perjantai 3. tammikuuta 2014

Vuonna 2013 (osa III)


Tiivistäminen on taito, josta minä vähät piittaan. Vuosikatsaus jatkuu vielä kahdessa osassa; tässä toiseksi viimeinen kuvasatsi!Kesäkuu


Kesäkuu lähti käyntiin parin uuden kirppislöydön siivittämänä. Puutuoli on tätä nykyä olohuoneessa, avainkaappi tietysti eteisessä.


Aivan kesäkuun alussa Elmo oli ensimmäistä kertaa hoidossa. Lähtöaamuna piski otti ja karkasi, ja se saatiin kiinni vasta kolmen päivän rilluttelun perästä. Kotiin vastatrimmattu Elmo tuli haisevana ja taas kapisen näköisenä.Keittiön vitriinin taustalevy sai uuden, rempseämmän sävyn. Nytkin tekisi mieli maalata. Mitä maalaisin?


Vaihdoimme mustan klaffipöydän vanhaan talonpoikaispöytään. Pöytä on kyllä todella kaunis, mutta se on aivan liian iso pieneen keittiöömme. Nykyään itkemme vanhan, kompaktin pöydän perään.

Musta jalkalamppu pääsi pitkästä aikaa käyttöön, kun vaihdoin sähköt liikkeessä. 83 euroa. Tätä muistoa ei ole aika kullannut.Kesäkuun puolivälin aikoihin elettiin suuressa jännityksessä, kun Kodin Kuvalehti tuli tekemään meille kotijuttua. Moppasimme, tomuttelimme ja teimme pieniä valmisteluja hiki päässä.
Uhkaavasti sinisävyiseksi muuttunut keittiö pääsi taas oikeille raiteilleen, kun riemunkirjava matto tuli peittämään lattiaa.

Juhannuksen mökötimme pojan kanssa kaksin kotona.HeinäkuuHeinäkuu alkoi uudessa, verhosta ommellussa pellavamekossa!Kävimme miehen kanssa viikon reissussa Liettuassa! Ostin paikalliselta kirpputorilta sinisen retroverhon, joka on meillä olohuoneessa joka päivä muistuttamassa mukavasta reissusta.


Heinäkuussa rohmusin kirpparilta kasan pitsiliinoja, värjäsin ne ja ompelin pari sohvatyynyä.
Löysin kierrätyskeskuksen ensi kerran ja ostin viidella eurolla pikkupöydän eteiseen.


Ompelin pikkujuttuja, kävimme mummolassa ja tein löytöjä mummolan vintiltä!


ElokuuElokuussa kävimme muuten vain Muhoksella lauantaiajelulla ihan kuin paremmallakin lomareissulla. Löysin paikallisesta sisustuskaupasta ihanaa koirakangasta, jota ostin hirvittävästi. Ompelin koirakankaasta pieniä ja isoja pussukoita.


Vanhoista juuttisäkeistä tuli kenkälootan päälle tyynynpäälliset.


Vaisu baarinurkkaus pääsi käsittelyyn.

 Ensin maalasin seinään liitutauluraidan...

...ja sitten tapetoin loppuseinän vanhoilla naistenlehdillä.

Liitutaulumaalia jäi yli, ja sutaisin samalla vessan oven sisäpuolenkin. Ovi toimii nykyään hyvänä tapahtumakalenterina ja tehtävien asioiden muistilistana.


Löysin kirpparilta rumanruskean peltikaapin ja spraymaalasin sen mustaksi. Tähän piti maalata vielä pääkallo, mutta emme saaneet sitä koskaan aikaiseksi.


Elokuussa oli vielä valoisaa ja värikästä!


Ompelin parvillisen Surumielisiä Pielisiä.


Ja tein kierrätyskeskukselta taas pari löytöä: puolapuut viisi euroa ja vanha vaaka kaksi euroa. Puolapuut ovat sittemmin ajelehtineet huoneesta toiseen paikkaansa löytämättä, ja mietin, josko niistä pitäisi luopua.Syyskuu


Syyskuun alku oli kesäisen lämmin! Yksi kaupungin kaduista täyttyi hetkeksi ruusuista, ja me kiertelimme kaupungin laitamia ajanratoksi.Syyskuussakin tein pari kirppislöytöä: vanha puhelin päätyi Kekkosen kaveriksi, nojatuoli taas makuuhuoneeseen.

Olimme omavaraisia ja poimimme puolukoita yhden piirakan tarpeiksi.


Baarinurkkauksen seinämän tapetoinnista ylijääneillä vanhoilla lehdillä päällystin pari puurasiaa.


Syyskuun viimeisenä päivänä kävimme kaupungilla ihastelemassa eläviä kuolleita.


Valo alkoi selvästi jo vähentyä.


Vielä on viimeinen osa tulossa vuosikatsauksesta, ja sitten ei enää tarvitsekaan vanhaa vuotta vähään aikaan muistella. Enpä olisi arvannut, kuinka paljon yhteen vuoteen mahtuu asiaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava, kun jätit jälkesi!