keskiviikko 13. marraskuuta 2013

TSI: Puiset rasiat

Jokunen aika sitten löysin kirpparilta pari söpöä puurasiaa, joiden varalle minulla oli heti mukava tuunausidea. Rasiaparat saivat lojua kaapinperukoilla pitkät tovit, kun itse tekeminen ei kotiin palattua napannutkaan yhtä kiivaasti kuin ideointi.

Ylempi ruusurasia 1.50 euroa, alempi euron. Vaneritarjottimenkin kuvasin suureelliseen tapaan samassa rytäkässä, mutta voipi olla, että tarjottimelle toimitettua tuunausta ei tule kuunaan täällä näkymään.

Hioin rasiat kevyesti ja aloin tapetoida pintaa vanhoilla lehdillä. Leikkelin ensin talteen hienoja mainoksia ja kuvia, jotka halusin päällimmäiseksi. Alle valitsin kuivannäköistä tekstiä, ja peitin rasiat niin, että kannetkin sulkeutuivat. Liimaseoksen sekoitin Erikeeperistä ja lakasta, molempia saman verran.

Kun ensimmäinen paperikerros oli kuivunut, irrotin kansiosan rasiasta mattoveitsellä. Tämän jälkeen hioin kaikki reunat. Vähemmällä vaivalla pääsee, jos vain maalaa rasian mieleisekseen ennen varsinaisten kuvien kiinnittämistä.
Ja sitten varsinaisia kuvia sommittelemaan! Minä niiiiiin tiesin, että tuollekin kurkkupurkille tulisi vielä käyttöä!


Valmiista rasioista tuli oikein hienoja, vaikka pohjakerrosta liimaillessa meinasi usko loppua.Rasiat päätyivät eteisen pikkupöydälle romunkerääjän virkaa toimittamaan. Olohuoneen seinän tapetoimisesta ylijääneitä lehtileikkeitä jäi näiden rasioidenkin jälkeen yli vielä sen verran, että tekeillä on jo seuraava pikku askartelu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava, kun jätit jälkesi!