maanantai 9. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: Rintakukka


Yhdeksännen päivän luukkuun olen aivan erityisen tyytyväinen: rintakukka on täysin omaa suunnittelua. Aina kaikki hyvät ideat eivät toteutuessaan ole niin hienoja kuin alun mielikuvissa, mutta rintakukasta tuli juuri sellainen kuin kuvittelin!


Kukka vaatii pientä nypertämistä, mutta puuha on varsin rattoisaa. Kukka ommellaan käsin, eikä työhön tarvitse ollenkaan välttämättä ompelukonetta.


Tykästyin kukkaan niin, että tein niitä useamman lähipiirini naisille joulupakettiin. Kukkaa voi käyttää perinteisesti rintakukan käyttötarkoituksessa, mutta sen voi myös kiinnittää vaikka pipoon, huiviin tai takin rintamukseen.NÄITÄ TARVITSET:- Tukevaa villakangasta
- Pienen palan kovikekangasta
- Hakaneulan
- Kirkasta lankaa ja neulan

NÄIN TEET:1. Leikkaa kukan osat: Kukkaan tulee taakse kaksi (tai kolme) suurempaa lehteä ja eteen neljä pienempää. Suurempien terälehtien taakse tulee vielä tukea antamaan pyöreä kangaspala, johon silitetään tukikangas.2. Pienemmät lehdet ommellaan sykkyrälle muutamalla käsipistolla. Käytä kirkasta lankaa, jotta ompeleesta tulee huomaamaton. Älä ompele aivan reunasta, jotta terälehdet jäävät ilmaviksi.3. Kun kaikki neljä terälehteä on ommeltu erikseen, ne ommellaan yhteen.
4. Kiinnitä tukikangas pyöreään takakappaleeseen. Siksakkaa ympyrän reunat; siksakattu puoli jää valmiin työn taakse. Kiinnitä suuremmat terälehdet pyöreään kappaleeseen kirkkaalla langalla, ettei lanka näy etupuolelle.
5. Ompele pienemmät terälehdet kiinni suurempiin terälehtiin: ompele muutamalla pistolla terälehtien ylä- ja alapäästä. Älä taaskaan ompele aivan reunasta, jotta kukka näyttää ilmavalta.
6. Kiinnitä kukan taakse vielä hakaneula.Villakankaan pariksi sopisi varmasti oikein hyvin kaikenlainen hörsylähaituva, ja mietinkin, olisiko näihin pitänyt lisätä jotain erityistä koristetta. Toisaalta yksinkertainen on kaunista, ja villa ihan tällaisenaan tosi nätti näky.4 kommenttia:

 1. Kaunis kukka, ja ihananvärinen toi harmaa huopa :) Hyvää nimpparia sinullekin! ;) T; Anu Ee

  VastaaPoista
 2. Irmastiina: Kiitos! :)

  Krista: Kiitos vain! :)

  Anu Ee: Kiitos! Huopakangas oli tosi jämäkkää ja laadukasta! Äidin varastoista, saksin jonkun hyvän housukankaan.

  Samoin nimpparionnittelut!

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!