keskiviikko 26. helmikuuta 2014

1. viikko täynnäTasan viikko sitten Elmon kuusikuonoinen pesue syntyi. Olin mukana koirien syntymässä, mutta kävimme tänään ensimmäistä kertaa koko poppoolla koiranpentuja paijaamassa. Pennut ovat kasvaneet aivan valtavasti; hieman reilu 200 gramman syntymäpaino on viikossa kivunnut vajaaseen puoleen kiloon.


Kovia ovat syömään nämä naperot. Silmät ja korvat ovat vielä ummessa, mutta viikon päästä alkanee jo tapahtua.Kaikki kuusi pentua ovat aivan toistensa näköisiä: niillä on mustat turkit, lerppakorvat ja käppyrät hännäntypykät. Uskoisin, että pennuista tulee yhtä pitkäkoipisia kuin isänsä.


Ylemmän kuvan oranssinauhainen pentu on tyttö, alempi violettinauhainen on poika. Tämä pojannallikka tulee meille. 


Jotakuinkin tämännäköisiä niistä tulee, jahka kasvavat. Kuvassa Elmo demonstroi yksinjäämiselle tyypillistä, loukkaantunutta istuma-asentoa ja kiivasta tuijotusta. 


"Jaa te olette lähdössä. Menkää vain. Minä jään tähän yksin istumaan. Minulla on ihan mukavaa näin. Pitäkää te hauskaa. Älkää minusta välittäkö. Minä istun tässä."


Elmo näkee jälkikasvunsa muutaman viikon päästä, kun pennut ovat kasvaneet telmiväisiksi. Luulen, että Elmolla on jonkinlainen alkeellinen haisu siitä, että jotakin eriskummallista ja varsin merkittävää on sen selän takana paraikaa tapahtumassa. Sen verran kiivaasti se haistelee vaatteiden mukana kantautuvia pentujen tuoksuja, että jotakin on jo Elmonkin täytynyt pystyä päättelemään.


En olisi kuunaan uskonut, että pentueen odotus ja syntymä vaikuttaisivat minun elämääni näin paljon. Yhtäkkiä emon tiineys, synnytys ja pentujen kasvaminen ovatkin huippujännittäviä asioita, ja niistä jaksaa paasata kaikille vastaantuleville. Odotushan ei suinkaan loppunut syntymään; nyt odotellaan jo seuraavaa etappia, joka on silmien aukeneminen.


14 kommenttia:

 1. Siis en kestä tota Elmon asentoa :D :D
  Ja mulla vissiin menny jotain vähän ohi, ku vasta hokasin, et siis yks noista palleroista on tulossa teille!! <3 <3 Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elmo osaa pitää huolen omasta itsestään ja siitä, että saa tarpeeksi huomiota :)

   Me ollaan pitkään arvottu, otetaanko pentu vai ei, mutta eiköhän me oteta! Toivottavasti Elmo ja Elmo Kakkonen tulee hyvin keskenään toimeen.

   Poista
 2. En kyllä tiedä mitään kauniimpaa, kuin eläinvauvat! Ihanan siliteltävännäköisiä ovat toiset. Miten emo suhtautuu siihen, että pentuja hellitään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinvauvat on kyllä hirveän lutuisia. Varsinkin sitten, kun alkavat pikkuisen telmimään, mutta ovat vielä höpsäköitä.

   Ihan pari tuntia syntymän jälkeen emo antoi käsitellä pentuja melkolailla huoletta. Sen jälkeen se alkoi omia niitä itselleen, eikä antanut koskea pentuihin. Pentujen annettiin sitten olla rauhassa. Nyt emo on jo alkanut viettää aikaa muuallakin kuin pentulaatikossa, ja se antaa käsitellä pentuja, jos tekee sen aivan rauhassa :) Kauas pentuja ei kannata pentulaatikosta nostaa; jos liian pitkän aikaa meinaa pentua tälmiä, emo tulee hakemaan poikastaan. Se seuraa katseellaan koko ajan, miten pentu voi.

   Kyllä meillä vähän kiire meinasi näiden kuvien kanssa eilen tulla: pennut vikisevät ihmissylissä, ja jos vikinä kestää tarpeeksi pitkään, emo hermostuu. Kuvattiin sitten pentuja niinkin, että emo kävi pihalla pikku lenkillä ja sen aikaa sitten rapsuteltiin ja räpsittiin kuvia.

   Poista
 3. Nyt en ehkä kestä. Mitä söpöläisiä. Tällaiselle krooniselle koirakuumeilijalle nää on kyllä ihan älytöntä katottavaa. Oih ja voih. Tosi söpöläisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on, ne on :) Harmi, että pentuaika kestää niin vähän aikaa. Tuleeko tämän toisenkin pennun jälkeen uusi koirakuume? Ja sitten taas uusi ja uusi ja uusi? Miten me koskaan tullaan pärjäämään.

   Poista
 4. voi kuinka ovat suloisia <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi liittää tähän video, jossa pentu vikisee ja tuhisee ihmisen sylisä :)) Ne on niin avuttomia ruttanoita!

   Poista
 5. Iiíik en kyllä kestä....niin suloisia♥♥
  Mahtaakohan Elmo innostua uudesta perheenjäsenestä....hännän purijasta ja kiusahengestä. No, äkkiä pikkuinen tavoille oppii.....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskinpa Elmo innostuu. Se on tottunut niin hyvälle, ja on muutenkin niin itserakas, että pentu vain tulee sen ja kaiken huomion esteeksi :D Toivottavasti ja mitä luultavimmin Elmokin sitten ajatukseen aikanaan suopuu.

   Poista
 6. Kertakaikkisen ihana pentue ja Elmokin on kyllä ihan paras. Huippukuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet koiranpennut on kyllä lutuisinta, mitä maailmassa on :) Jopa Elmo jää piirun verran kakkoseksi :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!