maanantai 20. tammikuuta 2014

Juhlamekko


Joululomalla mummolan auvoisilla ompeluvehkeillä oli niin mukavaa ommella, että tein pitkästä aikaa muutamia vaatteita. Mummokolttu edusti arkisempaa linjaa, tämä jouluaatoksi valmistunut juhlamekko taas fiinimpää tyyliä.


Mekko pääsi toistamiseen ylle viikonloppuna. Alkuperäisissä kaavoissa mekossa oli hihat, mutta päätin lopulta poistaa ne ja jättää mekon olkaimettomaksi. Älykkään isosiskoni viisas neuvo kuului, että olkapäät kannattaa pitää paljaina niin kauan kuin se on mahdollista. Jatkossa aion toteuttaa tätä periaatetta.


Erityisen kiva jippo mekossa on tuo vyötärökaistale, joka nousee sivuilta vekkuliin tapaan ylös. Kylmän yllättäessä puin mekon kanssa edestä avoimen, lyhyen pikkutakin, joka jätti vyötärökaitaleen edestä ja takaa kivasti näkyviin. Pikkutakki täytyy itse kuvitella kuvaan.


Yläosan pallurakangas on todella ihanan tuntuista, ohutta materiaalia, alaosa taas paksua satiinia. Jos mekko ei materiaaleiltaan olisi niin yltiöjuhlava, voisin pitää tätä mallia muulloinkin. Arkisempaan mekkoon saattaisin kyllä kaventaa ja lyhentää helmaa.


Enää tarvitaan siis saumuri, veikeät kangasvarastot ja se pitkään kaivattu verstas, että suunnitelmani oman vaatekaapin täydellisestä läpikäymisestä saadaan toteutettua! Sitten teen kyllä tästäkin mekosta arkiversion.


16 kommenttia:

 1. Todella kaunis mekko!
  On hienoa, kun osaa ommella itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ompeleminen on kyllä mukavaa! Vielä mukavempaa se olisi, kun olisi kunnon tilat ja tarvikkeet aina käsillä :)

   Poista
 2. Tämä mekko on kyllä tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ohjeen mekko oli tehty puolipitkillä, löysillä hihoilla. Nekin oli nätit, mutta tykkäsin kuitenkin enemmän hihattomasta mallista.

   Poista
 3. Todella kiva mekko ja ihana tuo puinen kaappi noissa kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puinen kaappi on ensimmäinen vanha löytöni! Ostin sen ensimmäisenä opiskeluvuotena, ja vielä se ihastuttaa aina vain :)

   Kaappi oli aikaisemmin meillä makuuhuoneessa, mutta siirsin sen syksyllä olohuoneeseen, että se olisi näkyvämmällä paikalla

   Poista
 4. Ihan mielettömän upea mekko. Olen nyt ihan mykistynyt, että joku osaa tehdä tuollaista. Itsellä kun ei nuo ompeluhommat onnistu, vaan paremmin pysyy vasara kädessä. No mutta tosi kaunis ja ihana leikkaus mekossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valmiiden ohjeiden seuraaminen on aivan simppeliä, tämä ei siis suinkaan ollut omaa suunnittelua :)

   Poista
 5. Vau mikä mekko! Mistä kaavat löytyy vai onko ihan omasta päästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ohjeet on Suuren Käsityölehden jostakin tämän vuoden numerosta! Ylös en tietenkään sitä numeroa ottanut, eli sen tarkemmin en lehteä muista. Ohjeessa oli kuitenkin puolipitkät hihat, mekko oli tehty yhdestä kankaasta ja koko ilme oli paljon arkisempi.

   Poista
 6. Todella kaunis mekko, ootpa sinä taitava!

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis mekko! Näppärä tyttö :D T: Päivi

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!