torstai 20. helmikuuta 2014

Pikkuisia Elmon poikasiaElmon nallit ovat paukkuneet; toissa yönä tähän maailmaan syntyi kuusi pikku-Elmoa! Kahta odotettiin eläinlääkärin ultran perusteella, joten tämä oli melkoinen yllätys. Jonnekin neljänteen pentuun asti tupsahtelu jaksoi naurattaa, mutta sitten alkoi jo vähän hymy hyytyä. 


Mutta kuusi on aivan hyvä luku! Hyvä Elmo! Hyvä Esse!

Tässä on meidän poika. Vielä pitää vähän jaksaa odotella, että Elmo Kakkonen kasvaa sopivammaksi. Nämä pikku nyytit ovat aivan avuttomia ja ressukkaisia, ja ne kaipaavat vain emonsa seuraa ja nisää. 


Olin Esse-koiran emännän kanssa synnytyksessä mukana, ja sepä oli kuulkaas kokemus. Neljännen pennun jälkeen kuvittelimme synnytyksen päättyneen, mutta kun uusia pentuja pullahteli tuon tuosta, oli lukumääräkin yhtä jännitystä. Juuri syntynyt, sikiöpussista ulos päässyt pentu on vielä aivan veltto ja löllykkäinen, ja joka ikisen pennun kanssa sai vähän jännittää, virkoaako se eläväiseksi. Niinpä nuo virkosivat, ja Esse-äitikin alkoi onneksi heti hoitaa pentuja.


Vielä parisen tuntia pentujen syntymän jälkeen Esse antoi käsitellä pentuja kaulanauhojen kiinnittämistä ja punnitusta varten, mutta muutama tunti lisää, niin sen äidinvaistot virittyivät äärimmilleen, ja jo alkoivat hampaat paukkua omistajan sormia kohti. Nyt tuoreen äidin annetaan olla aivan rauhassa, mutta johonkin väliin olisi kyllä hyvä saada pennut punnittuakin. Toivottavasti punnitus onnistuu sen kymmenen sekunnin aikana, mikä Essellä kestää pihalla käymisessä.


Näitä pentuja on odotettu. Kuvittelin odottamisen loppuvan siihen hetkeen, kun pennut pullahtavat maailmaan, mutta siinä kävikin vain niin, että odotuksen kohde on vaihtunut. Nyt odotellaan, että pennut kasvavat muutaman viikon, korvat ja silmät aukeavat ja ne pääsevät tutkimaan vähän maailmaa! Esse on tehnyt selväksi, ettei vierailijoita kaivata, joten turha on mennä edes kauempaa töllistelemään. Parasta on toistaiseksi tyytyä töllistelemään pelkkiä valokuvia.


15 kommenttia:

 1. Onnea pikkuisista ja pikkuisille :') :)

  VastaaPoista
 2. Onnea tuoreille vanhemmille ja tietenkin Mummolle. Vai oletko nyt Mummi ?

  VastaaPoista


 3. Me encantan las fotografías, son geniales. Ha estado un regalo el visitar tu bloc, te invito visitar el mio y si te gusta espero que te hagas seguidora.
  Elracodeldetall.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Ihania, ihania vauvoja! Onnea tästä iloisesta perhetapahtumasta!:)

  VastaaPoista
 5. Voi eeeeiii.. ihania! <3 Emä on selkeästi väsynyt, mutta ylpeä. :) Isukki ei varmaan vielä ole jälkikasvuaan tavannut?

  VastaaPoista
 6. Onnea Elmolle ja Esselle♥ Suloisia pikkuisia

  VastaaPoista
 7. Onnea sinne suloisista pennuista <3

  VastaaPoista
 8. Sinulla on ihana blogi ja aivan mahtavia kuvia, odotan aina uutta lukemista :).Onnea karvakamuille !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :) Tosi kiva kuulla, että niin kovasti tykkäät :)

   Poista
 9. Tuhannet kiitokset kaikille onnitteluista! :) Parissa päivässä pennut on kerryttäneet painoa 50 grammaa kappale, eli aika vötkyjä ovat pian!

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!