keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Kierrättäjän trendimuoviaTulipahan taas tehtyä sellainen löytö, että huh heijaa! Kaikkihan tietävät ne jokaisessa tyylikkäässä ja varteenotettavassa blogissa nähdyt Nomess Copenhagenin ylikalliit muovikipot? Juuri ne ei-minkään-näköiset, luultavasti aivan hyvät, mutta takuuvarmasti aivan liian kalliit. No nyt on meilläkin aivan samanlaista trendikästä muovirasiaa, ainakin melkein.


Taas kerran kävin Tiimarissa ohikulkumatkalla lämmittelemässä varpaitani. Siellähän olikin jo myynnissä kaupan pieniä pleksirasioita, joissa on siis pidetty myynnissä olevia tuotteita. Rasiat maksoivat 50 senttiä kappale, ja minä hamstrasin niitä erikokoisina niin paljon kuin vain pyörällä sain kuljetettua. En siis kovin monta, sillä kahteen muovipusiin ei monta rasiaa mahdu, ja enemmänkin olisin tarvinnut. Kylpyhuone! Siivouskaappi! Vaatehuone! Maustekaappi! Mitkä mahdollisuudet! Ja mikä rajoitus joutua mahduttamaan ostokset pyörän kyytiin.


(Oikeasti mietin tosi pitkään, raaskinko huudella näistä rasioista ennen kuin olen saanut niitä tarpeeksi hamstrattua itselle. Voitaisiin varmaan sanoa, että olen tosi mukava ja pyyteetön ihminen. Enkä kyllä muutenkaan jaksa taas lähteä polkemaan pakkaseen.)


Viimeisiään vetelevässä Tiimarissa oli muuten surumielinen tunnelma. Todella ikävää, että meni taas iso suomalainen yritys nurin. Ehkäpä Tiimari teki huonoja valintoja siinä vaiheessa, kun yritti muuttua pilipalikaupasta sisustusliikkeeksi. Sistustusliikkeeksi Tiimari ei tainnut koskaan oikein nousta, ja askartelukauppana se oli aika huonossa asemassa: tavanomaisia kartonkeja, liimoja ja paperimassapalloja kun saa mistä tahansa marketista; erikoisempia tuotteita taas ei Tiimarista koskaan tuntunut löytyvän. Tässä vaiheessa tanskalainen Tiger nostaa päätään, eikä sillä ole hädän päivää.


Harmi!

Tiimarin kohtalosta haikeana, mutta uudesta löydöstäni iloisena ryhdyin aivan ensimmäisenä käymään läpi kylppärin putelikaappia. Miten kertakaikkisen kätevää onkaan saada tavarat läpinäkyviin rasioihin niin, että taaimmaisenkin purnukan saa helposti esiin! En aikaisemmin ollut ymmärtänytkään, miten pikantin mausteen elämänlaatuuni läpinäkyvät muovirasiat voisivatkaan tehdä. Nyt ei vanhaan ole enää paluuta.


Seuraavaksi olisi vuorossa siivouskaappi: ei muuta kuin kaikki pyykkipojat, patterit, mutterit ja nippelit ojennukseen.12 kommenttia:

 1. Nykyisin noita pilipalitavaroita, kun myydään niin monessa kaupassa, että luulen sekin olevan yksi syy konkkaan....tosi harmi juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta; missä vain halpamarketissa myydään pikkutavaroita halvalla. Isoilla marketeilla, siis ihan ruokakaupoilla, taas on on niin suuret valikoimat kaikkea, ettei ole mitään tarvetta lähteä erikoiskauppaan hakemaan esimerkiksi koulutilpehööriä.

   Poista
 2. Just tänään olikin tuosta tiimarin kohtalosta puhetta, marketeista tms on saanut ne kartongitkin halvemmalla.
  Tigerillä ei tosiaan oohädän päivää, just semmosta krääsäkauppaa on kaivattukin! Ja siellä on halpaa ja kivaa tavaraa! Tulispa se joskus tänne meillekkin, joko teidän nurkilta löytyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on totta; Tiimari ei ollut kovin edullinen.

   Täällä ei ole Tigeriä. Viime kesänä kävimme ensi kerran Tigerissä Liettuassa. Emme edes tienneet, että tuommoinenkin kauppa on olemassa, saati että niitä löytyy Suomesta.

   Nyt kannattaisi Tiimarin pikapikaa analysoida, mikä meni pieleen ja perustaa uusi, vastaava ketju, josta olisi Tigerille vastusta. Kunnolla pilipalia tai kunnolla askartelua, ei molempia satunnaisesti niin, että markettivalikoimakin pystyy parempaan.

   Poista
 3. Kivan löydön tein, noihinhan saa vaikka mitä laitettua. Meidän lähi-Tiimari lopetti ennen joulua ja aika karut oli tunnelmat siellä. Nyt harmittelen kun Tiger on niin kaukana, siellä on ollu ihan kivaa krääsää mitä olen joskus käynnyt katselemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain! Sain eilen kylppärin purnukat lajiteltua kaappiin, eikä siivouskaapille enää jäänyt monta rasiaa! Jos olisin viitseliäs ja olisi paljon vähemmän pakkasta, menisin heti hakemaan lisää.

   Poista
 4. On tosiaan harmi, etteivät suomalaiset ketjut menesty. Mutta se on totta, että ketjun olisi pitänyt profiloitua/brändätä (mikähän tässä nyt oikea sana olisi) toimintaansa tarkemmin, nyt se jäi tosiaan markettien ja sisustusliikkeiden väliin, kun oli vähän kumpaakin eikä kumpaakaan.

  Mutta rasiat on hienot ja niillehän on käyttöä vaikka missä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Meidän kaupungissa on Sinooperi, jonka askarteluvalikoimat on paljon Tiimaria suuremmat. Sieltä saa kaikenlaista erikoista tavaraa ja tarviketta. Viimeksi etsin kuvansiirtoainetta Tiimarista, mutta piti mennä lopulta Sinooperiin.

   Rasiat oli kyllä hyvä löytö!

   Poista
 5. Tigerissä olen käynyt monta kertaa Kööpenhaminassa ja myymälällä on monta hyvää ideaa. Tässä muutama vuosi sitten ( khöm , tai paljon enemmän ) kun aikoinaan menin naimisiin, tein yhdessä serkkuni kanssa kutsut ja Tiimari oli ehdottomasti halvin paikka ostaa materiaali. Tällöin jo oli laajennettu ainakin Tallinnaan. Kuitenkin tavaroissa luki sekä eek että fim hinnat, jotka olivat samanarvoiset. Jo silloin mietin miksi pitää laajentaa maihin, jossa pelkästään peruskk palkka on huomattavasti halvempi.

  Olen aina kuvitellut että Tarjoustalossa on halvimmat vitamiinit ja muut vst pillerit. Ja yllätys oli kun Prismassa maksoi sama tuote yli 20 % vähemmän. Isot kaupat syö pienempien myyntejä. Tiimarin olisi pitänyt erikoistua johonkin, esim Sinooperilla oli omia askartelukouluja ja vst.
  Harmi ketjun sulkeutuminen on joka tapauksessa. Paljon tuli työttömyyttä sekä tyhjiä toimitiloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, että isot (ruoka)marketit jyrää pienet alleen. Olis kyllä ankeaa, jos lopulta jäljelle jäis vain Prisma ja Sittari :(

   Poista
 6. Itsekin tyhjensin tiimarin aika tyhjäksi. Mukaan lähti mm . tulevaa pääsiäistä varten höyhenhärpäkettä jne. Saksia hamstrasin useammat, ne kun tahtoo aina olla hukassa tai liimassa tai muuten vaan sotkussa. Harmi kyllä että tiimari elelee nyt viimeisiä päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinooperissa sattui juuri joulun korvilla olemaan alennukset, ja minäkin ostin silloin höyhenhärpäkettä. En tiedä vielä, mihin ne käytän, mutta onpahan varastossa valmiina!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!