maanantai 3. helmikuuta 2014

Hirmuhyvät lihatäytteiset enchiladat



Uudenvuodenlupaukseni jokaviikkoisesta uudesta reseptistä on kokenut ensimmäisen repsahduksen. Nyt on koettelun paikka: painuuko koko projekti unholaan, vai pystyykö tästä vielä kampeamaan takaisin raiteilleen. Ankaria ponnistuksia pohjalta nouseminen ainakin vaatii.


Viikonloppuna sain kuitenkin aikaiseksi selailla kokkikirjaa, ja löysinkin hyvänoloisen reseptin, joka osoittautui niin hyväksi, että tulemme varmasti tekemään näitä useamminkin. Valmistaminen ei ole tortillan tekemistä kummempaa, mutta maku voittaa tortillat sata nolla. Tätä kannattaa kokeilla.






 LIHATÄYTTEISET ENCHILADAT

(Ruokasuosikit Meksiko, Love Food 2010)


Ainekset neljälle

2 rkl   oliiviöljyä
2        isoa sipulia ohuesti viipaloituna
550 g  naudanlihaa suupaloina
1 rkl   jauhettua juustokuminaa
1-2 tl  cayannenpippuria
1 tl     paprikajauhetta
suolaa ja pippuria
8        pehmeää maissitortillaa (itse käytin vehnätortilloja paremman puutteessa)
1        annos taco-kastiketta (purkista) lämmitettynä, tarpeen mukaan vedellä ohennettuna
225 g  cheddar-juustoa raastettuna


Valmistus

1. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja kuullota 10 minuuttia, pehmeäksi ja kullankeltaiseksi. Nosta sivuun reikälusikalla.

2. Lisää lämpöä ja ruskista lihapaloja kauttaaltaan muutaman minuutin ajan. Vähennä lämpö keskitasolle, lisää mausteet ja paista sekoittaen 2 minuuttia.

3. Kuumenna tortillalevyjä kevyesti voidellussa teflonpannussa 15 sekuntia kummaltakin puolelta ja kasta kukin vuorotellen tacokastikkeessa. Pane kullekin tortillalle hieman lihaa, sipulia ja juustoraastetta ja kääri rullalle.

4. Pane enchiladakääröt voideltuun uunivuokaan saumapuoli alaspäin, päällystä lopulla kastikkeella ja juustoraasteella.

5. Paista 180-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tarjoa heti.







Tämän ruuan valmistaminen oli helppoa, nopsaa ja jopa mukavaa, mutta silti täytyy sanoa, että ruuan laittaminen on kaikista mahdollisista tekemisvaihtoehdoista kaikkein epäkiitollisinta hommaa. Nyt maanantaina viikonlopun herkkuruoka on armotta historiaa, ja taas täytyy miettiä, mitä sitä seuraavaksi söisi.

12 kommenttia:

  1. Vesi herahti kielelle kuvia katsellessa...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli kyllä tosi hyviä! On se ihan mukava, kun välistä kokeilee uusia reseptejä, vaikka hirvittävä vaivahan siitä on!

      Poista
    2. Kiitos hyvästä ruokavinkistä, uudet reseptit tulevat niin tarpeeseen, kun se ruoan laitto on joka päivä mietittävä uudestaan :)

      Poista
    3. Eipä kestä! Mukavaa, jos joku saa näistä vinkkejä! Itsekin olen huippulaiska etsimään uusia reseptejä, joten uudet ideat kelpaa tännekin :)

      Poista
  2. Niinpä! Olen niin samaa mieltä tuosta ainaisesta miettimisestä. Vielä sen ruuan tekisi, kun joku keksisi mitä laitetaan... Ainainen kokkailu on turhauttavaa. Vaan joka päivä on jotain syötävä, joten ei kai tässä auta tempoilla.

    Reseptisi vaikuttaa hyvinkin kokeilemisen arvoiselta! Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei mullakana varsinaisesti ole mitään sitä vastaan, että kokkailee, etenkin, jos on muitakin syöjiä luvassa. Mutta plääh sitä selailua, ostoslistan tekemistä ja kaupassa juoksemista! Valmiina pitäisi olla kaikki ainekset, että jotakin uutta jaksaisi noin vain kokeilla.

      Poista
  3. Tää kuuluu kanaversiona meidän perheen pitkäaikaisiin suosikkeihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kana on hyvä vinkki! Ihastuin tuohon naudanlihaan tässä, kun siitä tuli niin mukavan mureaa, mutta kanaa täytyy kyllä myös kokeilla! Kiitos :)

      Poista
  4. Oi, näyttääpä hyvältä! En vaan itse tykkää maissilätyistä yhtään ja vilja-allergikkona vehnätortillat ei käy. Tykkään siis meksikolaisesta ja siksipä syön usein tacoja. Niiden sotkuinen syöminen alkoi ärsyttää ja siksipä kokeilin paistos-tyyppistä meksikolaista: http://checklistbyblond.blogspot.fi/2014/01/nachopaistos.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle ei edes selvinny, mitä ne pehmeät maissilätyt olis ollu! Prisman kilometrihyllyillä kaikki pehmeät tortillat oli vehnäpohjaisia. Maissista tehtyinä löysin vain sellaisia pieniä kovia läpysköjä.

      Poista
  5. Nyt tuli ruokakuolema - kävin ruokakaupassa ja ostin viikon ruokatarpeet. Ja nyt tekis mieli tätä :'(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi viikolla, ensi viikolla! Nyt on monta päivää aikaa valmistautua tähän reseptiin :)

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!