maanantai 17. helmikuuta 2014

Maailman paras pannukakku



Keittiön siniset sävyt näyttävät taas kevään korvilla aivan uudenlaisen raikkailta! Oma silmäni tietysti kaipaa muitakin väripareja, mutta juuri nyt juuri siniset sävyt nousevat mukavasti esille.






Lyhyen ajan sisällä olen tehnyt jo kahdesti pannukakkua. Tällä reseptillä pannarista tulee aivan huikean hyvää, parempaa kuin kenelläkään muulla.






MAAILMAN PARAS PANNUKAKKU (resepti siskolta; alkuperä tuntematon)






4 dl        vehnäjauhoja
1 1/2 dl  sokeria
1 tl        leivinjauhetta
1 tl        suolaa
1 tl        vaniljasokeria
8 dl       maitoa
2           kananmunaa
100 g    sulatettua voita


1. Sekoita kuivat aineet. Lisää loput.
2. 200-225 astetta 30 min.


Elmo-koiran tyttöystävän laskettu aika on kolmen päivän päästä, mikä tarkoittaa, että pennut saattavat syntyä ihan koska vain. Menen ilmeisesti synnytykseen avuksi mukaan, joskin olen hieman epävarma siitä, minkälaista apua osaan tarjota. Ehkä keitän vettä, haen pyyhkeitä ja pidän kertakäyttöhanskoista niin hyvän huolen, että ne ovat koko ajan valmiina käytettäväksi. Lähinnä ajattelin olla hiljaa ja sivussa. Kameran otan kuitenkin mukaan.


Pikkuisen jo jännittää, mutta täytyy toivoa, että kaikki sujuu luonnostaan ja asiat etenevät omalla painollaan.


16 kommenttia:

  1. Sinusta tulee sitten mummi♥
    Tuo kaappi ON ihana!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tulee, mutta voi olla, että minusta tulee myös toistamiseen adoptioäiti! :)

      Kaappi on kyllä ihana. Tykkään siitä aina vain.

      Poista
  2. Heippa pitkästä aikaa. Nyt täälläkin minä myös bloggerin puolella ;).

    -S-

    lloveyourselff.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve taas ja tervetuloa takaisin bloggerriin! :)

      Poista
  3. Tuo ohje löytyy tosiaan maailman paras pannukakku nimellä :) Teen tuota myös itse useinkin j tuo todellalla on hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ohje taisikin olla jo kaikille tuttu! Mutta ei mikään ihme, niin on hyvä!

      Poista
  4. Kuvissa on niin ihanan keväinen tunnelma, tuo valon määrä noissa kuvissa saa miut vihreeks kateudesta! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valo on ihanaa! Eilenkin oli vielä viiden aikoihin ihan valoisaa! Mahtavaa!

      Poista
  5. Tuo ekan kuvan kello tuo lapsuuden mieleeni: mummolassa ollut tismalleen samanlainen. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seinäkellot on herttaisia! Harmi, etten ole saanut tuota meidän kelloa kunnolla toimimaan.

      Poista
  6. Minäkin teen pannukakkuni vain ja ainoastaan tuolla ohjeella (no joo toisinaan yritän vähentää sokerin ja rasvan määrää) :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ei turhia nuukailla herkkujen kanssa :)) Aika harvoin tulee kyllä leivottuakin, niin on sitten sama käyttää kunnolla rasvaa ja sokeria sen kerran, kun leipoo :)

      Poista
  7. Laita joskus elämä ranttaliksi ja maista Ahvenanmaan pannukakkua.

    Mieti, kohta sä olet mummo !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset vinkistä; täytyypä tuotakin joskus kokeilla!

      Nyt minä olen jo mummo!

      Poista
  8. Ihanan värikästä! Mä kanssa oon tehny ropsua tolla samalla ohjeella, se tuleekin siinä googlella aika ekana kun googlettaa pannukakun ohjetta. Voi, jännittävää! Ota paljon kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Ropsu taitaa olla pohjalainen juttu? Sitäkin taisin muistaakseni joskus tehdä, mutta minusta se oli hyvin samanlainen kuin tavallinen pannukakku?

      Otin tosi paljon kuvia, mutta kaikista tuli hämärässä aivan tärähtäneitä! Vaikea kuvata seitsemää mustaa möykkyä pimeässä.

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!