perjantai 6. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: unelmanpehmoinen fleecetyynyTänä vuonna on tarkoitus olla ostamatta uusia joulukoristeita. Tänään juhlapäivän kunniaksi kaivoimme vanhasta joulukoristelaatikosta esille muutamat jouluvalot ja pari lempikoristetta. Sen lisäksi tuon vähän uutta väriä ja ilomielistä ilmettä olohuoneeseen ompelemalla uudet tyynynpäälliset.


Perustyynyn ohje tulikin jo pari päivää sitten. Tällä kertaa ommellaan unelmanpehmoinen tyyny.(Oma päälliseni kinnaa, koska sisällä on liian suuri tyyny. Oikeasti päällinen on tosi hieno.)


NÄIN TEET:


Tämä maailman pehmein tyyny on oman ideointini tulos, ja se on tehty fleecestä. Ohje on yksinkertainen: leikkaa ensin kankaasta tyynyn etukappale, johon suirot kiinnitetään.

Leikkaa fleecestä noin 10 cm paksuisia, etukappaleen levyisiä suiroja, jotka taitat kahtia. Ompele kaitale yläosasta etukappaleeseen kiinni. Lisää suiroja niin paljon, ettei pohjakangasta enää näy.Suirot ovat tässä vaiheessa reunoistaan irralla: ompele suirot kiinni reunoihin, jotta takakappaleen ompeleminen helpottuu, eivätkä suirot pääse liikkumaan.Tämä on niin simppeli ja suurpiirteinen ompele, että näitä tehtailee ilokseen pukinkonttiin!


Oikein ihanaa ja rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille! Me menemme tänään ulos syömään, paistamme itse tehdystä taikinasta pipareita ja sytytämme illalla kaksi sinivalkoista kynttilää.3 kommenttia:

  1. Ihana! Hyvää itsenäisyyspäivää :)

    VastaaPoista
  2. Irmastiina ja Katariina: Kiitokset toivotuksista! Toivottavasti teilläkin sujui itsenäisyyspäivä rattoisasti.

    VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!