keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: Kuutiopalapeli omilla kuvilla
Nyt tulee sellainen vinkki, että oksat pois! Idean kuutiopalapeliin bongasin vuosi pari sitten Hege Barnholtin Askartelun uudet ideat -kirjasta. Siitä saakka olen haaveillut, että pääsisin kokeilemaan palapeliä perästä, ja nyt oli vihdoinkin se hetki! 


Oman versioni tein askartelukirjan ideaa yksinkertaistaen: askartelukirjassa palikat oli itse sahattu puurimasta (heh), mutta minä käytin kirpparilta löytyneitä valmiita palikoita, joista hioin kirjaimet ja kuvat pois.Saanko esitellä kaikkien lahjaideoiden kuninkaan, kuutiopalapelin!

Kuten näkyy, oma palapelini on vielä vaiheessa. En millään malttaisi odottaa, että liima kuivuu ja pääsen taas seuraavan sivun pariin.NÄITÄ TARVITSET:- 9 puista puupalikkaa
- 6 valokuvaa palikoiden mitoilla
- Liimaa ja liimapensselin
- Askarteluveitsen


NÄIN TEET:


Esivalmistelut: Jos haluat sirkkelöidä palikat itse (heh), tee se toki. Vaihtoehtoisesti etsi käsiisi käytettyjä lasten puupalikoita. En ole varma, tulevatko kuviot kuultamaan kuvan läpi, joten hioin palikoiden tekstit ja kuviot pois varmuuden vuoksi.


Kuvien tulee olla samanmittaisia kuin tasoon aseteltujen palikoiden. Käsittele kuvat oikeankokoisiksi ja tulosta ne.


1. Liimaa kuva sivu kerrallaan palikoihin.


Ehdin jo möhliä yhden kuvan kanssa, joten kokemuksen syvällä rintaäänellä totean, että kuvat kannattaa leikkoa palasiksi jo ennen liimaamista. Leikkaa siis kuva palikoiden mukaan yhdeksäksi osaksi ja liimaa.2. Kun liima on kuiva, levitä päälle kaksi kerrosta 50-50-prosenttista Erikeeper-vesi -seosta.


Oma palapelini on vasta ensimmäisen kuvan vaiheessa, mutta vaikuttaa siltä, että tästä tulee kaikkien aikojen joululahja :) Tämän kuutiopalapelin kuviin on valittu Elmon lisäksi kuvia lahjan saavasta tytöstä, serkuksista sekä mummosta ja papasta.5 kommenttia:

 1. ompas hauska!voi kyllä meilläkin tykättäs:)pittää laittaa tämä korvan taa:)

  VastaaPoista
 2. Irmastiina: Lahjaksi juurikin tämä on minusta aivan oivallinen! Itselle ei oikein ole ideaa tehdä palapeliä :)

  Eilen vasta aloitin tämän tekemisen ja heti tuli uutta kokemuksen kartoittamaa tietoa: alinta, pöytää koskevaa pintaa ei kannata tehdä samaan aikaan kaikkien muiden pintojen kanssa. Kun pintaa lakkaa, se valuu pohjalle, ja pohjimmainen kuva menee pilalle.

  Tässä rapsuttelin pohjakuvat pois, ja nyt uutta yritystä!

  Vaihdoin myös vesi-liima-seoksen lakkaan. Ajattelin, että kenties tulee kestävämpi.

  Lisäksi hion kulmat hiekkapaperilla rosoisiksi, kun, kröhöm, tuota rosoisuutta näyttää tulevan itsestäänkin.

  HanNa: Eikö olekin aika ihana ohje! Tässä tekiessä oppii, ja uskon, että seuraava kuutiopalapeli menisikin jo nuin vain!

  VastaaPoista
 3. pitää vaan muistaa kenelle lahjan antaa, että tämä saaja osaa myös palapelin koota

  nimimerkillä yks blondi vaan

  VastaaPoista
 4. Lanttuleikkuri: Tämä palapeli tulee viisivuotiaalle tytölle, ja minulla on vahva usko siihen, että hän kykenee palapelin kokoamaan. Laitan mukaan kaikki kuusi kuvaa kokonaisina tulosteina, niin tietää, mitä pitää etsiä :)

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!