sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Ideoita eteiseen


Eteinen on kodin tiloista vähiten sisustamiselle altis: kun se on kertaalleen saatu kuosiin, siellä ei paljon enää vaihdella tekstiilejä, raijailla kalusteita tai maalailla seiniä. Joskus viime keväänä suunnittelimme vanhan hattuhyllyn tilalle toimivamman kalustuksen, ja näillä on pian vuoden päivät menty.

 
Converse-kokoelmaa kelpaa pitää esillä, ja niitä varten suunnittelimmekin hyllyn, joka imee paljon kenkiä, mutta joka mahtuu pieneen tilaan. Alkujaan kenkiä oli muistaakseni 30 paria, ja hyllylevyjä tehtiin kymmenen. Jokaiselle hyllylle mahtuu neljä paria kenkiä, eli jätimme hieman varaa jatkokeräilylle.


Taisinkin jo vuosi sitten esitellä hyllyjen rakennusperiaatteeen, mutta kertaus on opintojen äiti! Tiedän, että ainakin yksi lukija on jo ottanut tästä ideasta vinkin omaan kotiinsa :)


Nämä kuvat varmaan aika hyvin paljastavatkin, miten hyllyt on rakennettu:

Kenkäloota on armeijan vanha aselaatikko. Arkisin laatikko toimii penkkinä ja roinankerääjänä. Koska kansi on melko raskas nosteltava etenkin tyynyjen vuoksi, lootassa säilytetään ainoastaan harvoin käytettäviä kenkiä kuten kumppareita ja erilaisia urheilukenkiä. Eteisessä, kylpyhuoneen vieressä on myös kiinteä kaappi, jossa säilytetään usein käytettäviä, ei esille jätettäviä kenkiä.

Istuintyynyt on sujautettu juuttisäkkeihin, jotka on solmittu narunpätkillä päistään kiinni.
Olisi mukava päästä taas tuumailemaan erilaisia vaihtoehtoja ja ratkaisuja erilaisiin tiloihin. Mitäköhän nurkkaa sitä seuraavaki puljaisi?


10 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen eteinen kyllä, toi kenkähylly on aivan loistava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :) Kenkähylly on kyllä oikea tilaihme, kun hyllytila alkaa jo katonrajasta :)

   Poista
 2. Kyllä kelpaisi tuommonen eteinen (ja kaikki nuo converset;D ), kerrassaan ihana myös tuo kenkäloota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Melkein kaikki Consut on miehen, vain kaksi paria on minun :)

   Löysin muuten ihan vasta SA-kaupan, jossa myös myydään näitä armeijan vanhoja puulaatikoita! Yksi iso, erilainen kuin tämä meidän, näytti maksavan vain 30 euroa!

   Poista
 3. Mä aion hommata samanlaisen kenkähyllyn, kunhan saan hommattua edes puolet kuvan määrästä converseja.
  Voin sitten näyttää kuvaa, hyllyistä ja kengistä, ehkä 10 v päästä.

  VastaaPoista
 4. Miten mie olen missanu tämän postauksen? Pakko kysyä kun noista converseista tuli mieleen, onko teän koti esitelty jossain sisustuslehdessä? Vai sattuuko jollakin toisella olemaan yhtä paljon converseja:) Laatikko on kyllä upea ja hyvältä näyttää eteinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut postaukset jäävät jostain mystisestä syystä vähälle huomiolle :)

   Meidän koti oli nyt syksyllä Kodin kuvalehdessä; siellä ainakin esiteltiin Consu-hylly! Nyt on vielä pari sisustusjuttua tulossa eriin lehtiin, ja vinkkaan niistä sitten, kun aika on oikea :)

   Poista
 5. Miten tuo kenkäteline on kiinni katossa? Onko tuettu jotenkin lisäksi? Todella hyvännäköinen, Parikatkin sopis hyvin riviin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattoon on porattu proput ja niihin kiinnitetty melko tukevat koukut. Koukkuja on siis neljä niin kuin kettinkejäkin, eikä niitä ole erikseen tuettu :)

   Miksipä ei tosiaan voisi Consu-hyllyä käyttää myös korkkarihyllynä :) Ja jos haluaa, nuo hyllylevythän voivat olla muutakin materiaalia kuin lautoja. Ehkä pelkkää liimalevyä?

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!