torstai 16. tammikuuta 2014

Sähkötöitä


Tätä itsetyytyväisyyden määrää! Vaihdoin omin käsin Pentikin pallojalkalampun rikkoutuneen katkaisijan!


Kaikenlaiset sähkötyöt ovat minulle tyystin vieraita. Juuri ja juuri ymmärrän sokeripalan käyttöidean ja pystyn sitä hyödyntämään kattovalaisimissa, mutta siihen osaamiseni tyssääkin. Pöytävalaisimen sähköjohdon sörkkiminen omin käsin oli siksi epäilyttävä ajatus, mutta hyvinhän tuo sujui! Toinen varteenotettava vaihtoehto itse nyhertämiselle olisi ollut viedä lamppu sähköliikkeeseen. Viime keväänä järkytyin sen verran pahasti, kun maksoin 83 euroa jalkalampun sähköjohdon poistosta, ettei hinta ole vielä päässyt unohtumaan. Tuolloin päätin, että minä teen jatkossa meidän perheen sähkötyöt itse.


Olohuoneen kattolamppua käytetään todella harvoin, sillä tunnelmalliset jalka- ja pöytävalaisimet tuovat paljon mukavamman valon. Ikkunalaudalla kykkivä pöytälamppu on siis ihan oikeassa käytössä, ja näinä muutamina pallovalaisimettomina päivinä olohuoneessa on ollut surkea valaistus.


Mutta nyt kelpaa taas ihastella toimivaa valoa ja napsutella katkaisijaa mielin kielin! 


Turvatekniikan keskuksen painatuksesta löytyy seikkaperäiset ohjeet kaikenlaisiin kotona tehtäviin pieniin sähkötöihin. Katkaisijan vaihtamiseen ohjeet löytyvät sivulta 51.


Tältä homma näyttää minun tekemänäni:


Olisin kovasti halunnut kurkata vanhan katkaisijan sisään, että tietäisin, mikä siinä alkoi jumittaa. Harmikseni vanhassa kotelossa ei ole ollenkaan ruuvikiinnitystä. Säästän kotelon ja avaan sen joku päivä väkivaltaisesti.Ja vielä lopputulos: Se toimii!


12 kommenttia:

 1. Hyvä sinä!!! Kyllä me naiset osataan vaikka mitä, kun vaan tahtoa piisaa..::))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Ensin vaihdetaan katkaisija pöytälamppuun, sitten uusitaan koko talon sähköt. Ei voi olla niin vaikeaa B)

   Poista
 2. Kiva kuulla et siellä ollaan vielä hengissä!
  Melekoonen sähköasentaja!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henki vielä porskuttaa! Oli jännät paikat, mutta hyvinhän tuo sujui!

   Näin muuten viime yönä unta minun katkaisijasta. Unessa katkaisija oli jossain vesisuihkun alla, sähköt kytkettynä, ja minä tarkkailin tilannetta kauempaa että nooooou!

   Poista
 3. Sitä ei tiedäkään mihin kaikkeen kykenee, ennen kuin kokeilee. Onnittelut uudesta aluevaltauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kyllä tiedä! Mutta nyt tiedän, että olen oikeasti sähkömies.

   Kiitokset onnitteluista!

   Poista
 4. Rohkea olet, minä en olisi uskaltanut. Onneksi meillä asuu handyman kotona, ei tarvi edes yrittää moisiin suorituksiin. Tosin tämä mun handyman ei ole kovin ripeä suorituksissaan

  nimimerkillä hullujen päivien ostos on ripustamatta, samoin kesän kirppisostos, joululahjasta puhumattakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verkkaisuus on rasittavaa. Parempi on tehdä itse kuin odottaa jotakin joskus tapahtuvaksi.

   Poista
 5. Ihana kuva tuo ensimmäinen. Kauniin sinisiä värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sininen on jotenkin salamyhkäisesti ujuttautunut meille kotiin! Pelkkä sininen on kalsean kylmä, mutta jos sen pariksi laittaa vaikka punaista, näyttää mukavalta :)

   Poista
 6. Kunhan vaan pitää mielessä, että ihan kaikkia sähkötöitä ei ole lupa itsen ruveta tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tokikaan; tuossa linkkaamassani Tukesin tietopaketissa kerrotaankin, mitä sähköjuttuja saa itse tehdä. Niihin juttuihin siellä on myös selkeät ohjeet, kuten siis myös tähän katkaisijan vaihtoon. En ole aikaisemmin katkaisijan sisälle nähnyt, joten nämä kuvalliset ohjeet olivat aivan nappilöytö!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!