maanantai 23. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: Eri näkökulmasta

Heipä hei. Tämänpäiväinen luukku on historiallinen tapaus Kirpparikeijun blogihistoriassa, koska näppäimistön ääressä ei istu itse Keiju, vaan hänen yrmeä ukkonsa. Postausidea oli omani, mutta en aavistanut "joutuvani" lunastamaan tuota puolihuolimatonta heittoani koskaan. Hyvin aavistettu - taas kerran. Blogisti on tällä hetkellä Rovanimellä. Tätä tekstiä ei ole oikoluettu tai hyväksytetty (kjeh kjeh).

Taustaa: meitin torpassahan rouva on mitä aktiivisin sisustusideadynamo ja noiden tuumailujen toteutukseen panija. Suurissa linjauksissa oma roolini on lähinnä toimia valvojana idishihnan päässä, valkata jatkoon omasta mielestäni kehityskelpoisimmat ajatukset ja välillä toki heitellä syöttejä myös toiseenkin suuntaan. Näistä stormailuista muodostuu tupamme sisusranka. Nyansseihin en puutu (eikä noista kauheasti kyselläkään). Makumme ovat kohtuullisen yhtenäiset, mutta luonnollisesti omat tarpeeni ovat asettaneet hienoisia sisustuspoliittisia haasteita (futispelipöytä, käsittämättömän rumat nahkatuolit, olutharrastus jne. jne.) matkamme aikana. Joukkueemme kalustuskapteeni on kuitenkin pystynyt vastaamaan huutoon hienosti (toistaiseksi) ja talon asukkaat ovat kaikki linjavetoihin tyytyväisiä. Vaikka toki pidänkin hyvästä järjestyksestä ja yleissiisteydestä, niin missään sisustuslehden kliinisellä keskiaukeamalla en tahdo asustella. Persoonaa ja rosoa täytyy olla sopivasti, niistä syntyy kodikkuus ja oman asunnon tuntu.

No niin, tuhannen ja yhden aasinsillan jälkeen päästään itse aiheeseen. Heitin joskus blogin pitäjälle postausidiksen (jolla voisi kenties haastaa kanssablogisteja), jonka ideana oli "Koti, hima ja himbe kanssaeläjän silmin". En lue juurikaan sisustusblogeja, mutta tuntumani on, että ala on aika naisvoittoinen. Mietin että olisi hauska nähdä minkälaisena toinen puolisko (yleensä äijänkutvaleet) näkevät oman tupansa. Mitkä ovat suosikkipaikat, huonekalut, esineet ja yksityiskohdat. Yleensä yksi ihminen tarjoaa näkymää yhdeltä ja omalta kantiltaan. Kuullosti vängältä idealta päässä. Nyt kun itse toteutin tuota heittoani, niin se osoittautui yllättävän vaikeaksi. Vaikka en Kirpparikeijua aktiivisesti seuraakaan, niin tuntui, että kuvaan niitä täsmälleen samoja juttuja kuin hänkin. Tarkoitushan kun ei sinällään ole kaivaa talosta esiin hassuja, ennennäkemättömiä yksityiskohtia, vaan niitä asioita, joita itse katselee. Itse saatan ohimennen ihastella jotain ikivanhaa ovennuppia ("ompas se siisti, retro ja cool. Kätkee varmaan sisäänsä monta sukupolvellista tarinoita") ja istahtaa sen jälkeen äärettömän rumaan nahkalaiskanlinnaani syli täynnä turhanpäiväistä viihde-elektroniikkaa. Juuri nuo kontrastit ovat yksi hauska ja varmasti aika haasteellinen sisustuspulma.

Alla oleva kuvakattaus on ihan täyttä tajunnanvirtaa eiliseltä. Tänään setti olisi varmaan jo erilainen, vähän niinkuin joku suosikkibiisi, sekin tuppaa vaihtelemaan. Paikalla ei myöskään ollut lempikohdettani, joulunpulskeaa Elmo piskiä, joten inspiraatiota oli haettava muualta.

En tiedä onko tässä mitään järkeä, mutta tarviiko 23. luukussa ollakaan? sinänsä hauska olisi laajentaa haastetta talomme kolmanteen asukkiin ja katsoa, miltä linnamme näyttää 8-vuotiaan pojan silmin.

Että semmosta.

Toivottelen omasta puolestani leppoista joulua ja inspiroivaa uuttavuotta kaikille. Jätän näppäimistön tästä eteenpäin suosiolla osaavimpiin käsiin.

- "Poikaystävä"


 

 

   
10 kommenttia:

 1. Aivan mahtava postaus! Hyvää joulua koko perheelle :)

  VastaaPoista
 2. Minä jo tänään katsoin aiemmin, että on erinäköisiä kuvia ja kuvakulmia kuin aiemmin. Siis silloin kun en ehtinyt vielä lukea kirjoitusta. Hyvältä näyttää ja kuulostaa näinkin :) Tunnelmallista jouluviikkoa teille ihanassa kodissa toivoo lukija Miia/ketunkololla

  VastaaPoista
 3. Tää oli hyvä postaus. Rauhallista joulua koko perheelle :)

  VastaaPoista
 4. Loistava postaus! Ihanaa joulunaikaa teille <3

  VastaaPoista
 5. Huikeita kuvia ja hauska postaus! :) Mukavaa joulua teille kaikille sinne Pohjoiseen!

  VastaaPoista
 6. Hauska idea ja mielenkiintoinen:) Anne

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus! Jatkoa / oma blogi :)

  VastaaPoista
 8. Miia Miija: Minäkin näin nämä kuvat vasta, kun postaus oli jo julkaistu! Sanoinkin miehelle heti, että tässä oli pari sellaista kuvaa, joita en IKINÄ olisi itse julkaissut. Mies arvasi empimättä, että tarkoitin noita kahta kuvaa, joissa näkyy pölyä ja sotkua :) Hänen mielestään pöly ja sotku on osa elämää, minun mielestäni hylly ja lattia kuvarajojen sisältä olisi pitänyt ensin pyyhkäistä!

  Hyvää joulua en enää tässä vaiheessa vuotta toivota, mutta oikein mukavaa uutta vuotta!

  Moonangel: Kiitokset miehen puolesta! Hän lukee kaikki tämän postauksen kommentit ja myhäilee ylimielistä ja itsetyytyväistä hymyä :))

  Niina: Vastaan tähänkin samoin kuin Moonangelille :))

  Miia: Kiitokset! Joulu pohjoisessa sujui aivan mahtavan mallikkaasti! Nyt on taas joulukiintiö tälle vuodelle täytetty :)

  Anonyymi Anne: Kiitos! :)

  Anne: Tämä kommentti nostatti oikein kunnon hörähdyksen, mutta lupausta jatkosta tai omasta blogista emme saaneet :)

  VastaaPoista
 9. Oh, miten oivallista! Hyvä kirjoitus ja kuvakulmat oli hyvinkin erilaisia kuin mitä sinun ottamat yleensä. Arvasin jotenkin että nuo muutamat pölykuvat ehkä aiheuttavat sinussa ahdistusta :D Mutta ei se mitään, niinku ukkos sano ni se on vaan elämää :) hauskaa on myös huomata että omaatte jokseenkin saman huumorintajun (uskaltaisin väittää tämän yhden kirjoituksen perusteella)sinä tosin ujutat sen teksteihisi hienovaraisemmin :) Molemmilla on kuitenkin sana hallussa. Sano ukolle että hyvin teki! Ja ihanaa uutta vuotta teille! (huomasithan että kirjoitin nuo pienillä alkukirjaimilla ;))

  T; Anu Ee

  VastaaPoista
 10. Anu Ee: Miepä kehun ukkoa, niin sille tulee hyvä mieli :)

  Ihanaa uutta vuotta sullekin!

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!