keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Valkoinen mökkikyläPalasimme juuri pojan kanssa mummolasta syysloman vietosta. Tuttuun tapaani käytin lomailun, mummolan kangasvarastot ja kadehdittavan mahtavat laitteet tarkasti hyödykseni. Suunnittelin pari uutta ommeltavaa lahjaideaa ja valmistin niitä sydämeni kyllyydestä! Ihan kaikkea en ehtinyt saada valmiiksi, ja onkin tosi ankeaa, että joudun ompelemaan työt loppuun omalla ompelukoneellani. Ehdin jo tottua hyvälle.

Nyt on jo aika moni lahja valmiina, ja mikäpä voisi olla vielä sitäkin parempaa! Blogin tulevaan joulukalenteriin on taas pari uutta luukkua valmiina! En ole koskaan aikaisemmin valmistellut blogia varten mitään juttua näin suunnitelmallisesti ja säntillisesti, mutta täytyy sanoa, että kylläpä vain tämä on mukavaa! Vielä puuttuu kuusi luukkua, ja uusien ideoiden toivossa selailinkin mummolan askartelukirjoja. Askartelukirjat ovat kokeneet ihan käsittämättömän muodonmuutoksen 2000-luvun taitteen jälkeen: vanhoista askartelukirjoista on vaikea ammentaa ideoita, kun joka toisessa ohjeessa päämateriaalina on vessapaperitötterö ja lopputuloskin näyttää erehtymättömästi vessapaperitötteröltä.

Nykyiset askartelukirjat ovat aivan toista luokkaa. Vanhat askarteluohjeet on suunniteltu viisikymmentäpäisen, nelivuotiaille suunnatun seurakuntakerhon vetäjän tarpeisiin. Nykyisin askartelu on ihan täysipäisten aikuisten hommaa, ja askartelut on selvästi mietitty sellaisiksi, että lopputulostakin viitsii ihan oikeasti käyttää. Väliaikatyönä joulukalenteriompeluksista sirkkelöimme vähän klapeja. Pihapiiriin kuuluvassa vanhassa navetassa on sirkkeli aina valmiina erilaisiin projekteihin. Itsehän en tuohon koskenut, mutta toimin ansiokkaasti työnohjaajana. Hop hop!

Puupalikkakylän idean nappasin Parolan aseman blogista.
Kylläpä tästä tuli kertakaikkisen kiva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava, kun jätit jälkesi!