tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: PehmokaveriTänä vuonna aika moni tuttu lapsi saa meiltä lahjaksi itse ommellun pehmolelun. Jippii!


Lapsethan eivät tietenkään välitä omatekemistä ompeluksista, joten nokkela suunnitelmani on lavastaa pehmolelu sisustusesineeksi, tyynyksi. Tyynyistä lapset välittävät vielä vähemmän, joten pelin henki on tänä jouluna hyvin selvä, eikä kenellekään tule siten pettymyksiä.


Pehmotyynyn ompeleminen on maailman helpointa ja aivan kuinka tumpelo ihminen tahansa kykenee siihen. Itse olen tehnyt tällä periaatteella esimerkiksi......tähtityynyjä...
...variksia....

.... ja pöllöjä.

Taivas on taas rajana, kun suunnittelet omaa pehmoa. Joulukalenterin kymmenennessä luukussa tehdään maatuskatyyny.NÄITÄ TARVITSET:


- Kangasta 
- Tukikangasta
- Vanua
- Ompelukoneen ja tavanomaiset ompelutarpeetNÄIN TEET:


1. Piirrä haluamasi kuvio ja leikkaa kankaat yhden sentin saumanvaroilla. Pehmolelu syntyy, kun yhdistät etukappaleen takakappaleeseen ja tunget väliin vanua: kaikki muu on ekstraa.


Jos suunnittelemasi kuvion on tarkoitus olla symmetrinen, piirrä se kaavapaperille taitteelta: hahmottele kuvio ensin kokonaisuudessaan vapaalla kädellä ja taita paperi sitten kuvion keskikohdalta ennen leikkaamista.2. Kiinnitä mahdolliset kuviokankaat tiheällä siksakilla kangaspohjaan. Aplikoitavan osan taakse on silitetty tukikangas.

Ompelu helpottuu, jos ompelet osat kiinni ensin tavallisella ompeleella ja vasta sen jälkeen siksakilla.


 3. Yhdistä etu- ja takakappale oikeat puolet vastakkain ja ompele kappaleet yhteen. Jätä täyttöaukko tässä vaiheessa ompelematta!


Ennen kääntämistä tee aukileikkauksia pyöreisiin käännöksiin, jotta valmis työ asettuu kunnolla.4. Käännä työ, silitä, täytä vanulla ja sulje täyttöaukko käsipistoin.


Yhdestä maatuskasta tuli maanis-depressiivinen: toinen puoli nauraa hersyvää naurua, mutta toinen puoli raivoaa silmitöntä vihaa. Kukakohan onnekas sen tänä jouluna saa!


3 kommenttia:

 1. Noi tähdet on kyllä hienoja, on muutkin :)

  VastaaPoista
 2. Maatuska ! Maatuska ! Maatuska !

  Mistä sä kaikki ideat oikein revit ? Ihan mielettömän upea on maatuskarivi.

  nimimerkillä Pielinen tarvitsisi itselleen hoitajan päivisin. Maatuska olisi varmaan aika pätevä työssään.

  VastaaPoista
 3. Elli: Kiitti! :) Varikset ja pöllöt taitaa olla minun omat suosikit.

  Lanttuleikkuri: Kiitos vain :) Maatuskarivi joutaakin vähän karsiutumaan. Onneksi joulu on ihan pian.

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!