tiistai 19. marraskuuta 2013

Lappurintamalla kaikki hyvin!Ei hätää; vaatehuoneen oveen kiinnittämäni lappuset voivat oikein hyvin! Irtonaisille lappusille olen koonnut 24 suunnitteilla tai tekeillä olevaa askartelua ja kierrätysideaa. Vasemmalta sarakkeelta lappuset alkavat hyvää vauhtia siiryä oikealle, siis valmiiden töiden kohtaan. En enää sulje vaatehuoneen ovea, koska näky on niin mieltä lämmittävä.


Eilispäivänä ompelin vielä vimmatusti ja yhden itse visioimani ompeluksen kanssa sain kaikki koneen neulat katkottua. Työ valmistui vastoinkäymisistä ja ajoittaisesta epäuskosta huolimatta, ja siitä tuli vieläpä oikein hieno! Nyt on ompelurupeama tältä erää valmis, ja on aika nostaa hyvillä mielin ompelukone kaappiin sekä kerätä kaikki ylimääräiset nauhat, kankaat ja langanpätkät pois silmistä.


Vaikka lappurintamalla näyttääkin oikein lupaavalta, kaikki tekeminen ei suinkaan pääty tähän. Takana on ompelu, mutta edessä monenlaiset muut tekniikat. On ollut tosi mukava tehdä vaihtelevanlaisia askareita näin projektiluontoisesti; maalata, sahata, porata, ommella ja muuten vain näpertää. Elävästi taas muistuvat mieleen ala-asteen käsityötunnit, ja se, miten käsittämättömän yksitoikkoista kaikki tekeminen silloin oli. Kolmosella neulottiin tossut, nelosella kaulahuivi, vitosella lapaset ja kutosella villasukat. Yhtä neulomista viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Jos lukuvuoden alussa alkoi näyttää siltä, että työ alkaa mennä aika vinkkuraan, ei auttanut muu kuin jatkaa. Yhtä ja samaa, vaikka lopputuloksesta selvästi tuli karsea.


Jos minut nyt laitettaisiin vastaavanlaiselle, nelivuotiselle käsityökurssille, vastustaisin ankarasti. Käsittämätöntä, miten epäluovaksi ja ankeaksi jonkin niinkin vapaan ja uljaan aineen kuin käsityö voikin saada.


Toivottavasti nykylapsilla on helpompaa.PS. Miksihän kuvat latautuvat blogiin niin pikselisinä?

8 kommenttia:

 1. Vähänkö mää ootan tätä sun joulukalenteria!

  VastaaPoista
 2. Oikein harmittaa kun kotiudun vasta helmikuussa takaisin Suomeen, joten en pääse vielä nauttimaan joulukalenterisi helmistä :( Mutta eipähän ainakaan keväällä iske tekemisen puute!

  Odotan kuitenkin jo innolla joulukuun ensimmäistä päivää (kuten varmasti moni muukin)! :)

  VastaaPoista
 3. Amalia: Onpa ihana :) Tosi kiva kuulla! Itehän olen aivan täpinöissäni, enkä millään malttaisi pantata juttuja itselläni. Lähettelenkin jatkuvasti kuvia valmiista ja puolivalmiista jutuista omille tutuille :) Ne varmaan huokaisee helpotuksesta, kun joulukalenteri vihdoin alkaa.

  Noora: Juu, keväällä sitten! Yhtään tonttu-ukkotyyppistä askartelua ei taida edes tulla, eli ihan hyvin voi näperrellä jälkikäteen.

  Sulla voi olla sitten semmonen oma, henkilökohtainen kevätkalenteri :)

  VastaaPoista
 4. Mä voin kertoa että tätä kalenteria kannattaakin odottaa, sen verran kivoja juttuja siihen on tulossa!:)

  VastaaPoista
 5. Niinalle kiitokset luottamuksesta :) Heti joulukuun ensimmäinen lupaan lopettaa kuvapommittamiseni!

  VastaaPoista
 6. Bloggerissa on ollut pidempään ongelmia kuvanlaadussa. Ongelma helpottuu, kun lataat kuvat png-muodossa jatkossa. :)

  VastaaPoista
 7. Irina: Tervetuloa tälle puolelle! :)

  Kiitos vinkistä, joskin tieto on varsin lannistava: vihaan, vihaan, vihaan kaikenlaista tietokoneisiin liittyvää häslinkiä! Äääh, mikä vaiva alkaa vaihtamaan tiedostomuotoa!

  Voimmeko vain olettaa, että ongelma menee pian itsekseen ohi?

  VastaaPoista
 8. Ongelma on ollut jo mun mielestä tosi pitkään eli en tiedä. Kun tallennat kuvan, niin tallenna/muuta se vaan koneella png-muotoon. Ei se vaikeaa oo!

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!