tiistai 17. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: Laskostyyny

Aika harvoin jaksan vaihdella kotona sisustustekstiilejä, mutta nyt joulun kunniaksi  ompelin olohuoneesen uudet sohvatyynynpäälliset. Löysin täältä tosi kivan laskostyynyn ohjeen ja kokeilin tehdä itse perässä.
NÄIN TEET:


1. Tyynyssä on normaalisti etu- ja takakappaleet: etukappaleen päälle ommellaan erilliset kaitaleet.


Leikkaa kankaasta 10 cm leveää kaitaletta. Taita kahtia ja silitä. Tikkaa reunat. Silitä etukappaleen keskikohta, jotta näet, mihin kaitaleet tulee asetella.


2. Sovita etukappaleelle kaitaleita ja leikkaa ne sopivan pituisiksi. Ensimmäiset kappaleet tulevat enemmän limittäin kuin näiden päälle tulevat kaitaleet. Päälle tulevat kaitaleet ovat toisiinsa nähden 90 asteen kulmassa.


Ompele kaitaleet vastapari kerrallaan kiinni pohjakankaaseen.3. Ompele takakappale ja etukappale yhteen oikeat puolet vastakkain. 

4. Saksi ylijäävät kaitaleiden kulmat irti ja ompele reunat yhteen siksakilla.


5 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Kiva värikin vielä. :)

  VastaaPoista
 2. Miia: Kiitos! Väristä tykkään minäkin! Olen jotenkin ihastunut siniseen viime aikoina. Sinisen ja pinkin yhdistelmä taas on aivan vastustamaton.

  Irmastiina: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 3. sä olet oikeesti tosi taitava. Käsityönopettaja ?

  En ikinä, milloinkaan, koskaan alkaisi tälläiseen projektiin.

  VastaaPoista
 4. Lanttuleikkuri: Heh, kiitos vain :) Minä taas ajattelin, että voisinpa joutessani tehdä toisenkin samanmoisen. Toisesta versiosta tulee aina ensimmäistä parempi, kun on jo kerran möhlinyt ja tietää, mitä pitää ja mitä ei saa tehdä.

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!