torstai 19. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: Paperitähti

Jouluaatto lähestyy! Nyt ei enää tehdä isompia töitä, vaan piperretään pienten ja nopeasti valmistuvien askareiden parissa.


Tämänkertainen askartelu, kolmiulotteinen paperitähti, on viime vuosina pyörinyt paljon blogeissa. Vanhimman ohjeen samasta tähdestä löysin 60-luvun askartelukirjasta, joten kyllä sitä on ennenkin osattu!


Tähti on helppo taitella, ja tämä on senkaltainen työ, että näiden näpertämiseen tulee hirvittävä himo.


NÄITÄ TARVITSET:


- Paperia
- Liimaa
- Sakset


NÄIN TEET:


1. Tähden voit askarrella mistä tahansa paperista. Itse olen juuri löytänyt origamipaperit, jotka ovat tosi nättejä, ja jo valmiiksi neliönmuotoisia.


Aloita taittelemalla neliö molemmista suunnistaan puoliksi.


2. Taittele paperi myös kulmittain.


3. Leikkaa jokaisen tasaisen sivun taitosta hieman alle puolet puolesta matkasta.


4. Taittele reunat kohti paperin kulmia.


5. Nosta taitokset päällekäin ja liimaa ne yhteen. Nyt sinulla on valmis nelisakarainen tähti: tee vielä toinen samanlainen.


6. Liimaa kaksi nelisakaraista tähteä yhteen niin, että avoin sisäaukko jää peittoon.

Kuten sanoin, paperitähtiin tulee aivan ylitsepääsemätön himo. Askartelin erivärisiä tähtiä olohuoneen kattoon ripustettavaksi.


Tänä vuonna olemme koristelleet kotia maltillisesti vain muutamilla joulukoristeilla ja -valoilla. Itse tehtäviä askarteluita on ollut tosi mukava tehdä, ja nämä tähdet ovatkin oivallinen pikkuaskare joulukuiseen iltaan.15 kommenttia:

 1. kiitos kivasta ohjeesta! heti piti kokeilla, ja aika koukuttavaa se oli. :) en vain meinaa saada kahta tähteä pysymään yhdessä kuunolla...

  VastaaPoista
 2. Hei! Kivoja nämä tähdet! Olen myös niitä väsäillyt jo aika monta. Ongelmana oli yhteen liimaus kun liimakohdat ei kohtaa ja reikä jää näkyviin. Keksin laittaa väliin pyöreän paperin jonka avulla sain osat yhteen. Onko sulla niksiä miten se onnistuu parhaiten :/ Oikein hyvää joulun odotusta sinulle! T: Päivi

  VastaaPoista
 3. No nyt tuli niin hyvin tähtien teko kerrottua, että heti huomenissa yritän minäkin tuollaisia saada aikaiseksi....pidä peukkua, että osaan...:D

  VastaaPoista
 4. Tiina: Hienoa! :) Kyllä ne osat liimautuvat yhteen, kun vain jätät ne rauhassa kuivumaan.

  Yksittäiset tähdenpuolikkaat ovat kuperat, eikä niiden pinnat täydellisesti toisiaan kosketakaan. Ei näissä minunkaan tähdissä, mutta sen verran niillä on toisiinsa kosketuspintaa, että liima yhdistää!

  Päivi: Tämä tähtimalli on kyllä kiva! Yllättävää, miten mukavaa voikaan olla leikata ja liimata paperia :)

  Tiko jo samasta asiasta sanoikin: kuperia tähdenpuolikkaita ei mitenkään saa koskettamaan toisiaan aukoitta.

  Mulla ei se reikäosa kuitenkaan näy, kun tähdet asettelee kohdilleen juuri strategisesti. Voikohan se reikäosa olla suurempi tai pienempi siitä riippuen, miten syväksi tuon reunojen leikkauksen tekee?

  Mukavaa joulunalusaikaa sullekin! Kiva, kun kommentoit!

  Irmastiina: Tämä on NIIIIN yksinkertainen! Viime vuonna tein näitä sukulaislapsien kanssa :) Eli en pidä peukkuja, koska olen varma, että kyllä se siitä!

  VastaaPoista
 5. nämä ovat todella, todella upeita.
  Nää on just näitä, joita voisin joskus kokeilla, ehkä ensi vuonna.

  kiitos !

  VastaaPoista
 6. Lanttuleikkuri: Tänä vuonna! Tänä vuonna! Näitä ehtii näperrellä vielä vaikka aattoaamuna! :)

  VastaaPoista
 7. Näitä on meilläkin väkerretty töissä tänä vuonna :) Ennestään ohje ei ollu tuttu, mutta noppeestihan sen oppi! Kaunis on tähtitaivas on teidän nurkkaukseen syntynyt. Innostuiskohan noita itse vielä kotosallekin tekemään...

  VastaaPoista
 8. Ei vitsi miten hyvät ohjeet! Kerkeisköhän noita vielä väkertämään aatoksi....

  VastaaPoista
 9. Kivan raikkaita tähtiä, täytyisi tosiaan itsekin kokeilla!

  VastaaPoista
 10. Ompas kauniita ja ihanan helppo ohje! Täytyy ehdottomasti kokeilla! :)

  VastaaPoista
 11. Mie kans opettelin noita äskettäin väkertämään. Oikeassa olet: koukkuun tähän hommaan jää! Ja sama homma täälläkin, etteivät meinaa liimalla pysyä kiinni. Saisikohan tähdistä vähän vähemmän kuperia? Kokeilen sitä tänään.

  VastaaPoista
 12. Kauniita tähtiä! Heti piti päästä kokeilemaan. :) Kiitos ohjeesta, laitoin omaan blogiini linkin tälle sivulle. :)

  mumiska.blogspot.fi

  VastaaPoista
 13. Tätä täytyy testata - näin samanlaisia kaverin ikkunassa ja ihastelin niitä

  VastaaPoista
 14. Retukehveli: Tähdet on niin helppo tehdä, että varmasti onnistuu kotonakin! Näistä oli ilmeisesti aika moni innostunut, eli hyvä juttu, että postasin ohjeen, vaikka ajattelin, että tämä saattaa jo olla aika monelle tuttu :)

  Blondi: Tähtiä ehtii kyllä valmistaa vaikka samana päivänä! Ajattelin, että näitä voisi hyvin käyttää vaikka synttäripäivien koristeina, jos valitsisi yksiväriset tai muuten ei-niin-jouluiset paperit :)

  Krista: Kiitos! Toivottavasti ohje pääsi käyttöön!

  Idahh: Kiitokset! Hyvä, jos ohjeesta sai innostusta askarteluun :)

  Tiiranpesän Mari: Se on koukuttavaa! Saitko tähdet pysymään kiinni toisistaan? Saattaa liimatessa vaikuttaa siltä, ettei liima pidä osia yhdessä, mutta kun liima kuivuu, tähdet ovat kyllä tukevia :)

  Helena T: Mahtavaa! Kiva, jos tykkäsit!

  Amalia: Jos olisi oikein iso paperi, tästä saisi tosi näyttäviä, yksittäisiä tähtiä! Voisipa joskus kokeilla tehdä tällä ohjeella vaikka isosta kartongista.

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!