lauantai 4. tammikuuta 2014

Mummokolttu


Yleensä joulun alla saan sen verran mittavan yliannostuksen käsitöistä, että kestää pitkään, että katson ompelukonetta päinkään. Tänä vuonna mummolassa innostuin ompelemaan pitkästä aikaa vaatteita heti joululomalla!


Mummolan välineet ovat ennenkuulumattomat ja kangasvarastot ehtymättömät. Ompelin arkimekoksi kukkaisasta collegekankaasta maltillisesti A-linjaisen mummokoltun. Vyön se kyllä vaatii, ettei näytä hölmöltä. Oikein siro ja simpsakka siitä minusta tuli!


Ompeluinnostus on kestänyt joulusta näihin päiviin saakka; eilen viimeksi surrauttelin pari kivaa juttua kotona. Pehmoleluja ja sen sellaisia ompelee vaikeuksitta pelkällä ompelukoneellakin, mutta kaikkiin muihin töihin saumuri olisi melko ehdoton. Harkitsenkin vakavasti saumurin ostamista.


Tällaisten valintojen edessä muistuu elävästi mieleen Erlend Loen minuun suuren vaikutuksen tehnyt Supernaiivi, jossa ahdistunut päähenkilö ostaa pallon pompotellakseen sitä seinää vasten. Mies ostaa punaisen pallon lastenpuolelta, ei urheiluosastolta, ettei liian hienosta pallosta tule suorituspaineita.


Mutta kuinka käy minun? Jos nyt tällä tapaa ryhdyn välineurheilemaan, hiipuuko vähäkin innostus suorituspaineiden alla?


5 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää. Mä en ole ommellut aikoihin mitään ja saumurikin on nyt tytlöllä.

  VastaaPoista
 2. Tulipa siitä hyvännäköinen!!
  Vempeleistä ei tule sen kummempaa riesaa, koska ainahan ei kukaan ompele, voi vain koneen antaa olla silloin kun tekee muuta mielenkiintoista.

  äitiliini

  VastaaPoista
 3. Olet sinä sen verran taitava käsistäsi, että saumuri lisäisi vaan innostustasi...:)
  Tosi kaunis mekko!

  VastaaPoista
 4. Näyttääpä kivalle vyön kanssa.
  Voittaispas joskus lotossa ja sais ostaa just semmoset koneet kuin haluaa, eikä tartteis ajatella mihin muuhun sen rahan voisi sijoittaa :)Haluaisin niiiin edes uuden ompelukoneen, vaan kun ei raaski niin ei. Saumuri olis kyllä kiva kans :D

  VastaaPoista
 5. TelluT: Kiitos! Kyllä se ompeluinnostus aina päätään nostaa, kun ensin vähän selailee lehtiä tai hypistelee kankaita! :) Minä sinuna hakisin saumurin heti pois!

  Äitiliini: Hyvä, uusi nimimerkki!

  Kiitokset vain! Kyllähän se saumuri aina jouten ollessaan jonnekin kaapin nurkkaan mahtuu, mutta harmittaa ostaa se, jos sille ei sitten tulekaan paljon käyttöä.

  Irmastiina: No kiitos kovasti! :) Voihan se olla, että saumurista syttyisi palava ja tulinen innostus ompeluun!

  Kävin tässä päivä pari sitten Eurokankaassa hypistelemässä uusia kankaita, mutten oikein osannut ostaa mitään enkä innostua mistään. Kangaskaupassa on niin paljon kankaita, ettei oikein osaa etsiä.

  Peppi: Kiitos! Mekon kaava on valmis ohje Suuresta Käsityölehdestä. Ohjeessa oli käytetty villakangasta, joka laskeutui tosi nätisti ja tyttömäisesti. Collegekankaalla minun päälläni mekko näyttää ilman vyötä aivan karsealta terveyskeskusyökkäriltä, mutta vyö pelastaa kokonaisuuden.

  Saumuri olis mahtava! Miekään en kyllä raaskis ostaa uutta ompelukonetta, vaikka joitakin toimintoja kyllä kaipailis. Se pitäis jo oikeasti viedä perushuoltoon, mutta kun en milläään raaskisi maksaa 70 euroa siitä, että joku tupsuttelee pölyhuiskua ja vähän viilaa ruuvimeisselillä (tai mitä nyt ikinä perushuollossa tehdäänkään). Koneen käyttöikäähän se varmasti pidentäisi, ja korjaisi nyt vaivaavat pienet ongelmat.

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!