tiistai 14. tammikuuta 2014

Lakupekkoja keittiössä


Virkkaaminen ei todellakaan ole taitolajini, mutta aina silloin tällöin törmään niin mielenkiintoiseen virkkausohjeeseen, että on aivan pakko itsekin kokeilla. Opetushallituksen ylläpitämä Viivin virkkausnetti on aivan lyömätön vaihtoehto kaltaiselleni aloittelijalle, jolla ei eri silmukat millään pysy muistissa; sivuilta löytyy todella selkeät kuvalliset ohjeet erilaisten silmukoiden tekemiseen.


Viivin virkkausnetti yhdellä välilehdellä ja Touhumaan Lakupekka -ohje toisella onnistuin kuin onnistuinkin saamaan kasaan kaksi aivan Lakupekan näköistä pannulappua! En ole ikinä käyttänyt virkattuja patalappuja, enkä tiedä, uskaltaako näillekään näppejään uhrata, mutta sen verran vekkulit ne ovat, että saavat jäädä keittiöön muuten vain näkösälle.

Patalapuissa tarvittujen silmukoiden tekeminen on nyt tuoreessa muistissa, ja tekisikin heti mieli alkaa virkata jotakin muuta! Koukuttavaa, sanoisin.


18 kommenttia:

 1. Tosi hienot tuli! Ja kyllä, virkkaus on todella koukuttava harrastus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä koukuttavaa ja varsin yksinkertaista hommaa perusluonteeltaan :)

   Poista
 2. Nuo on kyllä niin hauskat! =D Itellä ei vaan tuo virkkaaminen kiinnosta, ainankerran viidessä vuodessa "höyrähdän" ja virkutan jtn pientä mut siihen se sit jääkin. Mieluummin kudon villasukkia =p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En miekään ole virkannu eläissäni ku ihan muutaman asian! Villasukkiakaan en ole aikoihin neulonu, mutta kyllä neulominen luonnistuu huomattavasti luontevammin ku virkkaaminen :)

   Poista
 3. Aivan ihanat!!
  T: Anu Ee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tästä mallista oli noilla sivuilla ohje myös isompaan mattoon :)

   Poista
 4. Voi miten vekkulit! Uskaltautuiskohan itsekin kokeilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskaltautuu ilman muuta! Simppeliä hommaa, ja jos ei silmukat ole muistissa, niin nekin kyllä onnistuu aivan hyvin kuvallisten ohjeiden mukaan :)

   Poista
 5. Nuo nähtyäni harmittaa, että virkkausurani alkoi ja päättyi ala-asteen kässä-tunneilla hikiseen valkoiseen=nuhraantuneen harmaaseen lappuseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun virkkausura ei koskaan ala-asteella alkanutkaan. Olet siis minua selkeästi edistyneempi. Olen virkannut ihan muutaman asian koko elämäni aikana ja kaikki kuvallisten silmukkaohjeiden perusteella :)

   Poista
 6. Voi ei, miten ihanat! Olen niin peukalo keskellä kämmentä -tyyppi virkkauksen suhteen, mutta nuo on niin houkuttavat, että pitäisiköhän yrittää... Neulomistakin vasta opettelen uudelleen sitten kouluvuosien, joten ehkä virkkaustakin uskaltaisi kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritä, yritä! Kyllä se kuule siitä! Ei muuta kuin seuraat silmukkaohjeita, niin varmasti onnistuu. Ensimmäisen patalapun jälkeen jo hoksaakin, mistä hommassa on kyse :)

   Aika monella taitaa olla virkkaamis- ja neulomisaiheisia traumoja kouluvuosilta :(( Ei mikään ihme. Me ei ainakaan käsityön tunneilla koko alakoulun neljään vuoteen paljon muuta tehty kuin neulottiin. Tekstiilikäsityön yläkoulussa valinneet sitten jatkoivat sitä samaa neulomista heti seiskalla.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Eikö vain! Myös se isompi Lakupekka-matto oli aika hieno!

   Poista
 8. Tosi makeet nää lakupekat. Otin sun vinkkaamasi Opetushallituksen linkin talteen ja alan kans joku kerta opettelemaan, on noi vaan niin ihkut. Viimeistään ensi kesänä, vuorotteluvapaalla tai no, ainakin eläkkeellä heh heh..
  t.Tiina from Bridgehill

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että innostuit! Tuolla Opetushallituksen sivuilta löytyy siis Viivin virkkausnetti, jossa kaikki silmukat opetetaan tosi selkeästi. Lakupekkojen ohje löytyy Touhumaan sivuilta, ei siis tuolta Viivin virkkausnetistä :)

   Mie luulin jo saaneeni ikuisen virkkauspiston näiden patalappujen myötä, mutta kyllä se pahin into taisi jo laantua :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!