perjantai 14. helmikuuta 2014

Melkein kevät ja uusi trimmaus
Pitäkäämme sormet ja varpaat ristissä pakkasten varalta: minä menin jo keritsemään Elmon. Syksy oli lämmin, ja edellisen kerran Elmo trimmattiin melko myöhäisessä vaiheessa viime vuonna. Kevätkin tuntuu juuri nyt lämpimältä, joten otin riskin ja ajelin pois rehottavan pöheikön.
Elmo itsehän on varsin tietoinen omasta viehättävyydestään, eikä turkin rehottaminen yhtään vähennä sen ylitsepulppuavaa itseluottamustaan. Niinpä Elmo ei edes vaivaudu osallistumaan uuden, siistityn turkkinsa esittelyyn, vaan katsoo parhaimmaksi pysytellä päiväunillaan ja uneksia makkaraherkusta tai jänispaistista.


Kesällä eläinkaupasta ostettu trimmeri kirpaisi syvältä kukkaronpohjalta, mutta jo parin trimmauksen jälkeen se on maksanut itsensä takaisin. Ihan ensimmäistä kertaa kokeilin trimmata Elmoa parinkymppiä maksaneella, ihmistukalle tarkoitetulla leikkurilla, eikä siitä ollut mihinkään: paksu turkki kaipaa tujumman laitteen. Trimmerin ostaminen on kuin sian ostaisi säkissä, mutta onneksi raaskimme tehdä tämän merkittävän sijoituksen.


Nyt Elmo saa taas kasvatella karvojaan siihen, kunnes kevätaurinko kunnolla lämmittää. Jos vilu yllättää, täytyy hommata kunnon takki.


4 kommenttia:

 1. Suloinen Elmo♥
  Meilläkin itse parturoidaan Niiloa, mutta kaksi leikkuria olen ostanut ja kumpikaan ei toimi Niilon
  turkissa....saksilla vaan ollaan leikattu, mutta kyllä kone olisi hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko kysynyt eläinkaupan myyjältä apua? Me otettiin Elmo kauppaan mukaan juuri siksi, että saataisiin asiantuntijan mielipide siitä, minkälainen vehje pitäisi Elmon karvalle ostaa. Meilläkin etukäteen vähän epäilytti, pureeko kone paksuun turkkiin ollenkaan, kun takana oli surkeat kokemukset sillä ihmiskäyttöön tarkoitetulla tukanleikkurilla.

   Samana päivänä ei voi puhua tuosta oikeasta trimmeristä ja siitä surkeasta leikkurista! Mutta jos me oltaisiin jo kaksi huonoa leikkuria ostettu, ei varmasti enää ostettaisi enää kolmatta :P Meidän trimmeri taisi maksaa 80 euroa, ja jos se ei olisi toiminut, olisi kyllä harmittanut tosi paljon. Mutta kun se toimii, ollaan kahdella omalla leikkauksella säästetty koneen hinta; ammattilaisella trimmauksesta kun maksoimme viime vuonna 40 euroa.

   Poista
 2. Eksyin blogiisi ekan kerran ja tykästyin. Olen melkeinpä kateellinen, miten ihmiset jaksavat värkätä päivästä toiseen kämppäänsä, mie oon siivouksessa ja sisustuksessa ihan poropeukalo! Söpö koirakin näyttää olevan ja onnea pentusista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos ihanasta kommentista!

   En miekään oikeasti jaksa joka päivä värkkäillä, mutta joka päivä vähintään mietin jotain kivaa juttua! Eilen löysin kirpparilta aivan ihanan kierrätys- ja värkkäyshenkisen sisustuskirjan, ja heti sain monta ideaa! Ihan toinen asia sitten on, koska saan ideat toteutettua :) Mutta monesti kyllä se suunnitteluvaihe on kaikista parasta :)

   Kiitokset koiranpentuonnitteluista! Tänään ollaankin nyssyköitä menossa katsomaan ihan koko porukalla!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!