lauantai 25. tammikuuta 2014

Kukkaostoksia kevättalvella + uutisia


Meneillään olevasta vuodenajasta olen ruvennut käyttämään nimitystä kevättalvi. Hain kukkamullat varastosta, ja pussissa lukee, että paras aika multien vaihtoon on juurikin kevättalvi. Kevättalvi; miten hieno sana! Mahtava lupaus tulevasta onnesta löytyy kukkamultapussin kyljestä. Alkakaa tekin lukea kukkamultapussien tekstejä. Tulette onnellisiksi.


Olin eilen lapsenlikkana pikkupojalle, jonka kanssa kävimme ajankuluksi kukkaostoksilla marketissa. Poika katseli rauhassa leluhyllyjen tarjontaa, ja minä taas suuntasin nokkani kukkahyllyille. Kunnollisen hoitotädin tapaan kävin kukkavalintani lomassa kurkkimassa hoidokkini pärjäämistä. Ajoittaiset en-kyllä-erota-sitä-muista-lapsista -hetket eivät paljon häirinneet rauhaani, kun hyllyistä löytyi hortensioita puoleen hintaan. Lempikukkiani! Puoleen hintaan! Sama kai se on, minkä mukulan sieltä leluhyllyltä lopulta kotiinsa nappaa; kyllä tämä oli tutkittava loppuun asti.


Vaikka olenkin paatunut kukkien tappaja, eikä minkään viherkasvin odotettavissa oleva elinikä minun käsissäni ole kovin lupaava, menin värikkäiden kukkien keskellä niin höpsöksi, että rahtasin kotiini viisi uutta kukkaa. Esikoita en pakannut pakkasten varalta, ja ne pääsivätkin yön aikana nuutumaan ikävästi.


Hortensioiden kanssa taas olemme tulleet hyvin juttuun! Kylläpä vaaleanpunaiset ja vaaleansiniset kukat näyttävätkin kivoilta yhdessä!


Hortensioita en istuttanut uuteen ruukkuun, mutta esikot odottelevat, että talven ajan jemmassa kylmävarastossa muhinut multapussi sulaa. Nyt voi jo alkaa vaihtaa kukkiin multia ja jos ei vielä kylvää niin ainakin suunnitella pian kylvävänsä uusia siemeniä kesäksi! Me taidamme istutella yrttejä; varsinaisten kesäkukkien suhteen olen aivan toivoton.


Nyt kun tuli siementen istuttamisesta puhu, on hyvä kertoa Elmon tuoreet kuulumiset. Elmo on päässyt toteuttamaan itseään, ja kävi niin onnekkaasti, että nallit paukkuivat juuri niin kuin pitikin. Alla olevassa kuvassa näemme kaksi Elmon jälkeläistä, Taiston ja Voiton, jotka polskivat kuvan yläreunassa.


Mahdollisten pentujen tulevat kodit mietittiin jo hyvissä ajoin ennen astuttamista, ja lähipiiristä olisi löytynyt tilausta useammallekin karvakuonolle. Ensimmäinen syntyvä pentu menee emän valitsemaan kohteeseen, toinen on meille varattu. Ottajia listalla olisi vaikka ja kuinka, emmekä ole vielä lopullisesti päättäneet pennun suhteen. Joo? Ei? Joo? Ei?


Kahdesta koirasta olisi varmasti vähintään triplavaiva, mutta tuitelituiteli kun on vaikea miettiä järkevästi, kun on koiranpennusta kyse. Pentujen syntymään on vielä vajaa kuukausi aikaa, joten täytyy nyt puntaroida asiaa teräksen viileästi! Yritän olla katselematta liikaa tämänkaltaisia koiranpentuvideoita netistä, ja käytän ajan jatkossa vaikkapa koirankakkavideoiden etsimiseen.


14 kommenttia:

 1. Tunnistinkin Elmon lehtijutusta paikallisessa lehdessä. Lehden kuvassa oleva "kenkäloota" herätti huomioni, että olen nähnyt sen ennekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vähän arvelinkin, että se kenkäloota on aika tunnistettavissa oleva huonekalu, mutta se nyt oli kivoin kuva Essestä ja Elmosta :)

   Poista
 2. ...niin, mutta toisaalta, samallahan sitä toistakin siinä ulkoiluttaisi ja leikittäsi, kuin yhtäkin..
  siis ei mitään paineita...:))
  Kauniita kukkia...minulla kotiutui rahapuu....selliset, kun ei minulla kasva. Ajattelin, että jos tämän nyt sais kasvaan niin vois sitten rahahuolet unohtaa....D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En aivan usko tuohon "samallahan se menisi". Pikkupentua pitäisi käyttää koko ajan lenkillä, ja pitkällä lenkillä Elmon kanssa se ei varmaan jaksaisi aikoihin kävellä. Kahdet kuratassut (yht. kahdeksan tassua), kaksi vikisijää.

   Kura-aikana me pestään Elmon tassuja vessan lavuaarissa. Se mahtuu siihen juuri ja juuri. AIka usein sanon silloin Elmolle, että kyllä sinusta on vaivaa, mutta ei se haittaa.

   Rahapuulla ja rahalla on varmasti vankka yhteys! Kasvattelehan rahapuutasi, varmasti pian alkaa tapahtua! :)

   Poista
 3. Wow! Onnea Elmolle!
  Heh! :D Saas nähdä, kuin teillä käy.
  Minä olin ensin sitä mieltä, että taloon ei tule koiria. Mutta annas olla, joka kerta, kun ukko raahas katsomaan niitä pentuja niin aina taloon muutti uusi asukki. Nyt noita on ollut talossa jo viisi. Ja nykyään vielä kaksi.Kyllä niistä jokainen vaan osaa valloittaa sydämen.

  Mä kans tykkään hortensioista. Tosin mun lempparit on valkoinen ja vihree. Mutt tosi kivat kukkalöydöt oot tehny :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, viisi koiraa on jo aika paljon. Ei siis sentään yhtäaikaisesti? Sekin on tässä vähän pelkona, että jos nyt ottaa pennun, pitääkö taas kohta ottaa uusi pentu? Ja sitten on tosi monta koiraa. En ole tarpeeksi hyvin pystynyt pysymään erossa netin koiranpentuvideoista. Ne on petollisia.

   Viime keväänä meillä oli tuplakokoiset hortensiat olohuoneessa, kumpikin vuorollaan. Ne oli kyllä tosi nättejä! Kasvoivat vain lopulta semmoisiksi rumiksi rimpuloiksi, ja siirsin ne sitten parvekkeelle saattohoitoon.

   Poista
  2. :D No ei nyt sentään.
   Kaks on edesmenneitä :'( , kolmas miehen siskolla sijoituksessa ja kaks vipeltää kotona. Ehkä tuo kaks on just sopivasti tällä hetkellä (vaikka täällä haaveillaankin mäyrisvauvoista ;)

   Poista
  3. Mäyriksetkin on kyllä ihania! Samoin jackrusselit kuuluu omiin lemppareihin. Voivoi, kyllä me ehkä voitais sittenkin ottaa vaikka kuinka monta koiraa! Pitää ostaa sellanen vanha maalaistalo, jossa on tosi paljon tilaa ja piha aidattu, että mahtuu kaikki meidän tulevat kymmenet koirat!

   Poista
  4. Täällä haaveillaan kans vanhasta maalaistalosta. Kaupunkitontilla kun ei ole paljon tilaa, ja naapureitakin on pakko ajatella. Mutta maalla - siellä vois kasvattaa mäyriksiä ja lampaita ja kanoja ja ja ja ;)

   Poista
  5. Äh, naapurit :/

   Kanojen kasvattaminen ei taida olla niin kovin yksinkertaista! Luen epäsäännöllisen säännöllisesti sellaista blogia kuin Perhe ja karppaus. Heillä on kanoja, ja kanoja varten kasvatettavia toukkia! Jos joskus olisinkin ajatellut, että kylläpä olisi somaa, kun muutama kana tepsuttelisi pihamaalla, niin enpä ajattele enää :)

   Poista
 4. Meillä ei ole kuin maljakkokukkia silloin tällöin, kun huonekasveille on tavannut käydä meillä vähän huonosti... Noita hortensioita olen kaupassa katsellut, et ne vois olla kivoja ja kivoiltahan ne näyttääkin sun kuvissa.
  Voi, koiravauvasia. Olisihan kahdesta koirasta hyvin seuraa toisilleen, jos joutuvat olemaan päivisin yksin kotona...;) Minä täällä kasvattelen koirakuumetta, muutaman vuoden päästä voisi olla ajankohtaista, kun lapset on vähän vanhempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuntuu, että monet ruukkukasvit säilyy mulla hyvinä yhtä kauan kuin leikkokukat. Orkidea on kukista vaikein: kun se tiputtaa kukkansa, se on törkeän ruma. Uusia kukkia ei tule ikinä. Mitä sille rangalle pitäisi sitten tehdä?

   Mulla kiinnostais ihan hirvittävästi nähdä, miten Elmo suhtautuis uuteen koiranpentuun. Ottaisko se sen omakseen vai olisko se mustasukkainen ja vihais sitä? Opettaisko se sille uusia temppuja ja käytännöntaitoja vai söiskö se kaikki sen naksut?

   Jos tieten tahtoen haluat kasvattaa koirakuumetta, katsele niitä koiranpentuvideoita. En olis koskaan uskonu, että minusta tulee sellanen ihminen, joka netistä oikein hakemalla hakee videoita vieraiden ihmisten vieraista koirista. Ja kattelee niitä joka ilta että oooooooiiiiii.

   Poista
 5. Kivoja kukkaostoksia ja niin kivalta näyttää teidän olkkari muutenkin! :)
  Jaksan aina vaan ihastella tuota teidän sohvapöytää, se on tosi upea!

  Oi, koiravauvoja tulossa,Onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vain! :) Uudet kukat on kyllä ihania. Eihän ne kohta enää hyviltä näytä, mutta on niistä ainakin vähäksi aikaa iloa.

   Kiitokset myös koiravauvaonnitteluista! Kyllä me niitä jo odotetaan, vaikkei olekaan aivan varmaa, otetaanko pentua vai ei.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!