sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Vuoden ensimmäinen, toinen ja kolmas luova työ


Tämän vuoden tavoitteeni on tehdä joka viikko jotakin luovaa. Luovaksi lasketaan myös valmisohjeiden toteuttaminen, koska mitä enemmän valmiita ohjeita tekee, sitä enemmän alkaa itsekin miettiä uusia mahdollisuuksia. 


Uuden vuoden ensimmäisen viikon tekemiseksi valikoitui Suuren Käsityölehden (8/2013) supersöpö farkuista tehty mäyräkoira. Minulle ei enää tule lehteä, mutta kopioin kaavat mummolassa ja menin kotona etsimään farkkukangasta kirpputorilta. Omista kaapeista ei juuri nyt löytynyt aikansa eläneitä farkkuja, mutta kirpparit ovat onneksi niitä täynnänsä. Yhteen jättikokoiseen koiraan kului sopivasti kahdesta isokokoisesta farkkuparista puolikas...

 ...joten oli luontevaa, että pian sessen kaveriksi tupsahti toinenkin sesse. Olenhan aina sanonut, että koirateema tuo sisustukseen kuin sisustukseen sen viimeisen silauksen!


Eilisiltana kävimme hörppimässä miehen sukulaispojan kolmivuotiskaffet. Poikarassu sai minulta  pehmeän paketin, josta kääriytyi uusi Surumielinen Pielinen (viikon kolmas luova työ).Nyt on ompelukone kärrätty kaapin perukoille taas joksikin aikaa. Tänään olisikin mitä mainioin päivä vähän heilutella imuria, napsia joka puolella irvistelevät langanpätkät roskiin ja pikkuisen muutenkin kehittää itseään kunnollisena kodinhengettärenä. Se kun on aina niin, että kodinhengetär etääntyy kauas ja pitkäksi aikaa, kun ompelukone valtaa pirtin.


7 kommenttia:

 1. Minun on ehkä kerrassaan pakko saada tuollainen farkkukoira :) Ja toki pielinenkin on symppis kun mikä.

  VastaaPoista
 2. Ei vitsi, mitä koiria! :) Mahtavia!

  On muuten ollut tarkoitus kiittää sua joulun alla postaamistasi paperitähtien ohjeista. Tein niitä joulupöydän ylle roikkumaan ja sain vuolaasti kehuja. Että kiitokset sullekin! :)

  Käypä kurkkaamassa: http://checklistbyblond.blogspot.fi/2013/12/jouluaaton-kattaus.html

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihania koiria tuli! Onko kaava omasta päästä? Mitäs Elmo näistä tykkää?

  VastaaPoista
 4. Anteeksi, olin liian hätänen tuon kommentin kanssa.. tuossahan se lukee aivan selvästi mistä kaava on..

  VastaaPoista
 5. Miia Ketunkololla: Ei muuta kuin ompelemaan! :) Vanhaa farkkua on maailma täynnä :)

  Irmastiina: Tänks! Mäyrikset on suurempia kuin ehkä kuvasta näyttää. Ne sopii hyvin vaikka niskatueksi lököteltäessä.

  AnniK: Kiitos :)

  Blondi: Kiitos! Tämä oli kyllä oivallinen ohje!

  Ja eipä kestä paperitähtien ohjeesta! Kiva, että tykkäsit niistä ja erityisen kiva, että muutkin vielä tykkäsi! Juuri tänään siivosin joulukoristeet ja myös nuo paperitähdet pois. Saa nähdä, kestävätkö kylmässä varastossa ensi vuoteen.

  Tulen kattomaan linkkiä!

  Vinttikissa 1 ja 2: Ei se mitään! Sitä kun oikein innostuu, saattaa jäädä jotakin huomaamatta :))

  Ohjeet on siis Suuren Käsityölehden numerosta 8/2013. Juuri sellainen ohje, että ärsyttää, ettei itse ole keksinyt samaa :/ Mutta kuten sanottua, kunhan ensin tarpeeksi monta kertaa seuraa valmiita ohjeita, alkaa pian keksiä omiakin. Siihen luotetaan.

  Elmo vähät välittää uusista farkkukoirista. Se ei varmaan itsekään ymmärrä olevansa koira, eikä siksi koe yhteyttä kaltaiseensa sohvatyynykoiraan.

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!