keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: PorsasOlen aikaisemminkin sanonut, että paras askarteluvinkki on niin nerokas, että siitä tulee paha mieli: hyvän idean edessä harmittaa, ettei itse keksinyt samaa aiemmin. Toisin sanoen askartelu on pahaa mieltä, ja niin on toden totta joulukalenterin yhdestoista luukkukin.


Kun näin Vaniljahousen Riviera Maisonin possun, teki mieleni heti tehdä vastaavanlainen itse. Tässä siis oikein, oikein köyhän naisen Riviera Maisonia, olkaa hyvät! Omista possuistani tuli hieman muhkuraiset, ja Riviera Maison -henkisyys jotenkin rapisi matkan varrella, mutta tehkääpä itse paremmat!


Idean possun tekotapaan nappasin askartelukirjasta, jossa possusta oli tehty säästölipas (Iloinen askartelukirja, Petra Boase, 2001).


Tämä oli oikein kiva projekti, ja melkeinpä tekisi mieli kokeilla, miten vastaava onnistuisi kipsinauhalla!
NÄITÄ TARVITSET:


- Ilmapallo
- Sanomalehtiä
- Liisteriä
- Munakenno
- Liimaa ja maalarinteippiä
- Akryylimaalia (ja servettejä)NÄIN TEET:


1. Puhalla ilmapallo täyteen ja ala liisteröidä sen ympärille sanomalehtisuikaleita. Anna kuivua kunnolla.

2. Leikkaa munakennosta possulle jalat ja korvat. Jalat syntyvät kennon kulmapaloista, korvat noin neljäsosasta yhden munan kupista. 


Irto-osien paikkoja on helpompi mallailla, jos kiinnität ne ensin liimalla. Testauksen jälkeen kiinnitä irto-osat vielä jämäkästi maalarinteipillä.


Pallon voisi mahdollisesti jo tässä vaiheessa puhkaista, mutta itse arkailin sen kanssa viime hetkeen. 3. Liisteröi korvien ja jalkojen päälle uusi kerros sanomalehtiä.4. Nyt on viimeistään aika puhkaista pallo: jos liisteri on yhtään märkää, litistyvä pallo imaisee paperin kuopalle. 


Kun ilmapallo on poistettu, liisteröi kärsän kohta umpeen sanomalehdillä. Leikkaa munakennosta sopiva kärsä ja kiinnitä se paikoilleen.


5. Liisteröi vielä kärsänkin ympärille sanomalehtiä. Anna kuivua.


6. Muotonsa saaneet possut ovat nyt viimeistelyä vaille valmiit! Maalaa ja koristele haluamallasi tavalla.


Itse jätin toisen possun valkoiseksi, mutta toisen koristelin serveteillä decoupage-tyyliin. Jos käytät decoupagea, joudut silti maalaamaan possun pohjavärillä, etteivät sanomalehdet kuulla alta. Akryylimaali peitti yhdellä ainoalla maalauskerralla ja kuivui ihanan nopeasti!


Jos omista possuistani olisi tullut vähemmän muhkut, olisin koristanut valkoisen possun tekstillä esikuvapossuni tapaan.


4 kommenttia:

 1. Hienot niistä tuli :) itellä ei ois tullu mieleenkään ees yrittää tehä moisia ite!

  VastaaPoista
 2. Vautsi, kyllä sä olet mahtava väkrääjä! Ihania possuja, mä olen ihan possufani!! :)

  VastaaPoista
 3. aivan mielettömän suloisia !!!

  Ja mitä parasta, yksikään ilmapallo ei kärsinyt näitä tehtaillessa.

  VastaaPoista
 4. Niina: Kiitos! Sattumalta löysin joskus kesällä sen lastenaskartelukirjan säästöpossuvinkin. En olis itsekään mitenkään voinut keksiä mitään näin nerokasta :)

  Blondi: Ihana kommentti! Kiitos :) Sinun täytyy sitten myös alkaa väkerrellä possuja! Oikea kunnon rivi!

  Mulla olis vielä se kipsinauha kokeilematta, mutta ehkä vähäksi aikaa on possunäpertelykiintiö täynnä.

  Lanttuleikkuri: Kiitos! Ilmapallot kyllä valitettavasti kärsi pahemman kerran :/

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!