keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Siivousinspis iskiSiivouspäivä keskellä viikkoa, miten erityistä! En enää osaa siivota niin kuin normaalit ihmiset, vähän kerrallaan, tasaisesti. Joka kerta on pakko raataa oikein pidemmän kaavan mukaan, niin että varmasti kestää mahdollisimman pitkään, eikä sitten taas tee mieli vähään aikaan moppia heilutella.


Tämänkertainen siivousinspiraatio iski, kun kaupittelin netissä kippoja ja kuppeja. Ostaja saapui kotiovelle, kehui kotia ja kertoi lukeneensa blogia. En ole koskaan ajatellut, että blogia lukee joku oikea ihminen. Semmoinen, joka on olemassa reaalimaailmassa. Menin aivan hämilleni. Punastuin (mutta en kuitenkaan niin paljon kuin tänään, kun autovanhuksemme otti ja veti viimeiset henkosensa keskellä risteystä, ja jouduin pukkaamaan auton tienposkeen).


Odottamaton myyntitapahtuma yllätti minut täysin, että loppuilta kului ovenkynnyksellä seisoen ja omaa kotia kriittisesti tarkkaillen. Mitä se tästä kulmasta näki? Onneksi huomasin selittää, että tuo järkyttävä tavarakasa olohuoneen ovella on juuri menossa kirpparille. Ja onneksi keittiön valot olivat pois päältä, etteivät monen päivän tiskit riekkuneet ovelle asti. Mutta miksi olinkaan pukenut paidan väärin päin. Ja rissatkin vielä auki.


Lamaannusta ja asioiden läpikotaista pohdiskelua seuraava luonnollinen askel oli tietysti tämänpäiväinen ankara siivousurakka. Eipä ole enää kirppiskasaa tientukkeena. Tiskit on raivattu ja valoja kehtaa taas pitää päällä. Paidankin käänsin oikein päin, ja vaihdoin varmuuden vuoksi epäluotettavat farkut legginsseihin, joissa ei ole rissoja ensinkään.


Maailma! Nyt olen valmis!

4 kommenttia:

 1. Oon ihan samanlainen siivoja :) Olen paristi poikennut nyt lukemassa blogiasi ja tykkään jutuistasi! Ei kaikki tarvii olla "täydellistä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme samikset! :) Oikeasti haluaisin, että olis tasaisesti koko ajan siistiä, mutta olen siihen liian laiska.

   Kiva, kun olet löytänyt tiesi tänne :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!