maanantai 25. marraskuuta 2013

Ripaus takorautaa olkkariinVietimme viikonloppuna miehen kanssa pikkujouluja, joissa osallistuin arpajaisiin. Onnenpekkana voitin parhaan mahdollisen palkinnon, oululaisen sepän käsityönä takoman kynttilänpidikkeen.

Terävä, rautainen pidike laitetaan pullonsuuhun seisomaan. Näistä tulisi aika kiva ryhmä, jos käyttäisi erikokoisia ja -värisiä pulloja! Toisaalta taas pieni ripaus käsityötä siellä täällä on ihan paikallaan. Minä ainakin muistan kaikkien omistamieni tavaroiden hankintapaikat, ja tykkään, että kotoa löytyy kotimaisia käsitöitä, omien näperrysten lisäksi siis.

Niin on taas kynttiläaika hyvin korkattu, ja pieniä tuikkuja poltetaan meillä harva se päivä. Yhteenmuuton myötä meillä on aivan valtavat kynttilävarastot, enkä edes muista, koska olisi viimeksi pitänyt ostaa uusia kynttilöitä.


Meillä onkin nyt pienimuotoinen kaappientyhjennysoperaatio meneillään. Joitain ikuisesti kestäviä juttuja kuten kynttilöitä, pastaa, teetä tai servettejä kertyy ihan huomaamatta kaapit täyteen. Jo mainittujen kynttilöiden sekä teen suhteen olemme olleet hyvin tarkkoja: enää on jäljellä tosi pahaa teetä, eikä uutta osteta, ennen kuin vanhat on lopussa.


Servettien suhteen koin kyllä pienen horjahduksen, kun kävin Tiimarissa lämmittelemässä varpaita ja sorruin mahtaviin aleprosentteihin. Jos joku vieras ihminen tulisi tutkimaan meidän pohjattomia servettivarastoja, voisi luulla, että meillä syödään useamminkin vähän fiinimmin. Eipä arvaisi satunnainen kaapintutkija, että minussa vain on pientä hamstraajan vikaa.6 kommenttia:

 1. tuo on kaunis...jossakin olen tuon tyylisen nähnyt...:)

  VastaaPoista
 2. Tämä pidike on Jussi Kaverisen tekemä: olisitko sattunut näkemään juurikin samanmoisen pidikkeen?

  Mulle tämä oli ihan uudenlainen ilmestys; en heti arvannut, miten sitä käytetään.

  VastaaPoista
 3. Tiimari on paha paikka. Ostin vajaalla 15 eurolla 2 isoa kassillista synttärikrääsää - 90 % alesta. Pöytäliinoja, servettejä, lautasia, mukeja, pillejä, lisää pillejä, numerokynttilöitä jne jne. Ja lisäksi serpentiiniä, joka taatusti hukkuu ennen vappua jonnekin kaapin syövereihin.

  todella kiva sun voittosi. Voisin olla jopa suorastaan kateellinen mutta enpäs nyt olekaan, koska mulla on edelleenkin String ripustamatta.

  VastaaPoista
 4. Vanhat teet voi "hävittää" jalkakylpyinä. Päiväysvanhat ja ne liian pahanmakuiset.

  Sitruuna valkaisee (tummia kynsiä), suolalla voi kuoria ja monet yrttiteet sitäpaitsi ehkäisee hankautumia lähes talkin veroisesti.

  Irtoteellä voi myös kuoria ihoa.

  VastaaPoista
 5. Lanttuleikkuri: Tiimari on kyllä paha. 90 prosentin ale? Hyvänen aika! Miten pystyit pidättäytymään kahdessa kassisa?

  Anonyymi: Kiitos vinkistä! Toimiikohan tuo pussiteilläkin? Me ei kyllä koskaan tehdä jalkakylpyjä, mutta voisihan sitä kokeilla!

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!