaa :) Itse olen aina osunut paikalle vain ohikulkiessa, mutta tänä keväänä aion olla niin valmis!

   Poista
 12. Itse aloittelin viikon myyntirupeaman juurikin Paljekirpparilla. Tuosta paikasta on kasvanut vuosien saatossa todella iso, jopa ehkä hieman liiankin suuri. Tänään en ehtinyt juurikaan kierrellä katselemassa ostoksia mutta viikonloppuna aion viettää siellä rauhassa aikaa.
  Ihanaa kun saa siivottua kunnolla kaappeja tyhjäksi. Ilta vierähtikin kaappeja kaivellessa ja kaiken maailman kippoja ja kuppeja sieltä löytyikin myytäväksi.

  www.suortuva.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljekirppis on aivan valtava. Sinne on rasittavaa mennä puoli tuntia ennen sulkeutumisaikaa, kun alkavat soittaa sitä karseaa "NO RANE TÄSÄ HEI! SE ON ENÄÄ 30 MINUUTTIA / 29 MINUUTTIA / 28 MINUUTTIA, ETTÄ PAIKKA PANNAAN KIINNI. KIPI KIPI KASSALLE; KOHTA EI ENÄÄ PÄÄSE ULOS." Paljekirppistä kannattaa välttää sulkemisajan lähestyessä :D

   Meilläkin on paraikaa kirppispöytä. Muutama ensimmäinen päivä menee aina hienosti, mutta sitten tavaran meneminen hidastuu. Ajattelinkin, että nyt voisi ihan suosiolla käydä tyhjentämässä osan pöydästä ja viedä suoraa Konttiin, niin saa tilaa uudelle romppeelle.

   Poista
 13. Siis nekö tosiaan soittaa tuollaista biisiä, melko huvittavan omituista. Ihmetyttää kirpparilla asiakkaiden tapa toimia. Pöydät sekoitetaan hujan hajan, tavaroita kuskataan pitkin kirppistä ja annetaan lasten leikkiä myytävänä olevilla leluilla. Eihän kaupassakaan saa toimia noin. No toki osa toimii kaupassakin kummasti. Toivon nyt kivaa myyntiä. Kamaa on vielä kotona kassikaupalla jotq pitäisi viikon aikana tasaisesti sinne viedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siellä on semmoinen tosi rasittava nauhoite :) Ehkä se ei aivan puolta tuntia pyöri, mutta vartin ainakin. Semmoinen ärsyttävä marssitahtinen jumputus taustalla ja tuo Rane kertomassa vitsikkäästi, miten monta minuuttia ostosaikaa on jäljellä. Argh arg! Tulee pahalle tuulelle, kun vain muisteleekaan nauhoitetta.

   Pöydät kyllä menee tosi sekaisin. Ikävintä on, kun kuvittelee jonkun isomman tavaran käyneen kaupaksi, mutta se sitten palaakin muutaman päivän päästä kierrokseltaan takaisin :/

   Lelut on muuten iso riski sotkun osalta, mutta meillä ainakin lelut on tehneet niin hyvin kauppansa, etteivät kauaa pöydässä homehdu :)

   Poista
 14. Minäkin olen ollut aikeissa tehdä tälläisen postauksen Oulun kirppareista, mutta nytpä ei tarvii kun ehdit ensin:)
  Varsin kattava lista sinulla. Itse käyn näiden sinun mainitsemiesi lisäksi usein Kirppis Aarrearkussa, Alppilassa, sieltä löytyy usein vanhaa tavaraa kohtuu hinnalla. Kylläkin karsee paikka ulkonäöltään. Minulle uusi paikka oli tuo Raksilan Wanhan talon tavarat, siihen pitää tutustua. Miten olisi jos pidettäisiin joskus blogitapaaminen jossa kokoontuisivat tälläiset kirppishaukat Oulun seudulta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sinullahan olisi ollut muitakin kirppisvinkkejä, eli omaa postausta vain tulemaan! :) Aarrearkussa olen joskus käynyt, mutta ainakaan silloin se ei sykähdyttänyt. Ainahan itsepalvelukirppiksen anti riippuu siitä, kuka milloinkin on tavaransa sattunut kirpparille tuomaan. Aarrearkun plussaksi laskisin tilavan huonekaluosion.

   Kaikki kirppikset on karseita ulkonäöltään; sitä ei tarvitse erikseen edes mainita :) Aloittelijat saattavat kompastua jo tähän, mikä on harmi.

   En lupaa osallistua blogitapaamiseen, vaikkakin idea kuulostaa kyllä tosi hauskalta! Olen vain itse kovin jähmeä osallistumaan mihinkään sellaiseen, missä yhdistyy internet ja tosielämä. Mutta jos joku oululainen lähtee tämmöistä tapaamista järjestämään, näytän isosti peukkua ja vien sanomaa eteenpäin :)

   Poista
 15. Aivan loistava postaus!
  Ja teidän koti on ihana. Keittiö mitä mainioin.
  Minulle moni on jotenkin tuttu ja aika samoin menee + ja - .
  Tälläiset vielä listalle http://www.antiwaari.fi/ ja http://www.ajatonaika.net/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on jäänyt vastaamatta!

   Ajattomassa ajassa olisin tänään käynyt aamusella kympin aikoihin, mutta se aukesikin vasta yhdeltätoista! Olisin etsinyt yhtä tiettyä lasiesinettä; muutoin olen ihastellut liikettä vain ulkoikkunan kautta.

   Poista
 16. Niin, ja Sininen Pysäkki - ihan keskustassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkö tosiaan maininnut tässä Sinistä pysäkkiä? Se on kyllä ihan hyvä paikka! Käyn siellä aina silloin tällöin, mutta en ole tainnut kovin monta juttua sieltä ostaa. Pikkulokerikko tulee mieleen. Tämä tässä postauksessa pöydän päällä näkyvä lokerikko: http://kirpparikeijunkotona.blogspot.fi/2014/09/tyopiste-seilaa.html

   Poista
 17. Tervetuloa myös Liminkaan Piviksen vanhan tavaran putiikkiin! Yhteystietoja ja tuotevalikoima löytyy nettikaupan sivuilta www.pivis.fi Terveisin, kauppias Päivi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kutsusta! Täytyy tulla käymään, jos joskus Liminkaan eksytään :)

   Poista
 18. Järkikirppis on muuttanut raksilan(ent. Euromarket) oikean puoleiseen marketin alakertaan. Keskustassa on ent. kahviaula Hallituskatu 9 avattu vasta osto- ja myyntiliike avec uleåborg, noin kait tuo nimi kirjoitetaan. satuin kulkemaan ohi ja sisään oli mentävä. Paikallisia tuotteita mm. jauhoja tai ryynejä myydään myös mikä oli kiva ylläri. käyn toistekin. Huonekaluja, lamppuja, ei suurensuuri mutta ikkunoita kolmeen suuntaan valoisa liike. Henkilökunta auttaa tietenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, koko Järkikirppiksen vanha rakennus on nyt jyrätty maan tasalle!

   Kiitokset uusista vinkeistä! :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!