sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: Mikä tämä on?Löysin vastikään kirpparilta mielestäni aivan mainion löydön, jättiläismäisen vanhan siivilän! Heti, kun siivilän näin, pystyin kuvittelemaan itseni keittiöön, hirvittävän tehdasmaisen runksutuksen keskelle taikinaa vaivaamaan, jauhopöllyn keskelle huutamaan: "Missä on se siivilä? Missä on se iso siivilä!"


Mies vähän nyrpisteli, kun tämän näki, mutta mitä vaihtoehtoja minulla muka oli. Minulla  oli visio. 

Jonkinlainen aavistus minulla on siivilän tulevasta käyttötarkoituksesta, mutta ennen kuin ideaani kokeilen, päätin kysäistä teiltä neuvoja.


Heitelkäähän siis ideoita: Mitä vanhalla siivilällä voisi tehdä? Mitä virkaa se tulevaisuudessa meillä voisikaan toimittaa? Sehän näyttää siivilältä, mutta mikä se ihan oikeasti on?


11 kommenttia:

 1. Hieno, mutta käyttötarkoituksesta en osaa tuolle keksiä...malttamattomana odota, mitä tuolle keksit...:)

  VastaaPoista
 2. Mulla tuli jostain syystä mieleen lampunvarjostin :)

  VastaaPoista
 3. No se on ihan oikeasti siivilä, käytetään pienissä leipomoissa edelleen. :) Siitähän tulis vaikka sellanen ötökkäverkkokakkukupu kesäisille kakkukesteille pihamaalle. Tai vaikka lampunvarjostin. :) Kyllähän tuosta vois tehdä melkein vaikka mitä. :)

  mumiska.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Sehän suojaa eväitä ja leivoksia kesällä kärpäsiltä ja hyttysiltä, kun käytte piknikillä. Hah, iso siivilä mukana pyöräntarakassa. :))

  E

  VastaaPoista
 5. Sehän on lampunvarjostin, jonka voi punoa mieleisekseen ja käyttää kunhan muistaa maadottaa :D. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 6. Hieno!

  Näin tuon heti mielessäni lampun kupuna, mutta sitten tuo hieno varsi pitäisi katkaista... noineen se kävisi (toki runsaan leivontasiivilöimisen sivuominaisuutena vain) kesäisin semmoiseksi kakkulautasen ötökkäsuojakuvuksi, ei tarvitsisi välttämättä varttakaan katkaista. Ihastuin kyllä itse kovasti lampunkupuideaani :D

  terkuin turkulainen lukijasi

  VastaaPoista
 7. Oi nam, tuolla vois tehdä vaikka leipäjuustoa.. juu nou, se juustomassa valuu tossa ;)

  VastaaPoista
 8. Irmastiina: Moni olikin jo näissä kommenteissa ehdottanut juuri sitä, mitä itse ajattelin, lampunvarjostinta. Vielä en ole tehnyt siivilälle mitään. Saa nähdä, mihin se lopulta päätyy!

  Eufemia: Samaa ajattelin itsekin :) Parhaiten se varmaan toimisi niin, että kupu olisi ylöspäin, ja avoin reuna alaspäin niin, että valo pääsisi vapaasti kulkemaan. En kuitenkaan halua tehdä siivilään reikiä, joten täytyy kokeilla, voiko siivilää käyttää toisinpäin ja riittääkö valo niin.

  Helena T: Vieläkö tuollaisia käytetään? Ajattelin, että tämä on aivan antiikkinen siivilä, kun kahvakin on puuta :) Toivottavasti se on sentään edes TOSI vanha.

  E: Ja samalla eväsretkellä voisimme myös kalastaa ja käyttää tätä upeaa kakkuvatia myös kalahaavina! En ole muuten ikinä kokenut tarvetta omistaa ötökkäsuojaa pullatarjottimelle :,)

  Paukku: Näin ajattelin myös minä! :)

  Anu: Punoa mieleisekseen? Kuulostaa erikoiselta! Tähänhän toki voi lisätä jotakin siivilään kuulumatonta, mutta en kuitenkaan henno sitä millään tavalla uudistusvimmassani hajottaa :)

  Turkulainen lukija: Ei missään tapauksessa vartta saa katkaista! Ajattelinkin, että tästä voisi saada kivan lampunvarjostimen eteiseen niin, että koko siivilä varsineen kaikkineen nöpöttäisi katossa. Voisi olla hauska yksityiskohta, jos siivilä ei tummenna valoa. Meillä on tällä hetkellä eteisessä krumeluuri kristallivalaisin, johon olen totaalisen kyllästynyt.

  Ötökkäsuojakupuakin on moni ehdottanut. Käyttävätkö ihmiset ihan yleisesti ötökkäsuojakupuja?

  Piitzi: Nyt pitää oikein miettiä, että mitenkä sitä leipäjuustoa oikein tehtiinkään. Ehkä viisivuotiaana olen viimeksi seurannut prosessia vierestä, eikä homma ole enää aivan mielen päällä :P

  VastaaPoista
 9. Ihan käytössä on suurkeittiöillä tällaiset edelleen. Mielenkiintoista nähdä, mitä tästä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lamppu oli tarkoitus tulla, mutta jotenkin siivilä nyt jumahti seinälle roikkumaan :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!