torstai 5. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: PaperiruusuAskartelujutut näyttävät kulkevan sykleittäin: jos alkaa tekemään jotakin paperista, keksii sata muuta ideaa tai löytää tuhat uutta paperiaiheista ohjetta, joita tekisi mieli kokeilla. Facebookin tykkääjät tietävätkin, mikä paperiprojekti tällä kertaa on käsillä. Käsillä olevan projektin onnistumisodotukset ovat fifty sixty, mutta joulukalenterin viides luukku sen sijaan onnistui aivan nappiin!


Tällä kertaa nyperretään maailman söpöin paperiruusu! Ohjeen löysin täältä, mutta varioin sitä mieleisekseni. Alkuperäisessä ohjeessa ruusu rakennetaan rautalangan ympärille niin, että lopputuloksena on varrellinen kukka. Varrelliset askartelukukat tuovat omaan mieleeni niin julmalla tavalla 90-luvun puiset ja kankaiset tulppaanit, etten voinut varrellista versiota ajatellakaan.
Omista ruusuistani tulikin siten riippukoristeita. Näitä voi kiinnittää vaikka kuusen oksille.


NÄITÄ TARVITSET:


- Paperia
- Liimaa
- Sakset


NÄIN TEET:1. Ruusu kasataan viiden erikokoisen terälehden mukaan. Jokaista erikokoista terälehteä tarvitset viisi tai kuusi.


Valitse työhön sellaista paperia, joka kestää taivuttamista. Oikein vanha paperi saattaa halkeilla, joten se ei käy.


2. Ennen liimaamista rullaile terälehtiä muotonsa. Sisimmät, suipot terälehdet muotoillaan rullalle. Suuremmissa terälehdissä reunoja taitellaan pehmeämmäksi.3. Aloita liimaaminen sisimmistä terälehdistä. Lisäile suurempia terälehtiä sitä mukaa, kun etenet ulkonurkkaa kohti.
Omat ruusuni saivat nauhat kannattimikseen, mutta äkkiseltään keksin parikin kivaa käyttötarkoitusta paperikukille. Paperiruusu olisi aivan oivallinen paketin somiste! Useammasta ruususta syntyisi myös kiva kranssi.

Mitähän muuta näistä voisi tehdä?1 kommentti:

  1. aivan ihana tää ruusu!ehdottomasti pitää kanssa koittaa ja jospas saisin niin monta väkerrettyä että saisi sen mainitsemasi kranssin näistä!kiitos ohjeesta ja ideasta:)niin ja kaikenkaikkiaan ihanasta blogista ja joulukalenterista:)

    VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!