keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Sohvapöytä pottulaatikoista


Taitaa olla aika esitellä pitkästä aikaa jotakin nättiä ja valmista! Täytyy yrittää pitää blogi siistinä ja kivana, vaikka rumia remppajuttuja pukkaakin tulemaan tappotahtia. Ajattelen asian niin, että yksi nätti postaus kumoaa parikymmentä rumaa, eli nyt on taas puntit tasan vähäksi aikaa. Ammentakaa tästä sitten huonoina hetkinä.


Eilinen oli oikea onnenpäivä kotirintamalla. Kahden huoneen listojen maalauksen lisäksi eteinen edistyi sen verran, että seinät on nyt paklatut ja maalausvalmiit. Saimme myös eteiseen säilytyskalusteiden osia ja yhden vanhan kalusteen ostettua. Itsetehtävät kenkähyllyt ovat nyt maalauksessa, mutta vanhana ostettuun kalusteeseen ei tarvitse muuta tehdä kuin pientä tuunausta. Lisäksi olohuoneeseen tulla tupsahti muutama viikko sitten tilattu lasi pottulaatikkopöydälle. Tilasimme lasin harmaana, että siinä olisi vähän ilmettä. Lasin alle suunnittelimme laittavamme vaihtuvan näyttelyn esimerkiksi Legorakennelmista tai lautapeleistä.

Ajattelin valikoivani lautapeleistä tyylikkäimmät puupelit, mutta todellisuudessa pottulaatikko vetää puoleensa juuri niitä pelejä, joilla on viimeksi pelattu. Viimeksi pelatut pelit eivät valitettavasti ole niitä tyylikkäitä puupelejä, mutta siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi lasin alta näkyvä värikäs, eloisa näkymä miellyttää silmää.


Pottulaatikkopöydästä tuli mielestäni superhieno! Se oikein huutaa saadakseen kantaa leikkokukkia, sisustuslehtiä ja hiljaisen hetken kahvikuppeja. On aivan käsittämättömän mahtavaa, että yksi vaiheessa roikkuva kotijuttu on taas valmis. Onneksi listalla on vielä muutama muu juttu, ettei pääse iskemään tekemättömyyden haikeus.

8 kommenttia:

 1. Hei, tosi hieno on kyllä! Itse muuttamassa juuri uuteen asuntoon ja haen inspiraatiota sun mahtavasta blogistasi, aivan yyber ihana! Minkä verran tuo lasi maksoi? Millä käsittelit laatikon ennen käyttöön ottoa? Onko lasin ja laatikon välissä jokin sarana että pysyy paikoillaan, vai onko lasi irrallaan?
  Itse en ehkä peruna laatikosta halua kun ei sovi sisustukseen, mutta idea on kuitenkin hyvä!

  VastaaPoista
 2. Kiitokset kehuista! Pottulaatikkopöydästä tykätään täälläkin päin :)

  Lasi maksoi muistaakseni 50 euroa. Se oli minusta yllättävän halpa. Lasi on karkaistu ja harmaa; väritön ja karkaisematon olisi ollut vielä edullisempi, mutta ei varmasti kannata säästää pientä rahaa tässä. Lasin reunat hiotaan (tai pyöristetään) liikkeessä, ja se kuuluu ymmärtääkseni aina hintaan.

  Laatikkoa en käsitellyt mitenkään; pesin tomut ja pölyt juuriharjalla ja mäntysuovalla. Eihän puuta ole mikään pakko käsitellä. Tietenkin raakalauta on karheaa, ja varmasti siitä saa tikkuja, jos menee sitä hinkuttamaan, mutta ei meillä ole mitään tarvetta hinkutella sohvapöydän reunoja :)

  Lasin ja pöydän välillä on pienet muovi- tai silikonitassut, jotka pitävät lasin paremmin paikoillaan ja estävät lasin naarmuuntumisen. Tassut ovat oikeasti sellaiset hyllynkannattimet, jotka myytiin niin, että paketissa oli metallinen, varsinainen kannatin ja tämä pehmeä muovinpalanen. Metallipalaa ei tähän tarvittu. En tiedä valitettavasti nipukan nimeä, mutta jos keksit jotain vastaavaa, se varmasti toimii.

  Kerro sitten, miten kävi, kun saat oman pöytäsi valmiiksi! Minkälaista vempelettä ajattelit laatikon sijasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en tiedä vielä yhtään! Haen inspiraatiota vähän sieltä täältä ja kierrätyskeskuksia on kiva kierrellä. Haluan ripauksen 'glamouria' olkkariin, en vain osaa päättää missä sitä säihkettä ilmentäisi. Olen aina ollut super surkea sisustuksessa, mutta päätin että uudesta kodista tulee oman näköinen ja kotoisa.

   Poista
 3. Sinun suunnitelmat kuulostaa oikein jänniltä! :) Tiedän tunteen siitä, että haluaa jotain tiettyä tunnelmaa, muttei vielä tiedä, mikä sen toisi. Toivottavasti joku oikein hyvä juttu osuu sulle tielle! :)

  VastaaPoista
 4. Mistä olet tälläisen ihanan pottulaatikon löytänyt? Haluaisin itsellenikin! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pottulaatikot ostin sellaisesta oululaisesta vanhantavaranliikkeestä kuin Wanhan talon tavarat (http://www.wanhantalontavarat.fi/). Kun itse omat laatikkoni ostin, heillä oli näitä samanlaisia vaikka millä mitalla.

   Mutta suosittelen kurkkaamaan myös Tori.fi:hin ja Huuto.net:iin: aika usein törmää pottulaatikoiden myyjiin :)

   Poista
 5. Hieno pöytä ja kiva idea luoda vanhasta uutta.
  -tr-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa taas! :)

   Kiitokset kehuista! Juuri äsken kirjoitin vastauksen tuohon makuuhuoneen sängynpäätyä koskevaan kommenttiisi ja pääsin ihastelemasta sängynpäätyä. Onko nyt liikaa, jos kehun vielä tätä omaa pottulaatikkopöytää? Se kun on minusta toooosi kiva! :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!