lauantai 16. marraskuuta 2013

Jaa paras DIY-vinkkisi!

Osallistumisaika päättynyt!


Ei ole totta! Toista kertaa peräkkäin meni kuvausaika sivusuun! Tänään oli vielä oikein aurinkoinen ja mukava päivä. Se taisi harhauttaa minut uskomaan, että valoisuus jatkuisi ikuisesti.

No, eipä tuo haittaa; meillä olisi muutenkin ollut niin sotkuista, etten tiedä, mistä nurkasta olisin edes voinut kuvata. Jos nyt joku ei olisi muka vielä kuullut, kerrottakoon, että minulla on massiivinen joulukalenteriprojekti meneillään. Viikkotolkulla olen ommellut, porannut, sahannut, maalannut, suunnitellut itse uutta ja etsinyt käsiini valmiita ohjeita. Uskokaa pois, että se ei ole järin siistiä puuhaa. Nyt ei kamera laula. Ulisee korkeintaan. Mutta miten ihania juttuja onkaan valmistumassa! On todella vaikeaa hillitä itsensä ja jemmata salaisuuksien julkistaminen joulukuun puolelle. Siihen on vielä ikuisuus!

Niin se vain menee, että ankarasti työskentelemällä alkaa omakin luovuus kukkia. Vaikka alkuun tekisi vain valmiiden ohjeiden pohjalta, alkavat omat ajatukset ennen pitkää poikia uusia ideoita. Tuntuu, että uusia ideoita syttyy siihen tahtiin, ettei vanhoja töitä ehdi edes saattaa loppuun. Olen jakanut kalenteriluukut lappusina vaatehuoneen oveen kolmen otsikon alle: "Vaativat vähän työtä", "Vaativat paljon työtä" ja "Valmiit". Muista erillisenä rykelmänä on lappukasa niistä töistä, jotka ovat juuri paraikaa käsillä. Niiden määrä kasvaa kasvamistaan, mutta onneksi ihan kokonaan valmiinakin on jo jotakin.


Yhden kalenteriluukun varasin lukijoille; en siksi, etten itse viitsisi sitä tehdä, vaan siksi, että haluan kalenteriin yllätyksellistä henkeä. Jotain sellaista, mitä ei itselle olisi tullut ikinä mieleenkään.

Kirpparilöytökisa oli ihan vasta, mutta sehän ei merkitse mitään! On aika julistaa avatuksi uusi kisa. Tämä on homman nimi tällä kertaa: Jaa paras DIY-vinkkisi!


Joulukalenterini henkeen sopivasti tee se itse -vinkillä on kolme teemaa: sisustus, kierrätys tai lahja. Sisustamiseen liittyvä vinkki voi olla vaikkapa jonkinlainen koriste, esimerkiksi tyyny, kukkaruukku tai patsas, joka on itse tehty. Kierrätykseen littyvä vinkki voi olla esimerkiksi kirppislöytö, jossa tavaralle on keksitty nokkelaan tapaan uusi käyttötarkoitus tai jossa tavara on tuunattu uuteen uskoon. Lahjalla tarkoitan sellaista itse tehtävää asiaa, jonka voisi kuvitella antavansa jollekulle lahjaksi.Koko joulukalenteri on vinkkityylinen, askarteluhenkinen kalenteri, joten antamasi vinkin täytyy olla sellainen, että vinkin lukija pystyy toistamaan sen antamiesi ohjeiden perusteella. Voit osallistua esittelemällä jo tekemäsi jutun. Vaihtoehtoisesti voit koettaa onneasi ja antaa pelkän idean ilman, että olet itse yrittänyt toteutusta. Tällainenkin idea voi voittaa, jos idea on niin mahtava, että innostun siitä itse palavasti ja toteutan sen kuvallisina ohjeina.


Tässä vielä kisan idea pähkinänkuoressa: Tarkoitus on löytää omaperäinen, kaunis tai kiehtova idea, joka on helposti toistettavissa. Tavanomaisia työvälineitä ovat vielä esimerkiksi ompelukone, porakone tai saha.


Luukussa on paikka vain yhdelle vinkille. Palkitsen parhaan idean pienellä, mieltä lämmittävällä palkinnolla. Jos käy niin, että vinkkisi ei päädy kalenteriin, en ota ideaasi myöhemminkään luvatta omaan käyttööni.Mietipä siis parhain mahdollinen tee se itse -vinkki, ja lähetä se minulle osoitteeseen kirpparikeiju @ hotmail.com.


Kisa on voimassa toistaiseksi, jotta osallistujilla olisi riittävästi luomisaikaa. Ilmoitan kisan sulkeutumisesta pari päivää etukäteen.

Osallistumisaika päättynyt!

6 kommenttia:

 1. Nuo hyllyllä istuvat "ötökät" ovat vaan niin hellyyttäviä.
  Ja tuo toinen kuva väreineen on kaunis.
  Huomaatko ei mitään vinkkiä...pää lyö tyhjää näin aamusta(kin)...:D

  VastaaPoista
 2. Nää sun kisat on niin kivoja, et alkaa heti pyöriiä päässä kaikenlaisia ajatuksia. Katsotaan, josko keksisin meiltä jonkun lahjaksikin sopivan idean :)

  VastaaPoista
 3. Pitääpäs mutustella. Mutta tämä uusi osoite nyt kuitenkin on jemmassa joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
 4. Irmastiina: Kiitokset! :) Yksi varis jäi meille kotiin pojan unikaveriksi, ja kaikki muut löysi uuden kodin :)

  Ei aamulla tarvikaan olla niin terävä ja nokkela. Aikaa myöten sitten.

  Anna: Kiva, kun tykkäät! Ja juuri parasta, että ideoita pukkaa, vaikkei aina jaksaisi tai viitsisikään osallistua kaikkiin kisoihin :) Toivottavasti osallistut kisaan :)

  Maija: Hyvä, että on osoite jemmassa! Portaalin puolelta osoite jo sulkeutuikin, eli sinne ei enää pääse :) Vanhaan blogiin Bloggerin puolella pitäis kyllä periaatteessa päästä, paitsi että mulla on siellä ongelmana automaattinen uudelleensiirto portaaliin. En saa sitä kytkettyä pois päältä :/

  VastaaPoista
 5. Pitää odottaa et saan yhden jutun tehtyä niin täytyy sit jakaa se :)

  VastaaPoista
 6. Miia: Mahtavaa! Jään odottelemaan työn valmistumista :)

  Miekin sain yhtä työtä taas vähän eteenpäin tänään. Sitten loppui materiaali, ja oli pakko lopettaa. Tiedän, että ostin pakkauksia kaksi, mutta en vain muista, mihin olen sen änkenyt! Keskeneräisyys, se on päivän sana.

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!