keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Sanomalehdillä tapetoitu liitutauluseinä


Pikkuisilla lehden sivuilla tapetoiminen oli aikaa vievää, etenkin kun liisteröintialustana toimi auki levitetty muropaketti, mutta nyt on seinä lopulta valmis! Siitä tuli mielestäni oikein kiva; enää nurkkaus ei ole mikään jäykkä pönötyspaikka.


Liitutauluseinälle on pakko aina ohikulkiessa käydä tuhertelemassa. Vanhat lehtileikkeet ovat yllättävän koukuttavia, ja ne tuntuvat vetävän ihmisiä puoleensa. Tätä seinää tutkimalla voi löytää jännittäviä aarteita!

Näiden kuvien jälkeen takkakin kiinnitettiin tavalliselle paikalleen. Pikkuisen harmitti rikkoa juuri tapetoitua pintaa ja peittää hienoja lehtiä, mutta olen nyt päässyt menetykseni yli.

Kolmen Kotilieden lehdet riittivät hyvin yhteen seinään. Jätin kannet ja keskiaukeaman värilliset sivut käyttämättä, eli askartelumateriaalia olisi valmiina seuraavaan projektiin. Mitäs sitä tekisi vanhoista Kotiliesien kansista? Kuningasideoita?

12 kommenttia:

 1. Ompa kiva idea!Saisikohan tuota koklattua johonkin meiän huushollin nurkkaukseen edes pienen pätkän...;)Mutta mukavia aiheita sulla on blogissasi,tykkäsin.

  VastaaPoista
 2. Kyllä aina johonkin kulmaan mahtuu pieni pala liisteröityä sanomalehteä! :)

  Kiva kun jätit kommentin, ja kiva, kun tykkäsit!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitokset! :) Tämä on kyllä yksi minunkin lemppareistani :)

   Poista
 4. Tää on kyllä hieno. Mä haluaisin tapetoida vessan noin, mutta ei taida olla kovin pesunkestävä tuo seinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanomalehtien päälle voi vielä laittaa lakkakerroksen, jos haluaa pinnasta kestävän! Vaniljahouse-blogisti tapetoi vastikään vessansa siihen tapaan. Kannattaa käydä katsomassa, jos tapetointi on ajankohtaista :)

   Poista
 5. Hahaa! Tiesin että tämä on mahdollista. Nurkassa nököttää pino 60-luvun kotiliesiä ja niillä olisi tarkoitus vuorata keittiön seinät. Ajateltiin osa sujauttaa välitilaan lasin alle, mutta mieli tekisi levittää projektia ohi lasin, varsinkin kun materiaalia löytyy. Oletko jättänyt nuo ledet ihan omalle pinnalleen vai onko niidenkin päällä vielä lakkakerros kuten vaniljahousessa? Entä tapetointiprosessi noin muuten. Vedelläänkö liisteri lehteen vai seinään, kumpi parempi? Koetan hankkia mahdollisimman tarkat ohjet, jotta rakas mieheni suostuu taasen näihin minun päähänpistoihini. ;D Ja kiitos innoituksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurkassa nököttävät Kotiliedet on niiiin luotu seinien tapetoimista varten.

   Minun seinässä lehdet on jätetytty ihan lakkaamatta, mutta varmasti lakkapinta tekisi tapetoinnista kestävämmän. En ole koskaan aikaisemmin tapetoinut mitään, joten en tiedä, onko onnistuminen kiinni tuurista; mulla paremmin seinässä pysyi lehdet, jotka tapetoitiin niin, että liisteri laitettiin ensin ja lehdet vasta sitten. Kuivina seinään laitetut lehdet näyttivät ensin rypistyvän, minkä vuoksi vaihdoin taktiikkaa ja tapetoin lopun seinää niin, että tapetoin paperit, annoin niiden imeytyä ja laitoin sitten vasta seinään. Loppupeleissä kävi kuitenkin niin, että kuivina seinään ladotut paperit tasoittuivat kuivuttuaan ja jäivät jämäkästi kiinni. Muista papereista taas reunat alkoi sieltä täältä repsottaa.

   Onnea vain tapetoimisprojektiin! Hyvä siitä tulee, teit niin tai näin :)

   Poista
 6. Tää on hieno,,taidan ja tapetoida vanhoilla lehdillä meen ruokailuhuoneen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käypä katsomassa, minkälaisen version Kolmen tähden koti -blogisti teki samalla tyylillä omaan eteisensä! Siellä itsekin alun perin ihastuin liitutaulun ja sanomalehden yhdistelmään.

   Poista
 7. Himoitsen täällä samaa ideaa keittiöön. Pohdin vain kyllästynkö siihen liian pian.... Olisi paikallislehtiä vuodelta -53, sekä Hesareita samalta vuodelta iso läjä. Teidän sienä on upea! Ja tuo liitutaulun pätkä selkiyttää sinä.

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!