sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: Paperinen lahjapussukkaPikku hiljaa alkaa olla aika kääriä joululahjoja pakettiin. Netissä surffaillessani löysin maailman yksinkertaisimman tavan askarrella omat lahjapussukat (ks. esimerkiksi täältä). Ja mikä parasta: tällä Niksi-Pirkka-tasoisella vinkillä ei tarvitse käyttää viivoitinta laisinkaan.NÄITÄ TARVITSET:


- Paperia
- Liimaa
- Pahvipakkauksen muotiksi
NÄIN TEET:


1. Valitse muotiksi laatikko, jonka ympärille paperipala yltää. Omat pienet lahjapussukkani tein A4-kokoisesta paperista keksipaketin ympärille.


Taittele paperinpala laatikon ympärille. Tee taitoksista terävät ja liimaa pitkä sivu.


2. Siirrä paperia niin, että saat pohjan taiteltua pakkauksen avulla. Liimaa pohja kiinni ja ujuta pahvilaatikko ulos.3. Tee vielä viimeinen taitos niin, että pussukka menee kasaan. Tällä ohjeella taivas on rajana, kun alkaa tehtailla lahjapusseja. Vanhat lehtipaperit ovat suosikkejani, mutta värikkäämpiä kasseja saa vaikkapa tarpeeksi jämäkästä lahjapaperista.


6 kommenttia:

 1. Voi olipas kiva ohje taas :)) Kiitti!

  VastaaPoista
 2. Taas juttu, joka voisi onnistua minultakin...kokeilen...:)

  VastaaPoista
 3. Olen käyttänyt samanmoisia pussukoita lahjoja antaessani. Jokaisesta paketista tulee omanlaisensa. Aivan ihania!

  VastaaPoista
 4. Monipuolisia käsityö- ja askartelujuttuja sinulla täällä. Liityin lukijaksi:)

  VastaaPoista
 5. Miia: Hyvä, että ohje kelpasi! Tämä on paras mahdollinen askarteluvinkki: tulee paha mieli, kun ei ole itse keksinyt näin hienoa ideaa. Mutta pahasta mielestä huolimatta on silti mukava väkertää valmiin ohjeen mukaan :)

  Irmastiina: No niin! Sinä olet kyllä NIIIIIN oikean joulukalenterin äärellä! Nyt on tullu jo monta vinkkiä korvan taakse :)

  Aada: Näitähän voi koristella ihan miten tykkää, eli ei ole sellaista juhlaa tai tapahtumaa, johon tätä pussukkaa ei voisi hyödyntää :) Ja jos löytää tarpeeksi suuren paperin ja siihen sopivan laatikon, voi tehdä ihan miten isoja lahjapusseja vain :)

  Krista: Heippa! Ja mukavaa, että löysit tiesi tänne!

  Olen väkertänyt tätä joulukalenteria lokakuusta asti. Normaalisti blogissa ei tietenkään tule yhtä askarteluvinkkiä per päivä, mutta olen tykännyt tästä projektista niin paljon, että täytyy jättää askartelumode päälle!

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!